Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

«Κούβα: Αληθινός φίλος της Αφρικής» – 4.000 Κουβανοί του Κλάδου Υγείας, σε 32 αφρικανικές χώρες

10/10/2014. Η πρώτη ομάδα από 165 Κούβανούς γιατρούς και νοσηλευτές (σε σύνολο 256 σήμερα, στις πληγείσες χώρες) κατά την άφιξη στη Σιέρα Λεόνε.
20/10/2014. Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ στην Αβάνα επαίνεσαν την Κούβα για την αποστολή γιατρών και νοσηλευτών στις πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής.
Μιλώντας εξ ονόματος του Γενικού Γραμματέα, κατά τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής (
Bolivarian Alliance for the Peoples of our Americas - ALBA), με αντικείμενο την αντιμετώπιση του ιού, ο Δρ. David Nabarro, Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τον Έμπολα, δήλωσε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες. Η Κούβα και η Βενεζουέλα, με τη συμβολή τους, το έχουν ήδη αποδείξει. UN News Center (Φωτογραφία: WHO / S. Gborie)

"Η Κούβα αληθινός φίλος της Αφρικής", σύμφωνα με εφημερίδα της Νιγηρίας


By Doyin Ojosipe

Κοινωνικές οργανώσεις στη Νιγηρία μαζί με το Εργατικό Κονγκρέσο της χώρας, επαίνεσαν την Πέμπτη την κουβανική κυβέρνηση για την άμεση αντίδρασή της στη μάστιγα του Έμπολα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής. Κάλεσαν ακόμα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να σταματήσουν να απειλούν την Κούβα με κυρώσεις και να αποκαταστήσουν διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα.
Ο Ραούλ αποχαιρετά τους γιατρούς και νοσηλευτές της δεύτερας μπριγάδας που αναχώρησαν για Λιβερία και Γουινέα στις 21/10).
Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον αποχωρούντα Κουβανό πρέσβη στη Νιγηρία, Ούγκο Ρενέ Ράμος Μιλανές, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κονγκρέσου της Νιγηρίας, Ίσα Αρέμου, και ο σημαντικός κοινωνικός ηγέτης, Φέμι Φαλάνα (SAN), είπαν ότι η Κούβα έχει αναδειχτεί ως αληθινός φίλος της Αφρικής με την απάντησή της στη μάστιγα του Έμπολα. 
  •  "Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Κούβα, μια χώρα που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αφρική αλλά είναι η πρώτη που ανταποκρίνεται οποτεδήποτε η Αφρική χρειάζεται βοήθεια", είπαν οι επισκέπτες στον πρέσβη.
24/10/2014. Ο Φέμι Φαλάνα (δεξιά) με τον Κουβανό Πρέσβη στη Νιγηρία, Ούγκο Ρενέ Ράμος Μιλανές (saharareporters)
Έκαναν αναδρομή στον ηρωικό ρόλο που έπαιξε η Κούβα στον αγώνα για την αποαποικιοποίηση της Αφρικής, ιδιαίτερα στην Αγκόλα όπου η Κούβα έστειλε χιλιάδες στρατιώτες να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της χώρας από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής αφού οι Πορτογάλοι είχαν παραχωρήσει ανεξαρτησία στη χώρα. 
  • "Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις σας ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας στην Αφρική. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζετε να βοηθάτε τις αφρικανικές χώρες να καταπολεμήσουν την ελονοσία και άλλες θανατηφόρες ασθένειες".
24/10/2014. Πρεσβεία Κούβας στη Νιγηρία. Από την ίδια επίσκεψη (saharareporters)
Απαντώντας, ο κουβανός διπλωμάτης αποκάλυψε ότι 4.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στην υγεία βρίσκονται σε 32 αφρικανικές χώρες αυτό τον καιρό. Πρόσθεσε ότι σε ανταπόκριση στο αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μια εξειδικευμένη κουβανική ιατρική μπριγάδα από 165 επαγγελματίες βρίσκεται στη Σιέρρα Λεόνε για να βοηθήσει στη μάχη κατά του Έμπολα.
Ο Jorge Perez, διευθυντής του Tropical Medicine Institute, Pedro Kouri, στο οποίο εκπαιδεύονται Kουβανοί γιατροί για αποστολή τους κατά του Έμπολα, σε μια  σκηνή που έχει στηθεί στην Αβάνα, για την κατάρτισή τους.- stuff.co.nz (Φωτό: ENRIQUE DE LA OSA / Reuters)
"Δύο ακόμα κουβανικές μπριγάδες (83 επαγγελματίες) για τη Λιβερία και τη Γουινέα έχουν ήδη φτάσει σε αυτές τις χώρες για να προσφέρουν βοήθεια. Συνολικά 256 κουβανοί επαγγελματίες εργάζονται σε πληγείσες δυτικοαφρικανικές χώρες".

Ο πρέσβης είπε ακόμα στους προσκεκλημένους του ότι η Κούβα είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε αφρικανικές χώρες που δεν έχουν πληγεί από την επιδημία, όπου υπάρχει παρουσία κουβανών γιατρών.


Από Μποτίλια επίσης με Ετικέτα: Έμπολα (8)
Επισημάνσεις, προσθήκη φωτό-λεζάντες, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.