Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Συγκυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχεια του κράτους – ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια!

ΝΑΤΟ το κράτος που θα παραλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καμία εμπλοκή!

Την αποφασιστικότητά της να εμπλέξει τη χώρα ακόμα βαθύτερα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας την περιβόητη «ενεργειακή» και «στρατιωτική» διπλωματία, επιδεικνύει η συγκυβέρνηση για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, διαγκωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα αυτήν την αντιλαϊκή στρατηγική, μέσω του ενεργού ρόλου στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και της συγκρότησης συμμαχιών όπως ο άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ, ως απάντηση στις αντίστοιχες βλέψεις της τουρκικής αστικής τάξης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάπας Φραγκίσκος… και η διάλυση του ΝΑΤΟ
Είναι χαρακτηριστικές οι χτεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, μετά τη συνάντησή του με τον νέο γγ του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει
«να είναι αξιόπιστο και ενεργό μέλος της συμμαχίας, γιατί η ευρωατλαντική πολιτική είναι ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς που διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα».
Θυμίζουμε την πρόσφατη διαβεβαίωση από τον Αλ. Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Πεντάγωνο, ότι
«το κράτος έχει συνέχεια», με την οποία συμπλήρωσε το περιβόητο «η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται», που είχε δηλώσει κατηγορηματικά πριν από τις εκλογές του περασμένου Μάη.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι από αυτό το «παιχνίδι» οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, αλλά μπαίνουν σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες.
Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι εξετάζει την αναβάθμιση της παρουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ στην ανατολική Μεσόγειο, με αποστολή, εκτός της πυραυλακάτου που ήδη πλέει στα ανοιχτά της Κύπρου, μιας επιπλέον φρεγάτας και ενός υποβρυχίου, είναι χαρακτηριστικές για την επικίνδυνη όξυνση των εξελίξεων στην περιοχή.
Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς δεν έχουμε πει ότι θα φύγουμε μόνοι μας από το NATO, αυτό που έχουμε πει είναι να παλέψουμε να διαλυθεί το NATO από μόνο του» (8/9/2014)
Στο φόντο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου και τους δρόμους μεταφοράς του, ο αυξανόμενος συνωστισμός πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ρωσίας στα ίδια νερά, είναι προφανές ότι δεν προμηνύει τίποτα θετικό για τους λαούς της περιοχής.
Οι εξελίξεις σε όλο το τόξο από την ανατολική Ευρώπη έως την ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Αφρική προσφέρονται για σειρά συμπερασμάτων, πολύτιμων για την πάλη των εργαζομένων ενάντια σε όσους επιχειρούν να τους στοιχίσουν κάτω από ξένες σημαίες:
  • Επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν αποτελούν παράγοντες εγγύησης της ασφάλειας, της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών.
Αντιθέτως, πρωτοστάτησαν στο ματοκύλισμα λαών, σε επεμβάσεις με στόχο την αλλαγή συνόρων, το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων με βάση τα συμφέροντά τους και τους εξελισσόμενους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων.
ΠΑΣΟΚ τσακώνεται με ΣΥΡΙΖΑ για την "προστασία" του NATΟ (9/9/2014)
Η –«σύμμαχος» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ– Τουρκία, εντείνει τις στρατιωτικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Την ίδια ώρα, ο γγ του ΝΑΤΟ χτες από την Αθήνα κάλεσε «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»...
Αποδείχτηκε ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού,
  • Οι ενεργειακοί πόροι, για τους οποίους πολλά γράφονται ότι τάχα «μπορούν να συμβάλουν στη συνεργασία, στην ειρήνη, στη σταθερότητα», στην πραγματικότητα γίνονται «μήλον της Εριδος» για τα μονοπώλια.
  • Οι ενεργειακοί δρόμοι σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία ήδη βάφονται με αίμα,
  • Η εύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ δεν έγινε «εργαλείο» επίλυσης του Κυπριακού, αντίθετα οι αλληλοσυγκρουόμενοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί περιέπλεξαν το πρόβλημα.
Καλώντας τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν όλη αυτήν την πείρα, το ΚΚΕ τονίζει:
Η λύση για τους λαούς είναι ο απεγκλωβισμός των χωρών τους από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανισμούς, η οργάνωση της κοινής πάλης ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια που όσο υπάρχουν θα φέρνουν την κρίση και τον πόλεμο.

Επισημάνσεις, προσθήκη φωτό-λεζάντες, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.