Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τεράστιες οι ζημιές από τις πλημμύρες στην Αττική – Προκαλούν κυβέρνηση και Περιφέρεια – Το ΚΚΕ στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών


Τεράστιες οι ζημιές από τις πλημμύρες στην Αττική (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
Δημοσίευση: Κυρ, 26/10/2014 - 11:07
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 26/10/2014 - 22:34
Σε διεκδίκηση και αγώνα καλεί το ΚΚΕ, για να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του λαού και την αποζημίωση των πληγέντων
Να επουλώσει τις πληγές που δημιούργησε η πλημμύρα προσπαθεί ο εργατόκοσμος των δυτικών συνοικιών της Αττικής και του Πειραιά, παλεύοντας χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό.
Δύο 24ωρα μετά την καταιγίδα που ανέδειξε για μία ακόμα φορά την απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την άντληση των υδάτων από σπίτια και καταστήματα. 
Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικά συνεργεία για να αντλήσουν τα νερά, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά.
Πέρα από τις ζημιές σε κτίρια, έχουν καταστραφεί εκατοντάδες αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο με δηλώσεις κατοίκων από το Ίλιονστο "902.gr")
Στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Πλατανών, οι δρόμοι είχαν μετατραπεί κυριολεκτικά σε χείμαρρο με τα αυτοκίνητα να δυσκολεύονται να κινηθούν (Δείτε ΕΔΩ βίντεο). 
Προκαλούν κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής
O υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ότι σήμερα Κυριακή θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγ. Ιωάννη Ρέντη - Νίκαιας και Πειραιά. Τη Δευτέρα, θα αποστείλει τα στοιχεία στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν έκτακτη βοήθεια.
Ο Αργ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι στόχος είναι να αποδεσμευτεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο, προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.
Ωστόσο μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ύψος και τους όρους της αποζημίωσης, ενώ η ίδια η εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις δείχνει ότι η αποζημίωση δεν καλύπτει το σύνολο των καταστροφών.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αχαρνών, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η περιφέρεια Αττικής έχουν τεράστιες ευθύνες για την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, αποσιωπούν το γεγονός ότι αυτά είτε δε γίνονται είτε γίνονται αποσπασματικά, ακριβώς γιατί δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κεφάλαιο. 
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο ΠεριφερειακόΣυμβούλιο Αττικής έφεραν το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας στις αρχές Δεκέμβρη του 2013, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα. Ο τότε περιφερειάρχης, Γ. Σγουρός είχε απαντήσει, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής και πως η Περιφέρεια πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται με τα κουτσουρεμένα κονδύλια που παίρνει από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υλοποίηση έργων!
Μεγάλες ευθύνες έχει και η σημερινή ηγεσία της περιφέρειας Αττικής, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ρ. Δούρου, όπως επιβεβαιώνει και ο προϋπολογισμός που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη. Ο προϋπολογισμός αυτός, «καρμπόν» με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού, προβλέπει σχεδόν μηδενικά κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που χτυπήθηκαν, ενώ αντίθετα είναι πολύ γενναιόδωρος για έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών
Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται επί ποδός, κοντά στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες των περιοχών της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες (Δείτε βίντεο από τις εξορμήσεις του ΚΚΕ στην Π. Κοκκινιά και στο Περιστέρι)
Λίγη ώρα μετά τις πλημμύρες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε: «Τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη νεροποντή αποδεικνύουν ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικές αρχές βρέθηκαν απροετοίμαστοι, καθώς τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στους δήμους και τις περιφέρειες λαμβάνονται αποσπασματικά. Χωρίς καμία καθυστέρηση, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας».
Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα για την προστασία του λαού. «Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, όπως η Δυτική Αθήνα και ο Πειραιάς. Ο χειμώνας είναι μπροστά. Προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.