Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Χίλιοι ναζιστές (μόνο;) στην υπηρεσία των ΗΠΑ – In God we trust!


O, say, can you see?

Lenin Reloaded μέσω Nooz.gr
Then conquer we must,
when our cause it is just,
and this be our motto,
"In God we trust."
Αμερικανικός εθνικός ύμνος
Χίλιοι ναζιστές στην υπηρεσία των ΗΠΑ
ΑΘΗΝΑ 27/10/2014

Χίλιους και πλέον Γερμανούς ναζιστές χρησιμοποιούσε ως κατασκόπους η αμερικανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου παρόλο που γνώριζε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εγκληματίες πολέμου.
Πρωτοσέλιδο των New York Times αναφέρεται σε έγγραφα της CIA και του FBI, που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα και μεταξύ άλλων αναφέρουν πως και ακόμα και αν το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητούσε τη σύλληψη κάποιου ναζιστή που είχε καταφύγει στις ΗΠΑ, κάποια μυστική υπηρεσία παρενέβαινε και εμπόδιζε την σύλληψη.
Και γράφει χαρακτηριστικά: «Η ευρεία χρησιμοποίηση των ναζιστών κατασκόπων έλαβε διαστάσεις στον ψυχρό πόλεμο και υποστηριζόταν από τους δυο τιτάνες των μυστικών υπηρεσιών της δεκαετίας του '50 - τον επί μεγάλο διάστημα αρχηγό του FBI Xούβερ και τον διευθυντή της CIA Ντάλες».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως αξιωματικός των Ες-Ες, ο Ότο φον Μπόλσβιγκ, δεξί χέρι του συγγραφέα του Μεθοδολογίου για το πώς πρέπει να τρομοκρατούνται οι Εβραίοι, είχε το 1954 την κάλυψη του αρχηγού του FBI, γεγονός που αδρανοποίησε την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύλληψή του.
Ένα απόρρητο έγγραφο του 1995 της CIA προς την επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής βουλής ομολογεί ότι πρώην αξιωματούχοι ναζιστές «χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ ως κατάσκοποι», ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να τονίσει ότι η υπηρεσία «δεν έχει συγκεκριμένες αποδείξεις για τη δράση του κατά τον πόλεμο».
Και τονίζει: «Ο αμερικανικός στρατός, η CIA καθώς και άλλες κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 1.000 πρώην ναζιστές και συνεργάτες τους ως κατασκόπους και πληροφοριοδότες μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με τον Ρίχαρντ Μπράιτμαν, του Αμερικανικού πανεπιστημίου, ο οποίος ήταν μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου που έκανε τον καταμερισμό των Γερμανών εγκληματιών πολέμου».
Μάλιστα, το δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως το 1994 ετοιμάζονταν να παραπέμψουν σε δίκη έναν συνεργάτη των Ναζιστών με το όνομα Αλεξάντρας Λιλέικις, για τον οποίον υπήρχαν στοιχεία ότι με δική του διαταγή εκτελέστηκαν με πολυβόλο 60.000 Εβραίοι στη Λιθουανία.
Ωστόσο, η CIA εμπόδισε κάθε ενέργεια εναντίον του, καθώς τον είχε στρατολογήσει το 1952 για κατάσκοπο στην τότε Ανατολική Γερμανία με μισθό 1.700 δολάρια το χρόνο και δυο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Αμερική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.