Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Αεροπλανοφόρο Κύπρος: Οικόπεδα και ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί


Κύπρος: Στο επίκεντρο των επικίνδυνων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Δημοσίευση: Παρ, 17/10/2014 - 22:36
Συνομιλία με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε στο περιθώριο της Συνόδου Ευρώπης - Ασίας στο Μιλάνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Μετά και από τις νέες τουρκικές προκλήσεις, η κυπριακή κυβέρνηση πραγματοποιεί μια σειρά επαφές και παρεμβάσεις αναζητώντας στήριξη στα σχέδια της κυπριακής αστικής τάξης και ενώ οι εξελίξεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαιώνουν τη ραγδαία όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η «αξιοποίηση» δυνάμεων όπως η Ρωσία ή οι ΗΠΑ, το Ισραήλ (που προβλήθηκαν τις τελευταίες μέρες να «συμπαραστέκονται» στη Λευκωσία) εξυπηρετεί μόνο την προώθηση των επενδύσεων που κάθε πλευρά προωθεί, εποφθαλμιώντας τον ενεργειακό πλούτο του κυπριακού και των άλλων λαών της περιοχής.
Σ' αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξεταστεί και το σχόλιο του Πούτιν που -σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη- χαρακτήρισε «απαράδεκτη» «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Στην ίδια δήλωση υπογραμμίζεται ότι οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» για όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας αλλά και τη φάση στην οποία σήμερα βρίσκεται το Κυπριακό.
Ο Ρώσος ηγέτης επανέλαβε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, προσδοκώντας ασφαλώς το δικαίωμα να επιλέξει πιο ελεύθερα κινήσεις και συνεργασίες στο νέο πεδίο που διαμορφώνουν τα ενεργειακά κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και, ανάλογα με τις εξελίξεις, να προγραμματιστούν επισκέψεις και από τις δύο πλευρές.
Ενδεικτική της όξυνσης των αντιθέσεων είναι και η δυσαρέσκεια που (αναμενόμενα) έχει προκαλέσει σε Τουρκία και Κατεχόμενα η σύσφιξη των σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο.
Ο φερόμενος ως «υπουργός Εξωτερικών» στα Κατεχόμενα, Οζντίλ Ναμί, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» πως «η στάση της Αιγύπτου δεν είναι σωστή. Είναι απαράδεκτο να επιδεικνύει μια τέτοια μεροληπτική στάση, αντί να στέκεται δίπλα στους Τούρκους μουσουλμάνους. Ως γεγονός, το καταδικάζω».
Τέλος, κυπριακές εφημερίδες έγραψαν ότι η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ανοίξει πρεσβεία στην Κύπρο.
Στο επίκεντρο των ανταγωνισμών οι πηγές ενέργειας στην ΑΟΖ της Κύπρου
Στην Κύπρο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και ρωσικές ασκήσεις
Όλο και περισσότερο πυκνώνουν τα ενδοϊμπεριαλιστικά «παζάρια» για την «αξιοποίηση» του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου και όλης της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αστικών κυβερνήσεων και μονοπωλίων συνδέονται όλο και περισσότερο με τις εξελίξεις γύρω από την «επίλυση» του Κυπριακού.
Ενώ, λοιπόν, από τη μια μεριά η Τουρκία ισχυρίζεται ότι «δέσμευσε» (με παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους) μέρος της κυπριακής ΑΟΖ για σεισμικές έρευνες και μαζί με τα Κατεχόμενα δηλώνει ότι ετοιμάζει πλατφόρμα γεωτρήσεων, χτες ανακοινώθηκε πως στις 5 και 6 Νοέμβρη φτάνει στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν. Το ταξίδι θα γίνει εν όψει της επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Κύπρο
Επιπλέον, Κύπρος και Ελλάδα στις 29 Οκτώβρη προχωρούν σε τριμερή συνάντηση Κορυφής με την Αίγυπτο, ενώ ήδη το Κάιρο υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Λευκωσία για ενίσχυση της «ενεργειακής συνεργασίας» τους.
Η σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου και Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, σε μια περίοδο που οι αντιθέσεις των δύο τελευταίων με την Τουρκία έχουν πυκνώσει, δεν είναι τυχαία.
Υπάρχει (ακόμα) και τέτοια ΑΟΖ
Αποτυπώνει την κλιμάκωση των ανταγωνισμών σε όλη την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο και της «κόντρας» για τους ενεργειακούς δρόμους που θα επιλεγούν να τροφοδοτούν με φυσικό αέριο την ευρωπαϊκή αγορά, στο φόντο και της «κρίσης» στην Ουκρανία.
Στο μεταξύ, κυπριακές εφημερίδες έγραψαν ότι το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με χρήση ρουκετών σε μεγάλη θαλάσσια έκταση ανατολικά της Αμμοχώστου, μεταξύ Κύπρου και Συρίας.
Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν στις 22 Οκτώβρη, ενώ δηλαδή θα έχει ξεκινήσει η τουρκική «δέσμευση» περιοχών, που μάλιστα θα εφάπτονται με τη θαλάσσια ζώνη που δέσμευσε η Ρωσία για την άσκηση.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το ψευδοκράτος ετοιμάζεται να ανοίξει «Γραφείο Αντιπροσωπείας» στην Ουγγαρία.
Η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι ενήμερη και το χειρίζεται μέσω της «διπλωματικής οδού».
Και με ετικέτα Κύπρος (26)
 
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.