Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σερβία: Κλιμακώνεται ο ωμός αντικομμουνισμός – Προκλητικές επιθέσεις σε βάρος του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας – Ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ


ΣΕΡΒΙΑ

Κλιμακώνεται ο ωμός αντικομμουνισμός

Προκλητικές επιθέσεις σε βάρος του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας. Καταδικάζουν ΚΚΕ και ΚΝΕ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Κλιμακώνεται ο αντικομμουνισμός στη Σερβία, χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση για την οποία έστρωσαν το έδαφος οι αντεπαναστατικές ανατροπές.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι ανοιχτές επιθέσεις και απειλές σε βάρος του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (New Communist Party of Yugoslavia - NKPJ) και της νεολαίας του, της SKOJThe League of Communist Yugoslav Youth» - Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας) από νεοφασιστικές οργανώσεις, με την προκλητική, μάλιστα, ανοχή της αστυνομίας και των τοπικών αρχών.
Αποκορύφωμα των επιθέσεων στάθηκε εκείνη που εξαπέλυσαν συμμορίτες της νεοφασιστικής «Σερβικής Δράσης» στις 11 Οκτώβρη κατά του Πρώτου Γραμματέα της ΕΚΝΓ, Αλεξάνταρ Ντιένιτς, ο οποίος προσπαθώντας να αμυνθεί κατά των δραστών... συνελήφθη από την αστυνομία!
Ο Ντιένιτς συνελήφθη, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη που θα γίνει στις 29 Οκτώβρη, μέρα κατά την οποία η ΕΚΝΓ και το ΝΚΚΓ καλούν τα αδελφά κόμματα να σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε οργανώσεις συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τις σερβικές πρεσβείες στις άλλες χώρες.
Οι επιθέσεις κατά στελεχών της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας γίνονται με αφορμή τις δυναμικές κινητοποιήσεις της οργάνωσης στους χώρους των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων κατά των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων «Μπολόνια».
Καταδικάζει το ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις νεοφασιστικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών στη Σερβία και την προκλητική κρατική δίωξη του Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές και τις επιθέσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες 10 μέρες ενάντια στο Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας και τη νεολαία του από τη νεοφασιστική οργάνωση "Σερβική Δράση" και καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης και των αρχών της Σερβίας που επιδεικνύουν προκλητική ανοχή απέναντι στις νεοφασιστικές επιθέσεις στους κομμουνιστές, τις οποίες υποθάλπουν στην πράξη.
Συγκεκριμένα:
Στις 11 Οκτώβρη φασιστική συμμορία επιτέθηκε σε μέλος της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (ΕΚΝΓ) στη Φιλοσοφική Σχολή του Βελιγραδίου. Την ίδια μέρα, παρόμοια επίθεση σημειώθηκε σε μέλος της ΕΚΝΓ στο Νόβι Σαντ.
Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων αλληλεγγύης στις διαδηλώσεις εργαζομένων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη επίσης σημειώθηκαν επιθέσεις κατά μελών της ΕΚΝ ενώ μέλη της "Σερβικής Δράσης" επιτέθηκαν και βανδάλισαν τα κεντρικά γραφεία του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας στο Βελιγράδι.
Ομάδες της νεοφασιστικής "Σερβικής Δράσης" επιτέθηκαν σε κομμουνιστές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας ενάντια σε αντικομμουνιστική έκθεση στο Βελιγράδι. Στην τελευταία επίθεση, στόχος ήταν ο Aleksandar Denic, πρώτος Γραμματέας της ΕΚΝΓ. Οι αστυνομικοί που αναμείχθηκαν, αντί να συλλάβουν τα μέλη της νεοφασιστικής "Σερβικής Δράσης", που του επιτέθηκαν, συνέλαβαν τον ίδιο, επειδή αντιστάθηκε και αμύνθηκε στην επίθεση. Και αντί να έρθουν κατηγορούμενοι οι φασίστες σέρνεται στα δικαστήρια ο νεολαίος κομμουνιστής γιατί αντιστάθηκε!
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της φασιστικής βίας ενάντια στους κομμουνιστές.
Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης του Aleksandar Denic, τη λήψη άμεσων μέτρων ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοφασιστικών ομάδων, τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών στη Σερβία.
Προειδοποιεί ότι ο αντικομμουνισμός και η άνοδος του φασισμού πάνε χέρι - χέρι και πάντα αποτελούν προάγγελους συνολικότερης επίθεσης στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών».
Αλληλεγγύη και από την ΚΝΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΝΕ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η δίωξη του Aleksandar Denic, να παρθούν μέτρα ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοφασιστικών ομάδων και για τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα μέλη του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας και της ΕΚΝΓ. Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται. Η πάλη μας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά θα δυναμώσει, ώσπου να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες, όσοι σπέρνουν τον αντικομμουνισμό, το ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο, για λογαριασμό των αφεντικών τους και για να επιτεθούν συνολικά στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.