Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η συνέχεια του κράτους και η ανέχεια του ΣΥΡΙΖΑ


Τι σημαίνει «συνέχεια του κράτους»;
Προχτές, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε το υπουργείο Αμυνας, όπου συναντήθηκε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ενημερώθηκε για ζητήματα ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη, την επιχειρησιακή δομή και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όποιος διάβασε προσεκτικά τη δήλωσή του θα διαπίστωσε ότι περιελάμβανε μια διαβεβαίωση: «...το κράτος θα έχει συνέχεια»!
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλ. Τσίπρας το είπε. Η προηγούμενη ήταν τον Γενάρη του 2013 και έγινε σε αμερικάνικο έδαφος. Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και μετά τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
  • «Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι σε θέση να παίζει ρόλο σταθεροποιητικό στην περιοχή. Να έχει τη συνέχεια και τη συνέπεια στην εξωτερική πολιτική, ώστε να συμβάλλει στη σταθερότητα».
***
Η διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα περί «συνέχειας του κράτους» είτε απευθύνεται στο εγχώριο κεφάλαιο και την ΕΕ, είτε στις ΗΠΑ και τα αμερικάνικα μονοπώλια, μόνο ως απειλή πρέπει να ηχεί στα αυτιά των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Στην πραγματικότητα, ισοδυναμεί με δέσμευση συνέχισης της πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να διασφαλίσει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά του.
  • Της πολιτικής που χτυπά αλύπητα το λαό και τα δικαιώματά του, ενώ ταυτόχρονα τον εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ευρύτερης περιοχής, που ενίοτε «διευθετούνται» με αιματηρές επεμβάσεις και πολέμους.
Όταν ο Αλ. Τσίπρας ομνύει στη «συνέχεια» του κράτους, στην πραγματικότητα υποβάλλει τα σέβη του στον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητά του.
Των καπιταλιστών είναι το κράτος, αυτούς θέλει να υπηρετήσει και από κυβερνητική θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το κράτος θα διαχειριστεί.
***
Είναι, άλλωστε, φως φανάρι. Η «συνέχεια του κράτους» εκπληρώνεται μέσα από την επιτάχυνση των αντιδραστικών αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, μέσα απ' την υλοποίηση μέτρων που εντείνουν την εκμετάλλευση, απαντώντας στην ανάγκη του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.
Μέτρα
  • Καταβύθισης της τιμής της εργατικής δύναμης,
  • Σμπαραλιάσματος κάθε δικαιώματος,
  • Σφαγιασμού δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και
  • Διατήρησης της φοροεπιδρομής στο ισχνό λαϊκό εισόδημα,Ώστε ο κρατικός κορβανάς να εξοικονομεί πόρους για τη στήριξη της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει πολλά, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί. Αντιθέτως, τα νομιμοποιεί στο όνομα των «αντοχών της οικονομίας», δηλαδή της καπιταλιστικής οικονομίας, που θα αποτελεί οδηγό και της δικής του κυβέρνησης.
***
Η «συνέχεια του κράτους» ταυτίζεται με μέτρα που το θωρακίζουν απέναντι στο λαό, που υφίσταται την αντιλαϊκότητά του. Μέτρα καταστολής, αυταρχισμού, αλλά και χειραγώγησης, για να καταπνίγονται οι αντιδράσεις.
Η «συνέχεια του κράτους», για την οποία δεσμεύεται ο Αλ. Τσίπρας, σημαίνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να θίξει σε τίποτα τη στρατηγική συμμαχία του ελληνικού κεφαλαίου με τις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.
Η εξωτερική πολιτική, που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει με συνέπεια, είναι αυτή που:
  • Συνέβαλε στο διαμελισμό βαλκανικών χωρών,
  • Τορπίλισε το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία,
  • Μετέτρεψε την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων.
  • Κρατά τη χώρα ευθυγραμμισμένη με τις πολεμοκάπηλες επιδιώξεις ΕΕ - ΗΠΑ.
Συνήψε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, επιτρέποντας στην πολεμική του αεροπορία να ασκείται στους ελληνικούς αιθέρες, να «προπονείται» για τις επιθέσεις στην Παλαιστίνη και μελλοντικά στη Συρία και το Ιράν.
Είναι αυτή που, χάριν της «σταθερότητας»,
  • Κρατά την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ,
  • Διατηρεί τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Και στηρίζει φανατικά τις αποφάσεις για Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν ένταση της στρατιωτικής επέμβασης και καταστολής όπου Γης, για την υπεράσπιση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.
Είναι αυτή που δε διστάζει να εμπλέξει τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επιδιώκοντας γεωστρατηγική αναβάθμιση που η αστική τάξη θα εξαργυρώσει δεόντως.
***
Είμαστε σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, όπως και κάθε κυβέρνηση πριν, αλλά και κάθε άλλη που θα έρθει στο πλαίσιο του αντιλαϊκού δρόμου του κεφαλαίου και της ΕΕ θα τα καταφέρει και θα εγγυηθεί τη «συνέχεια του κράτους».
Θα αφήσει δηλαδή –τουλάχιστον– απείραχτα όλα αυτά που σε οικονομικό, πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διεθνών συμμαχιών εγγυώνται την καταδίκη του λαού σε μια ζωή χωρίς απαιτήσεις, σε μια ζωή που το μόνο που μπορεί να του προσφέρεται είναι ψίχουλα για να μην αντιδρά, εκτεθειμένη στο διαρκή κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Όμως, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός είναι να ανατραπούν όλα αυτά που εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα συνεχίσει.
  • Να ανατραπεί η κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία, η εξουσία τους, να αποδεσμευτούμε από τις διεθνείς τους συμμαχίες.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις
  • Για να μπορέσει ο λαός να ξεκινήσει ένα διαφορετικό δρόμο απαλλαγμένο από τα σημερινά βάσανα.
  • Για να τα καταφέρει, θα πρέπει ο ίδιος να πάρει την εξουσία, να «σπάσει» τη «συνέχεια» του σημερινού σάπιου αντιλαϊκού κράτους των μονοπωλίων, του κεφαλαίου.
Ο λαός έχει τη δυνατότητα, αρκεί να πιστέψει στη δύναμή του και να το αποφασίσει.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, για την ισχυροποίηση του λαού, την αυτοπεποίθησή του, δουλεύει καθημερινά και ακούραστα το ΚΚΕ και στις πιο αντίξοες συνθήκες, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του στην οργάνωση της πάλης για όλα τα λαϊκά προβλήματα αλλά και στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα δρα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
Β. Ν.

Επισημάνσεις, τίτλος, επιλογή φωτό (εδώ), τίτλοι: Μποτίλια στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.