Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ένας σγουρός προϋπολογισμός: Η Δούρου στηρίζει Τζήμερο – Πολύ γέλιο! Κι ακόμα δεν τελειώσαμε... (5 φωτό)

Ναι, πρέπει να τον αλλάξω οπωσδήποτε! Θα έχω όμως πάλι το χρόνο;

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Αττικής: «Έπεσαν» οι αντιμνημονιακές μάσκες της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: Πέμ, 23/10/2014 - 21:50
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 24/10/2014 - 10:07
Τον προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, που η παράταξη της Ρένας Δούρου είχε καταψηφίσει ως αντιλαϊκό, έφερε την Πέμπτη (με μία μικρή αναμόρφωση) προς έγκριση η νέα περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αντιμνημονιακές μάσκες «έπεσαν» πολύ γρήγορα στην πρόβα τζενεράλε για την πολιτική που θα ασκήσει η νέα διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, καθώς μέσα από τον προϋπολογισμό που ψήφισε εξακολουθεί και ενισχύει την εξυπηρέτηση των μεγάλων, οικονομικών, επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ την ίδια ώρα δεν προβλέπει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την υλοποίηση έργων προς όφελός τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προϋπολογισμό που έφερε η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ τον υπερψήφισαν η παράταξη του Γ. Σγουρού και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Μαντούβαλος, ενώ στήριξε στην τοποθέτησή του και ο Θ. Τζήμερος.
Έχω κάτι ο-ράμματα!
«Θα σας κάνω και σχολεία!...»
Πιο συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό
  • Παραμένουν αμετακίνητα τα κονδύλια που προβλέπονταν για επιχειρηματίες και συγκεκριμένα τα 20 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα 7 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκού και 2 εκατομμύρια ευρώ για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, που η ίδια η περιφερειάρχης είχε καταγγείλει ως έργο που εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα.
  • Μάλιστα, στη συνεδρίαση, το  προεδρείο αρνήθηκε σε κατοίκους του Γραμματικού που βρίσκονταν στη συνεδρίαση να λάβουν το λόγο με το πρόσχημα ότι θα γίνει ξεχωριστή συζήτηση για το θέμα.
  • Παρόντες ήταν και κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας, στους οποίους η διοίκηση είχε υποσχεθεί προεκλογικά την ανέγερση σχολείου, κάτι για το οποίο ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ούτε ευρώ.
  • Τα κονδύλια για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής εμφανίζονται μεν αυξημένα, προορίζονται ωστόσο όχι για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων αλλά για τη διαμόρφωση ενός περιφερειακού γραφείου καταγραφής της ένδειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Στο μεταξύ, ποσό 38 εκατομμυρίων που ισχυρίστηκε η διοίκηση ότι εξοικονόμησε από τον προϋπολογισμό, δίνεται μόνο κατά 30% για προνοιακά ζητήματα ενώ κατά 70% πάει στους επιχειρηματίες.
Εγώ, να συμφωνήσω μ' αυτούς του γελοίους;!...
Ενδεικτική του αντιλαϊκού προσανατολισμού του προϋπολογισμού ήταν η τοποθέτηση του πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι
  • «πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κινείται κατά 95% στα χνάρια της προηγούμενης διοίκησης. Αυτόν τον προϋπολογισμό εμείς τον συντάξαμε, τον ψηφίσαμε και θα τον ψηφίσουμε».
Προηγουμένως, η Ρ. Δούρου επιχείρησε να συγκαλύψει ότι ο προϋπολογισμός ήταν περίπου καρμπόν με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης με το πρόσχημα ότι υπήρχε έλλειψη χρόνου για τη διαμόρφωση νέου προϋπολογισμού.
Υποσχέθηκε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μέχρι το Γενάρη, με ενίσχυση -ανάμεσα σε άλλα- της «συνεργατικής οικονομίας» και της «υγιούς επιχειρηματικότητας».
Αχ, βαχ!... Βάσανα που έχει η Αυτοδιοίκηση...
Ιδια αντιλαϊκή πολιτική από την πίσω πόρτα
Στην τοποθέτησή της εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Αλεξάνδρα Μπαλού:
  • τόνισε πως οι πολίτες απέρριψαν την πολιτική που εφαρμοζόταν. Αυτό που δεν ήξεραν είναι ότι θα επιστρέψει αυτή η πολιτική από την πίσω πόρτα.
  • Ο προϋπολογισμός είναι ίδιος με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης με κάποιες επιμέρους διαφορές.
Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».
Αν αποδεχτούμε αυτή τη δικαιολογία πρέπει αντίστοιχα να δεχτούμε ότι όποια κυβέρνηση έρθει θέλει πολύ χρόνο για να αλλάξει την προηγούμενη πολιτική.
Σχολιάζοντας τον ίδιο τον προϋπολογισμό τόνισε ότι
  • «επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του, ο σταθερός προσανατολισμός του στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών, επιχειρηματικών συμφερόντων, η σταθερή εφαρμογή της πολιτικής που υλοποιεί την κεντρική κρατική οικονομική πολιτική σε βάρος του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων. Περίπου το 50% των εσόδων προέρχεται από φόρους και βάρη στις πλάτες του λαού». Συμπλήρωσε στο σημείο αυτό ότι δεν ακούστηκε κουβέντα για διεκδίκηση αύξησης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • «Η νέα σας αντίληψη -συνέχισε η Αλ. Μπαλού- είναι πολύ παλιά. Πλαστότητα κονδυλίων σε διάφορα έργα, όπως αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά, και επιλεκτική πριμοδότηση σε έργα ανάλογα σε ποιον ανήκει ο δήμος». Στηλίτευσε δε το γεγονός ότι προβλέπονται εκατομμύρια για την επιχειρηματικότητα και την τουριστική προβολή της Περιφέρειας την ίδια ώρα που παιδιά στο Λεκανοπέδιο λιποθυμούν.
  • «Προωθείτε τη "συνεργατική οικονομία", τη λεγόμενη "κοινωνική οικονομία", που την προωθούν με ζέση οι στυλοβάτες αυτής της πολιτικής, την επεξεργάζονται στην ΕΕ ως μορφή διεξόδου προς όφελός τους.
  • Εκτονώνουν τις κραυγαλέες κοινωνικές αντιθέσεις που γεννά το σύστημά τους και από την άλλη δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, δηλαδή την υποταγή του λαού με την περιβόητη "αλληλέγγυα οικονομία" που συμφωνούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ».
  • Είπε ότι αποτελεί πρόκληση το κονδύλι των δύο εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αποσυρθεί. Τόνισε δε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Κι ακόμα δεν τελειώσαμε...
Κλείνοντας η Αλ. Μπαλού:
  • Κατέθεσε την ανησυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι η νέα διοίκηση θα φέρει πιο σκληρά μέτρα εξαιτίας και των δεσμεύσεων που έχει πάρει απέναντι στο επιχειρηματικό κεφάλαιο.
  • Μέσα σε αυτά τα τείχη της ανταγωνιστικότητας και της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, ο λαός όποιον διαχειριστή και να διαλέξει, δε θα μπορέσει να καλυτερεύσει τη ζωή του.
Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Πρωτούλης είπε ότι:
  • Ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει πως ο θεσμός της περιφερειακής διοίκησης είναι ένας βαθιά αντιλαϊκός θεσμός, εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής και πως αν δεν υπάρξει σύγκρουση με αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Και πρόσθεσε:
  • «Αυτόν τον προϋπολογισμό θα έπρεπε να τον δουν οι εργαζόμενοι. Όσα παίρνουν μόνο λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν δίνονται για ολόκληρο το δυτικό Λεκανοπέδιο και τον Πειραιά όπου κατοικεί 1,5 εκατομμύριο κόσμος και που με βάση τα στοιχεία υπάρχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας στην Ελλάδα. Για ολόκληρη τη δυτική Αθήνα, ο προϋπολογισμός προβλέπει έναν (1) μόνο παιδικό σταθμό. Είναι ντροπή!».
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι:
  • «η συζήτηση παραπέμπει στην υποτιθέμενη κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν αρχίσουν να συγκυβερνούν. Είναι μία προβολή από το μέλλον του τι θα παρακολουθήσουμε στην επόμενη Βουλή. Σηκώνετε τους τόνους για να κρύψετε την απόλυτη συμφωνία σας».
Βλέπε και με ετικέτα: Δούρου (10)

Επισημάνσεις, τίτλος, λοιπές φωτό, τίτλοι: Μποτίλια στον Άνεμο

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.