Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Νέα δίκη για τους ναυτεργάτες της Καβάλας: «Παρακώλυση συγκοινωνιών» – Δρομολόγια με μόνο γνώμονα την κερδοφορία των εφοπλιστών – Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Καβάλας



Νέα δίκη για τους ναυτεργάτες της Καβάλας
Για άλλη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια της Θάσου οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».
Στις 27 Οκτώβρη, συνολικά 44 εργαζόμενοι (30 εν ενεργεία ναυτεργάτες, 11 συνταξιούχοι και 3 εργαζόμενοι άλλων κλάδων) δικάζονται σε τρεις δίκες, για τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προκηρύξει η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ στις 17 - 21/10/2010, στις 19 - 22/10/2010 και στις 5/5/2010.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους διωκόμενους οργανώνεται στις 27/10 στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, στο Λιμένα της Θάσου.
Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το σκηνικό διώξεων που έχει στήσει ο εφοπλιστής Μητσόπουλος σε βάρος των ναυτεργατών και τονίζει ότι στόχος είναι να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των ναυτεργατών.
  • –«Τους ενοχλεί που οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για τη διατήρηση των δικαιωμάτων τους, για ικανοποιητικούς μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, για ασφαλή δρομολόγια που θα υπάρχουν όλο το χρόνο έτσι ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες των νησιωτών.
  • Τους ενοχλεί που ο αγώνας τους αγκαλιάζεται από μεγάλο κομμάτι του λαού του νησιού.
  • Τους ενοχλεί που το σωματείο δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία», αναφέρει.
Καταγγέλλει επίσης ότι
  • «οι ναυτιλιακές εταιρείες σε πλήρη ασυδοσία προσπαθούν να μειώσουν μισθούς, παραβιάζουν το ωράριο εργασίας και τη σύνθεση των πληρωμάτων, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζομένους και επιβατικό κοινό, ορίζουν τα δρομολόγια με μόνο γνώμονα την κερδοφορία τους και όχι τις ανάγκες των νησιωτών, αφήνοντας αποκομμένο το νησί τους χειμερινούς μήνες».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 22/10/2014

Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Νομού Καβάλας:
Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες.
Όλοι στη συγκέντρωση 27 Οκτώβρη στις 9 το πρωί
Στα δικαστήρια Θάσου
Για άλλη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια Θάσου οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» .
Στις 27 Οκτώβρη 44 συνολικά εργαζόμενοι (30 εν ενεργεία ναυτεργάτες, 11 συνταξιούχοι και 3 άλλοι εργαζόμενοι) δικάζονται σε τρεις δίκες, για την συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προκήρυξη η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ
στις 17-21/10/20110, στις 19-22/10/2010 και στις 5/5/2010.
Το σκηνικό γνωστό: ο εφοπλιστής Μητσόπουλος αφού πρώτα με την τρομοκρατία και τον εκβιασμό «εξασφαλίζει» την συναίνεση των πληρωμάτων του για μη συμμετοχή στις απεργίες, προχωρά σε καταγγελίες και μηνύσεις, στην συνέχεια αναλαμβάνουν η εισαγγελία Καβάλας και το λιμεναρχείο Καβάλας να «στήσουν» τις κατηγορίες.
Στόχος τους με την βιομηχανία διώξεων που έχουν εξαπολύσει να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα των ναυτεργατών. Τους ενοχλεί που οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για την διατήρηση των δικαιωμάτων τους, για ικανοποιητικούς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, για ασφαλή δρομολόγια που θα υπάρχουν όλο το χρόνο έτσι ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες των νησιωτών. Τους ενοχλεί που ο αγώνας τους αγκαλιάζεται από μεγάλο κομμάτι του λαού του νησιού. Τους ενοχλεί που το σωματείο δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
Μάλιστα οι βιομηχανία διώξεων συνεχίζεται αφού εκκρεμούν ακόμα δεκάδες δικές να γίνουν το επόμενο διάστημα, και συνεχίζονται οι κλήσεις για απολογία και για άλλες κινητοποιήσεις σε ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους από το λιμεναρχείο Καβάλας.
Την ώρα που οι αγώνες των ναυτεργατών και η αλληλεγγύη που εκφράζεται από άλλους εργαζόμενους, συνταξιούχους του νησιού και της Καβάλας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, θεωρείται «παρακώληση συγκοινωνιών» για τους πλοιοκτήτες και τους κρατικούς μηχανισμούς.
Την ίδια ώρα οι ναυτιλιακές εταιρίες σε πλήρη ασυδοσία προσπαθούν να μειώσουν μισθούς, παραβιάζουν το ωράριο εργασίας και την σύνθεση των πληρωμάτων βάζοντας σε κίνδυνο εργαζομένους και επιβατικό κοινό, ορίζουν τα δρομολόγια με μόνο γνώμονα την κερδοφορία τους και όχι τις ανάγκες των νησιωτών, αφήνοντας αποκομμένο το νησί τους χειμερινούς μήνες.
Οι διώξεις αυτές είναι ενταγμένες στην προσπάθεια που κάνουν μεγάλο κεφάλαιο και κυβέρνηση να εφαρμόσουν δια πυρός και σιδήρου τις αντεργατικές τους πολιτικές που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα, μειώνει μισθούς και συντάξεις, καταργεί
συλλογικές συμβάσεις και από την άλλη δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες.
Καλούμε τους ναυτεργάτες σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες που
δραστηριοποιούνται στην γραμμή Θάσου –Καβάλας να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την ίδια τους την ζωή.
Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής, τον λαό της Θάσου να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους ναυτεργάτες.
Να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στον Λιμένα Θάσου.
Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ- κυβέρνησης μπορεί να βάλει φραγμό στις συνδικαλιστικές διώξεις.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!
Ανακοίνωση και Φωτό: πρωινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.