Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τυφλή μεν ταξική δε: Φάμπρικα διώξεων – Αθωώθηκαν όλοι οι αγρότες της Θεσσαλίας – Οι επιδιώξεις της εργοδοσίας δεν θα περάσουν – Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ 1 Νοέμβρη 12:00, Συνταγμα



ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Η θέληση του εργοδότη έγινε απόφαση του δικαστηρίου
Ποινές 12μηνης φυλάκισης, με αναστολή, στον αντιπρόεδρο και σε μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου
Αλλη μια δικαστική απόφαση προστίθεται σε αυτές που θέτουν απροκάλυπτα στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση και τα στελέχη των ταξικών συνδικάτων που πρωτοστατούν στην προσπάθεια να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων.
Η πρόεδρος του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, Πετροπούλου, επέβαλε χτες ποινές φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στους Ακη Αντωνίου και Πέτρο Πουντίδη, αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου αντίστοιχα, κρίνοντάς τους ένοχους για την κατηγορία της «παράνομης βίας», παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους. Ασκήθηκε έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η μήνυση, που κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση, είναι μία από τις δεκάδες διώξεις που έχουν ασκηθεί ενάντια στους συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου από τους εργολάβους του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ).
Η υπόθεση αφορούσε τη συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις 30 Μάρτη του 2009, την οποία ο εργολάβος Θεόδωρος Πιτσιρίκος, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «KΥMΗ» και πρωτεργάτης της βιομηχανίας μηνύσεων, επιχείρησε να διαλύσει.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της συγκεκριμένης μέρας περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί, πριν ξεκινήσει η βάρδιά τους, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις εργοδοτικές ενώσεις για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ενώ η συνέλευση βρισκόταν σε εξέλιξη, ο εργοδότης επιχείρησε να τη διαλύσει, στέλνοντας τους ανθρώπους του να προκαλέσουν.
Στην προσπάθεια αυτή ένα όχημα, με οδηγό τον Κυριάκο Σιδέρη, επιχείρησε να περάσει μέσα από τους συγκεντρωμένους, βρίζοντας και προκαλώντας.
Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση έπεσε στο κενό χάρη στην παρέμβαση και των δυο κατηγορούμενων συνδικαλιστών.
Η μήνυση κατατέθηκε από τον εργοδότη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην επιχείρηση, δηλαδή μακριά από το χώρο της συγκέντρωσης. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι πήγαν για δουλειά μετά το πέρας της συγκέντρωσης και η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά.
Ο Κ. Σιδέρης ήταν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση, χωρίς όμως να αναγνωρίσει κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους ως δράστη της επίθεσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο χώρο λειτουργεί κλειστό κύκλωμα με κάμερες, που βρίσκεται στον έλεγχο της εργοδοσίας, οι μηνυτές δεν προσκόμισαν κανένα βίντεο, προφανώς γιατί δεν υπάρχει τέτοιο που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες τους.
Επιπλέον, στο χώρο υπήρχαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες όχι μόνο δεν αντέδρασαν, προφανώς γιατί όσα καταμαρτυρούν οι μηνυτές δεν συνέβησαν, αλλά ούτε και κατέγραψαν κάτι σχετικό με το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων.
Το στημένο κατηγορητήριο κατέπεσε, πράγμα που αντιλήφθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη δίκη και ο ίδιος ο εισαγγελέας που πρότεινε την αθώωση των συνδικαλιστών.
Ερωτήματα γεννά η στάση της προέδρου
Σχετικά με την απόφαση ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:
«Η απόφαση της προέδρου προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά.
Από την αρχή της δίκης απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η υπεράσπιση, καθώς ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους απουσιάζει στο εξωτερικό.
Δεν δέχθηκε να καταθέσουν οι 4 μάρτυρες υπεράσπισης, περιορίζοντας αυθαίρετα τον αριθμό τους στους 2!
Την ίδια στιγμή δέχθηκε 8 μάρτυρες κατηγορίας, ανθρώπους της εργοδοσίας, που επαναλάμβαναν το ίδιο "παραμύθι", την ίδια συκοφαντία, πως οι εργαζόμενοι επιτέθηκαν, χωρίς φυσικά να μπορούν να αποδώσουν καμιά αξιόποινη πράξη σε κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι η πρόεδρος αποφάσισε πως το αδίκημα διαπράχθηκε "κατά συρροή", παρά το γεγονός ότι μόνο ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε πως δέχθηκε επίθεση.
Είναι γνωστή η "φάμπρικα" των διώξεων ενάντια στο Συνδικάτο, μέσα από την οποία οι εργολάβοι στοχεύουν στην εξόντωσή του,
  • για να μπορούν ανεμπόδιστα να πετσοκόβουν μεροκάματα,
  • να επεκτείνουν τα ωράρια εργασίας,
  • να καταστρατηγούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας,
  • γενικότερα να έχουν τα χέρια τους λυμένα ώστε να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα.
Το Συνδικάτο μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι όργανο του αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.
Καμία δικαστική απόφαση ή άλλου είδους προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα κάμψει τον ταξικό προσανατολισμό των δυνάμεών μας.
Και η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει πως οι εργοδότες έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην εργατική τάξη και αξιοποιούν όλα τους τα όπλα: Απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, βιομηχανία μηνύσεων, κατασταλτικές δυνάμεις, μέχρι και τους μπράβους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ας είναι βέβαιοι πως η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό
  • Δεν μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν, συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι.
  • Απάντηση θα πάρουν και από τη μαζική συμμετοχή των μεταλλεργατών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη».
ΞΑΝΘΗ
Δικάζεται σήμερα συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ
Δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ο Γιώργος Πυργελής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο της SUNLIGHT ABEE, ιδιοκτησίας Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, στην Ξάνθη.
Η δίωξη κινήθηκε με μήνυση της εργοδοσίας.

Αναβολή της υπόθεσης του Γ. Πυργελή
Δημοσίευση: Παρ, 10/10/2014 - 15:23
Από την κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο
Αναβολή για τις 15 Σεπτέμβρη 2015 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Γιώργου Πυργελή, μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.
Ο λόγος της αναβολής οφείλεται στο κώλυμα του εγκαλούντος, διευθυντικού στελέχους της εργοδοσίας, και αποτελεί την τρίτη αναβολή που παίρνει η υπόθεση.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, ενώ την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων καταδικάζουν με ψήφισμά τους μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία.
902
 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και καλεί κάθε σωματείο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο να συμμετάσχει.
Στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στέκονται μια σειρά σωματεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που καταγγέλλουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και απαιτούν να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.
Όπως αναφέρουν στο ψήφισμα που υπογράφουν, «είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία ακόμη δίωξη σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης».
Το ψήφισμα υπογράφουν τα σωματεία:
Από την Ξάνθη: Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Εργαζομένων και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Θράκης (ΕΜΔΥΔΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ), εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.
Από την Καβάλα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Ναυτεργατών.
Από τον Εβρο: Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης.
Από τη Δράμα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.
  • Αναφορά για τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δικαιοσύνης και Διαφάνειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου το ψήφισμα των πρωτοβάθμιων σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με το οποίο ζητούν να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο «αγροτοδικείο» σήμερα αγωνιζόμενοι αγρότες τριών νομών
Σε νέο «αγροτοδικείο» οδηγούνται 23 αγρότες από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα –ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομών– για να δικαστούν σαν εγκληματίες για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση του 2010, με την οποία πάλευαν για την επιβίωσή τους.
Η δίκη τους έχει οριστεί για σήμερα Παρασκευή, 10 Οκτώβρη 2014, στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.
Οι 21 από τους 23 αγρότες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Καρδίτσας και Τρικάλων, Β. Μπούτας και Απ. Θωμόπουλος, παραπέμπονται με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας», γεγονός που δείχνει ότι, εκτός από την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων της αγροτιάς, επιχειρείται και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Θα πρέπει, δε, να επισημανθεί ότι ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγροτών, εκτός ενός αστυνομικού, θα καταθέσουν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2010 κι ενώ τα τρακτέρ των αγροτών ήταν, από τις 18 έως τις 28 Γενάρη, παραταγμένα, κατά μήκος, στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας, χωρίς, όμως, να αποκλείουν το οδόστρωμα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, μεγαλοξενοδόχοι εξαπέλυαν συνεχείς, συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αγωνιζομένων αγροτών και ζητούσαν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, για να σταματήσει ο αγώνας, επειδή - όπως ισχυρίζονταν - έπληττε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και του τουρισμού.
Στην επίθεση, διαμαρτυρόμενη για «διαφυγόντα κέρδη», μετείχε και η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού και επιβάλλει συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, με συνέπεια οι παράδρομοι απ' όπου αναγκάζονται να διέρχονται οι οδηγοί για ν' αποφύγουν το χαράτσωμα, να βάφονται με αίμα.



Αθωώθηκαν όλοι οι αγρότες της Θεσσαλίας που δικάζονταν σήμερα
Επικίνδυνο κατηγορητήριο σε βάρος αγροτών
Δημοσίευση: Παρ, 10/10/2014 - 12:16
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 10/10/2014 - 12:16
Από τα δικαστήρια της Λάρισας

Αθωώθηκαν, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας  οι 23 αγρότες από την περιοχή της Θεσσαλίας, που σύρθηκαν  στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις το Γενάρη του 2010, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος τους οι βιομήχανοι της Θεσσαλίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και εκπρόσωποι της εταιρείας που διαχειρίζεται τα διόδια στην περιοχή.



«Δεν θα μας φοβίσουν»!
Σε κοινή ανακοίνωσή τους για τη νέα δίωξη σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:
Ξέραμε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα κατέφευγε στο «ρόπαλο του αστυνόμου» και στη «ρομφαία του δικαστή», για να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τον αγώνα μας.
Αλλά, ούτε και το γεγονός ότι μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών είναι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των μεγαλοξενοδόχων, μας παραξένεψε. Αυτοί πάντα ήταν απέναντί μας, πολεμούσαν τους αγώνες μας. Συμμάχους έχουμε τους εργαζόμενους στις βιομηχανικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους άλλους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Η συμμαχία μαζί τους δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, γι' αυτό και συνεχίζουμε.
Το νέο όμως και άκρως επικίνδυνο στοιχείο αυτής της δίκης, που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, είναι ότι προσπαθούν να ποινικοποιήσουν όχι μόνο την πάλη, τις διεκδικήσεις, τις μορφές αγώνα των αγροτών, αλλά την ίδια τη συνδικαλιστική δράση.
Για πρώτη φορά στα εκατοντάδες «αγροτοδικεία» που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, Πρόεδροι Ομοσπονδιών δικάζονται για «ηθική αυτουργία», λες και οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν καμιά εγκληματική δράση με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Πρόεδροι Ομοσπονδιών, εκλεγμένοι από τους αγρότες, που υλοποίησαν την απόφαση των Ομοσπονδιών για κινητοποίηση, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπως οφείλουν, κατηγορούνται ότι με πειθώ, παραινέσεις, φορτικότητα και διάφορα άλλα, πίεζαν τους αγρότες να βγουν στους δρόμους.
Η απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε υπερήφανα και αγωνιστικά από τους αγρότες μέσα από δεκάδες γενικές συνελεύσεις Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και των ΔΣ των Ομοσπονδιών.
Οι αγρότες δεν είναι πρόβατα, πολύ συνειδητά οργάνωσαν και βρέθηκαν στα μπλόκα της οργής και του αγώνα. Τα ίδια τα προβλήματα μας ανάγκασαν να βγούμε στους δρόμους.
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.
  • Έχουμε το δικαίωμα στο συνδικαλισμό,
  • Έχουμε το δικαίωμα να οργανωνόμαστε σε αγροτικούς συλλόγους,
  • Έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε τα αιτήματα επιβίωσής μας.
Διαμόρφωση κειμένου, προσθήκη φωτό, σύνδεσμος, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.