Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κούβα: Δεύτερη ιατρική αποστολή στη Δυτική Αφρική για την επιδημία του ιού Έμπολα – Μήνυμα Κουβανού γιατρού: Θα νικήσουμε και θα επιστρέψουμε! – ΠΟΥ: Ο κουβανικός λαός έχει παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια από ΜΚΟ, υγειονομικές οργανώσεις πλουσίων κρατών και Ερυθρό Σταυρό μαζί

"Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, ξεπληρώνοντας το χρέος της ευγνωμοσύνης που έχει όλη η ανθρωπότητα για την Αφρική"
(Ο κουβανός γιατρός Ρόναλντ Ερνάντες Τόρρες)

Κούβα: Δεύτερη ιατρική αποστολή στη Δυτική Αφρική για την επιδημία του ιού Έμπολα
Δημοσίευση: Πέμ, 30/10/2014 - 18:27
Τη δεύτερη ιατρική αποστολή της στη Δυτική Αφρική έστειλε η Κούβα, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα, την ώρα που τα πλούσια καπιταλιστικά κράτη στρέφουν προκλητικά την πλάτη στους λαούς της περιοχής, που ήδη μετρούν σχεδόν 5 χιλιάδες νεκρούς, θύματα του ιού.
Η βοήθεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ
(Πηγή: Prensa Rebelde)
Συγκεκριμένα, μία αποστολή από 83 γιατρούς έφτασε στη Λιβερία και τη Γουινέα, προκειμένου να βοηθήσει το τιτάνιο έργο των τοπικών υγειονομικών αρχών.
Πριν λίγες εβδομάδες, 165 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές είχαν μεταβεί στη Σιέρα Λεόνε για να παρέχουν ιατρική βοήθεια, ενώ οι ιθύνοντες διαβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση γιατρών και νοσοκόμων στην Κούβα συνεχίζεται, για το ενδεχόμενο αποστολής κι επιπλέον βοήθειας.
Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξήρε τη συμβολή της Κούβας στην αντιμετώπιση του Έμπολα, τονίζοντας πως ο κουβανικός λαός έχει παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια από όση όλες οι ΜΚΟ, υγειονομικές οργανώσεις πλουσίων κρατών και Ερυθρός Σταυρός μαζί.
Από Μποτίλια επίσης με Ετικέτα: Έμπολα (10) 
Επισημάνσεις, προσθήκη φωτό-λεζάντες, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
***

Μήνυμα κουβανού γιατρού από τη Λιβερία:
"Θα νικήσουμε και θα επιστρέψουμε"

Καλησπέρα στις φίλες και φίλους του Facebook, ξέρω ότι έχω απομακρυνθεί πολύ καιρό από σας, αλλά για μένα είναι μια ευχαρίστηση ότι με θυμάστε ακόμα, βρίσκομαι να εκπληρώνω το καθήκον μου ως επαναστάτης γιατρός υποστηρίζοντας τον αφρικανικό λαό στη μάχη κατά της επιδημίας του έμπολα, φτάσαμε χθες και πολύ σύντομα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, ξεπληρώνοντας το χρέος της ευγνωμοσύνης που έχει όλη η ανθρωπότητα για την Αφρική, ο μοναδικός τρόπος να εμποδίσουμε να φτάσει αυτή η επιδημία σ' ολόκληρο τον κόσμο, είναι να τη σταματήσουμε εδώ. Βοηθάμε έτσι ώστε να μην συμβεί ένας ακόμα θάνατος σ' αυτή τη μεγάλη ήπειρο, τους χαιρετισμούς μου σε όλους. Ρόναλντ.
Αυτό το μήνυμα άφησε στο προφίλ του στο Facebook o κουβανός γιατρός Ρόναλντ Ερνάντες Τόρρες, από την επαρχία Λας Τούνας, αφού έφτασε με τη δεύτερη μπριγάδα κουβανών γιατρών και νοσηλευτών στη Λιβερία, μαζί με φωτογραφίες από την άφιξη.







Λίγες μέρες αργότερα, ο Ρόναλντ άφησε ένα ακόμα μήνυμα, μαζί με φωτογραφίες από την εντατική προετοιμασία του κουβανικού κλιμακίου πριν αναχωρήσει για την Αφρική:
Για καθησυχασμό της οικογένειας μας, φίλων, γειτόνων, και για όλους όσοι ανησυχούν για μας, αυτές οι φωτογραφίες είναι ένα μικρό δείγμα της εντατικής προετοιμασίας που έχουμε λάβει από τους καθηγητές μας (OMS, OPS και IPK) και των αγαπημένων δασκάλων μας της Κεντρικής Ενότητας Συνεργασίας. Ικανότητα που διατηρούμε στη Λιβερία και θα μας δώσει τη δυνατότητα να εργαστούμε στις καλύτερες συνθήκες. Θα νικήσουμε και θα επιστρέψουμε.





Πηγή: Proyecto Numantino μέσω Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.