Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: Διαπιστώσεις για την επικινδυνότητα της επιδημίας ή Ποιος σκοτώνεις περισσότερους, δια χειρός Latuff

Πας στοίχημα ποιος απ' τους δυο μας σκοτώνει περισσότερους;

Έμπολα: Διαπιστώσεις για την επικινδυνότητα της επιδημίας…
Δημοσίευση: Πέμ, 16/10/2014 - 08:25
Στη διαπίστωση ότι η «άνευ προηγουμένου» εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική αντιπροσωπεύει μία «απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια» προχώρησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε νέα συνεδρίαση σχετικά με την εξέλιξη της ιογενούς ασθένειας.
Αναγνώρισαν ότι η απάντηση της «διεθνούς κοινότητας υπήρξε μέχρι στιγμής ανεπαρκής απέναντι στο εύρος της επιδημίας και τις επιπτώσεις της» και ζήτησαν από τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ «να επιταχύνουν και να εντείνουν με θεαματικό τρόπο την οικονομική και υλική τους βοήθεια» προς τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα.
Θεραπεύοντας τον Έμπολα σε ΗΠΑ-Ευρώπη και  Αφρική
Πρότειναν, έτσι, την ενίσχυση των αδύναμων υγειονομικών υπηρεσιών στις πληγείσες δυτικοαφρικανικές χώρες, μεταξύ άλλων με κινητές εργαστηριακές μονάδες, υπαίθρια νοσοκομεία, έμπειρο ιατρικό προσωπικό, εμβόλια και διαγνωστικά τεστ όπως και προστατευτικό εξοπλισμό.
Νωρίτερα, στην τηλεδιάσκεψη που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με ηγέτες ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την καταβολή «σημαντικότερων προσπαθειών» στην καταπολέμηση της επιδημίας, καθώς και αυτή η επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ κατέληξε σε ευχολόγια και διαπιστώσεις για την «πιο σοβαρή υγειονομική κρίση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων χρόνων».
Είχε προηγηθεί έκτακτη υπουργική συνεδρίαση στο Λευκό Οίκο κατά την οποία εκτιμήθηκε ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στις ΗΠΑ είναι «πολύ μικρή» και ότι η «διεθνής κοινότητα» θα πρέπει να βοηθήσει «όσο το δυνατόν περισσότερο τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία ώστε η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο».
Σήμερα, πάντως, στις Βρυξέλλες, κατά τη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, αναμένεται να εξεταστεί η πιθανότητα λήψης προληπτικών ελέγχων σε λιμάνια και αεροδρόμια για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων Έμπολα, αλλά και νέα μέτρα επαγρύπνησης και «θωράκισης» των νοσηλευτικών συστημάτων έναντι του επικίνδυνου ιού.

902

Από Μποτίλια επίσης:




  • ΗΠΑ-Κούβα: Η ανταπόκριση στον Ebola

  • Για την παρουσία των ΗΠΑ στην Αφρική και το μοίρασμα του πλούτου της:
    Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή Latuff, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.