Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Ιμπεριαλιστική υποκρισία με «δωρεές» για τη Λωρίδα της Γάζας – Λίμπερμαν: «Δεν μπορείς να ανοικοδομήσεις τη Γάζα δίχως τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Ισραήλ»


Latuff: Gaza is victim of JEWISH STATE IN ISRAEL AND THE LEVANT
Ιμπεριαλιστική υποκρισία με «δωρεές» για τη Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Δευ, 13/10/2014 - 08:49
Υποσχέσεις για τη χορήγηση 5,4 δισ. δολαρίων με σκοπό την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, που καταστράφηκε το καλοκαίρι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, έδωσαν την Κυριακή στο Κάιρο της Αιγύπτου αξιωματούχοι από 50 χώρες και διεθνείς οργανισμούς στη διάρκεια συνάντησης «δωρητών» από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επέτρεψαν με τη στάση τους το σφυροκόπημα των παλαιστινιακών εδαφών επί 50 μέρες.
Το ποσό ξεπερνά κατά 1,4 δισ. δολάρια τα περίπου 4 δισ. που είχε ζητήσει η Παλαιστινιακή Αρχή για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ άλλων έπειτα από την απόφαση του Κατάρ να υποσχεθεί τη χορήγηση ενός δισ. δολαρίων.
Πηγή φωτογραφίας AP
Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν «άμεση βοήθεια» ύψους 212.000.000 δολαρίων από ένα σύνολο 400.000.000 σε διάστημα ενός έτους και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε ότι θα δώσει περίπου 450.000.000 ευρώ.
Ο Μπόργκε Μπρεντ, υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας (που μαζί με την Αίγυπτο συνδιοργάνωσαν τη διάσκεψη δωρητών), σημείωσε ότι μόνον το 50% από τα 5,4 δισ. δολάρια θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γάζας, δίχως να διευκρινίσει τι θα γίνει με τα υπόλοιπα.
Νωρίτερα, ωστόσο, ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχε δηλώσει ότι ενόψει του χειμώνα, πολλές δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι (που έμειναν άστεγοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς) «θα χρειαστούν άμεσα βοήθεια, όχι αύριο, ούτε την επόμενη βδομάδα, αλλά τώρα».
Το Ισραήλ δεν εκπροσωπήθηκε τελικά στη σύνοδο «δωρητών» (παρά τις αρχικές προσπάθειες των ΗΠΑ), όμως ο υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι «οι όποιες προσπάθειες ανοικοδόμησης θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση του Ισραήλ», προσθέτοντας: «Δεν μπορείς να ανοικοδομήσεις τη Γάζα δίχως τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Ισραήλ».
Διαμόρφωση κειμένου,επιλογή Latuff, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.