Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα του Κεμπέκ: To Κλίμα Τρόμου

October 25/26 Anti-War Day of Action


«Σκληραίνει ο αντιτρομοκρατικός νόμος στον Καναδα»

(Από τις ειδήσεις των 9:00 -ΣΚΑΙ, 24/10/2014)

 

 

The Climate of Terror

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα του Κεμπέκ (PMLQ)

The Marxist-Leninist Daily -Internet Edition (22/10/2014)
Newspaper of the Communist Party of Canada (Marxist-Leninist)
Μτφρ.: Μπ.Σ.Α.

Από το 2001, η τρομοκρατία δεν είναι μόνο μια τραγωδία για τους λαούς, αλλά και ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Από το 2001, οι λαοί του κόσμου δεν είχαν καμιά ανάπαυλα, καμιά ηρεμία. Ο πόλεμος και η τρομοκρατία δυναμώνουν, για να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στη χώρα και στην παγκόσμια σκηνή. Οι πολιτισμένοι κανόνες ανάμεσα στα έθνη ρίχνονται στο βούρκο για χάρη της ωμής βίας. Η αναρχία αυξάνεται αρχής γενομένης από τις διεθνείς σχέσεις.
Οι λαοί του κόσμου είναι τα θύματα των κυβερνήσεών μας, που οδηγούν τους στρατιώτες μας σε βρώμικους, άδικους πόλεμους ή σε σχεδιασμούς για αλλαγή καθεστώτων, με τη στήριξη της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας των ΗΠΑ. Οι ίδιοι οι λαοί του κόσμου παρακολουθούν ανήμποροι την καταβαράθρωση οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, από τους γενεσιουργούς των πολέμων και του χάους.
Οι σημερινές επιθέσεις στην Οτάβα πρέπει να καταγγελθούν, όπως ακριβώς και η πολιτική του Χάρπερ και των ομοίων του. Ο Πόλεμός τους κατά της τρομοκρατίας είναι αποτυχία, για τον απλό λόγο ότι η τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές της –ιδίως στην κρατική– είναι το όπλο που χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τα μακάβρια σχέδιά τους.
Ο Χάρπερ σύντομα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Ο καθένας γνωρίζει το περιεχόμενό της. Όμως, παρά τον βαθμό υστερίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν στη χώρα, παρά το πώς πολιτικά και ψυχολογικά θα προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν το λαό, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να μην υποκύψουμε σε αυτή την υστερία. Οι άνθρωποι του Κεμπέκ, η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει ήρεμα να συζητήσουν το ζήτημα. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση; Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τα αδιέξοδα. Το ίδιο κλίμα τρόμου επαναλαμβάνεται συνεχώς σαν εφιάλτης. Εναπόκειται στους ίδιους τους πολίτες να υπερασπιστούν την ορθότητα των νέων κανόνων του διεθνούς δίκαιου, για όσους κατηγορούνται ότι οργανώνουν τρομοκρατικές τραγωδίες και διαπράττουν εγκλήματα κατά της ειρήνης.
Οι στρατιώτες που ήταν θύματα των επιθέσεων είναι οι γιοι και οι κόρες του εργαζόμενου λαού. Ο Χάρπερ και η κλίκα του δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τους στέλνουν σε βρώμικους, ντροπιαστικούς πολέμους. Μέσα στις επόμενες μέρες θα δούμε τις πολιτικές δυνάμεις της Οτάβα να ανασυντάσσονται πίσω από τον Χάρπερ. Μια εθνική πολιτική θα γίνει κυρίαρχη. Ο Μάλκερ [σμ: Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Καναδά -Νέο Δημοκρατικό Κόμμα] και ο Τρυντώ [σμ: Πρωθυπουργός 1968-1984 –Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά], οι οποίοι είχαν κρατήσει «επιφυλακτική στάση» στα γεγονότα του στο Σεν-Ζαν Ρισελιέ (*) και καταψήφισαν την ανάπτυξη δυνάμεων στο Ιράκ, θα πιεστούν για να στοιχηθούν πίσω από αυθαίρετα μέτρα.
Ας κουβεντιάσουμε με τους συναδέλφους και τους γείτονές μας, με  τους νέους και τους φοιτητές, για την αναγκαιότητα μιας αντιπολεμικής κυβέρνησης στον Καναδά. Ας συζητήσουμε την ανάγκη δημιουργίας διεθνών σχέσεων βασισμένων στο σεβασμό, την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία των λαών, και το δικαίωμά τους να ζουν ειρηνικά. Αποκλεισμός του Harper και των πολεμοκάπηλων: Είναι η άμεση ανάγκη που εγγυάται την ασφάλεια των ανθρώπων και της κοινωνία τους.
______________
(*) Ένας Καναδός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας συνάδελφός του τραυματίσθηκε βαριά τη Δευτέρα (20/10/2014), αφού χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο ενός 25χρονου, του Μαρτέν Κουτίρ-Ρουλό, ο οποίος κατόπιν βρήκε τον θάνατο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Kathimerini]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.