Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία-Συρία: 31 νεκροί, 360 τραυματίες, 1.000 συλλήψεις στις διαδηλώσεις – Οι Κούρδοι συνεχίζουν την αντίσταση στην Κομπανί – Παζάρια Άγκυρας-ΗΠΑ (VIDEO - Φωτό)

ΗΠΑ: Το 40% του Κομπάνι στα χέρια των τζιχαντιστών

Συρία: Οι Κούρδοι συνεχίζουν την αντίσταση στην Κομπανί ενώ ΗΠΑ - Τουρκία παζαρεύουν...
Δημοσίευση: Παρ, 10/10/2014 - 16:04
Οι κουρδικές δυνάμεις συνεχίζουν και την Παρασκευή την υπεράσπιση της πόλης Κομπανί, αντιμετωπίζοντας την προώθηση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ), οι οποίοι πλησιάζουν στα τουρκικά σύνορα.
Οι μάχες μαίνονται γύρω από το «τετράγωνο ασφαλείας», όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο των Κούρδων, μετά την κατάληψη χθες, Πέμπτη, του κτιρίου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας όπου οι «τζιχαντιστές» έχουν οχυρωθεί σήμερα.
Το εν λόγω «τετράγωνο ασφαλείας» βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, περίπου ένα χιλιόμετρο από τα τουρκικά σύνορα.
Μισθοφόροι του ΙΚ (κάτω δεξιά) στην πόλη Κομπανί (πηγή ΑΡ)
Οι δυνάμεις του ΙΚ επιχειρούν να φθάσουν στο μεθοριακό πέρασμα με την Τουρκία, περικυκλώνοντας τη βόρεια πλευρά και –καθώς απειλούνται από τις αεροπορικές επιδρομές– δεν μετακινούνται πλέον σε φάλαγγες, αλλά μεταφέρουν τα πυρομαχικά προς το Κομπανί πάνω σε μοτοσικλέτες.
Από τη Δευτέρα, η πόλη, γνωστή και με την αραβική ονομασία Άιν αλ-Άραμπ, είναι το θέατρο λυσσαλέων οδομαχιών.
Ο συσχετισμός δυνάμεων είναι εντούτοις δυσμενής για τους Κούρδους, καθώς το ΙΚ έχει στην κατοχή του τεθωρακισμένα οχήματα και εξελιγμένα όπλα, τα οποία τους παρείχαν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του Σύρου προέδρου Άσαντ.




Παζάρια ΗΠΑ - Τουρκίας
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τα παζάρια με την Τουρκία για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα θα εμπλακεί στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Συρία και Ιράκ.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν μια στρατιωτική ομάδα στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.
Κομπάνι. Reuters
«Η αμερικανική στρατιωτική ομάδα θα επισκεφθεί την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για να δώσει συνέχεια στις συζητήσεις αυτές σε στρατιωτικό επίπεδο» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Πσάκι.
Κομπάνι. Reuters
Δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι έχουν ήδη συζητήσει τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα την «επείγουσα και έγκαιρη δράση» που πρέπει να ληφθεί από κοινού με την Τουρκία για την πρόληψη της εξάπλωσης της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους».
Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί ενώ φουντώνουν οι αντιδράσεις των Κούρδων
Δημοσίευση: Παρ, 10/10/2014 - 16:53
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 τραυματίσθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία στις διαδηλώσεις των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η αστυνομία κατέστειλε βάναυσα τις κουρδικές διαδηλώσεις.
Από τις συγκρούσεις Κούρδων και αστυνομίας στην Άγκυρα (φωτό ΑΡ)
«Αυτή η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει αμέσως, όλοι πρέπει να συμβάλουν για τον τερματισμό αυτών των περιστατικών», δήλωσε ο υπουργός.
Ταραχές ξέσπασαν και κατά τη χθεσινή νύκτα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, και κυρίως στο Γκαζίαντεπ, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα περισσότερα από τα θύματα στα οποία αναφέρθηκε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε κούρδους ακτιβιστές προσκείμενους στο PKK και παρακρατικές εθνικιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις (όπως είναι η τουρκική Χιζμπουλάχ).
Αγκυρα. Reuters
Έκρυθμη η κατάσταση στα νοτιοανατολικά
Δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικού διευθυντή επαρχίας στη Νοτιοανατολική Τουρκία, για πρώτη φορά από το 2001, πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης άγνωστοι ένοπλοι, σε μία περίοδο όπου οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών, αστυνομικών και ισλαμιστών παρακρατιωτικών της οργάνωσης «Hizbullah» από τις αρχές της βδομάδας ανέρχονται πλέον σε περίπου 30.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης όταν ένοπλοι έριξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά ομάδας αστυνομικών που πραγματοποιούσε, υποτίθεται, «έρευνα σε εργοτάξιο» της ανατολικής επαρχίας Μπινγκόλ, που έγινε τις τελευταίες μέρες και αυτή πεδίο βίαιων διαδηλώσεων κατά των «τζιχαντιστών» στο Κομπάνι της Συρίας.
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντιγιαρμπακίρ. Reuters
Στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής του Μπινγκόλ, Αταλάι Ουρκέρ, ο υποδιευθυντής Ατίφ Σαχίν και δύο αστυνομικοί. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν οι τρεις τελευταίοι. Ο αστυνομικός διευθυντής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα σε κρίσιμη κατάσταση…
Οι πληροφορίες της «Χουριέτ» αναφέρουν ότι αργότερα καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς οι δράστες (για την ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύπτει το παραμικρό) σε βόρεια συνοικία της επαρχίας, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών εξ αυτών και τον τραυματισμό ενός άλλου. Όπως σημειώνει η «Χουριέτ», πρόκειται για την «πρώτη δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικού διευθυντή επαρχίας από τη δολοφονία του Γκαφάρ Οκάν στο Ντιγιαρμπακίρ το 2001». 
902 και THETOC

Διαμόρφωση κειμένου, προσθετες φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.