Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Συρία - Τουρκία: Σκληρές μάχες και παζάρια για το Κομπανί – ΗΠΑ: «Μακράς διάρκειας» η μάχη κατά του ΙΚ – Κούρδοι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη μέση του πουθενά (2 VIDEO)

Πηγή φωτογραφίας A.P.

Σκληρές μάχες και παζάρια για το Κομπανί
Δημοσίευση: Κυρ, 12/10/2014 - 19:06
Ενισχύσεις στην κουρδική πόλη Κομπανί φαίνεται ότι στέλνει το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) για να τελειώνει με την ισχυρή αντίσταση που προβάλουν οι Κούρδοι μαχητές, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται το παζάρι ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με το αποκαλούμενο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», το ΙΚ στέλνει στο Κομπανί άνδρες από τις επαρχίες Ράκα και Χαλέπι, που αποτελούν τα βασικά προπύργια του, σε μια προσπάθεια να καταλάβει την πόλη. «Στέλνουν ακόμη και άνδρες που δεν διαθέτουν πολύ εμπειρία στο πεδίο των μαχών» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, προσθέτοντας ότι «έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στη μάχη αυτή».
REUTERS/UMIT BEKTAS
Όπως είπε, «πρόκειται πραγματικά για μια κρίσιμη μάχη για αυτούς: αν καταλάβουν το Κομπάνι, η μάχη κατά του ΙΚ στη Συρία θα διαρκέσει πάρα πολύ. Όμως αν δεν τα καταφέρουν, αυτό θα επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στους τζιχαντιστές».
Οι πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη είναι συγκεχυμένες και δύσκολα μπορούν να διασταυρωθούν, αφού συνήθως εξυπηρετούν τη μάχη της προπαγάνδας ή τις επιδιώξεις διαφόρων κρατών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το 40% της πόλης, (Μποτίλια, VIDEO - Φωτό) κυρίως τον ανατολικό τομέα και περιοχές στο νότιο και δυτικό τμήμα.

Κομπάνι: Κούρδοι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη μέση του πουθενά
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 18:18
Ενώ οι μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων να μαίνονται στο Κομπάνι της Συρίας, χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στη μέση του πουθενά. Η Τουρκία έχει κλείσει τα σύνορα, τόσο για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου, όσο και για όσους πέρασαν στην τουρκική πλευρά και τώρα θέλουν να επιστρέψουν, για να ενισχύσουν τους τελευταίους υπερασπιστές της πόλης. Από την πλευρά των τουρκικών συνόρων, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις μάχες στο Κομπάνι.

Ο Άμπντελ Ράχμαν υποστήριξε ότι μετά την κατάληψη την Παρασκευή, του γενικού αρχηγείου των κουρδικών δυνάμεων, οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους «δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο».
Όπως είπε, «επιτίθενται από πολλά μέτωπα, όμως τους απωθούν. Στη συνέχεια επιτίθενται και πάλι προτού τους απωθήσουν ξανά».
Το Σάββατο οι τζιχαντιστές προσπάθησαν για πρώτη φορά να φτάσουν στα σύνορα με την Τουρκία, βόρεια του Κομπανί, αλλά τους απώθησαν οι Κούρδοι.
Χθες εξάλλου οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν εννέα νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ, κυρίως στο ανατολικό Κομπανί.

ΗΠΑ: «Μακράς διάρκειας» η μάχη κατά του ΙΚ
Συνεχίζεται το παζάρι των ιμπεριαλιστών
Η κατάσταση στο Κομπανί παραμένει «επικίνδυνη» είπε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. Σε δηλώσεις που έκανε από την Χιλή, υποστήριξε ότι τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους έχουν βοηθήσει να σημειωθεί πρόοδος. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει περιοχές στα περίχωρα της πόλης.
Ο Τσακ Χέιγκελ ισχυρίστηκε ότι ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ θα μπορούσε να αποτελεί μια μακρόχρονη προσπάθεια. Επίσης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στις συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους, καθώς και ότι νέες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
REUTERS/UMIT BEKTAS
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν αρκούν οι αεροπορικές επιδρομές για να αναχαιτιστούν οι τζιχαντιστές από το Κομπανί και ζητάνε από την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση.
Στην παρούσα φάση η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη για κάτι τέτοιο, θέτοντας ως προϋπόθεση να ανατραπεί η κυβέρνηση Άσαντ και να δημιουργηθεί «ζώνη ασφαλείας» επί του συριακού εδάφους, για να μην τεθούν γειτονικές της περιοχές, υπό τον έλεγχο των Κούρδων. (Βλέπε και από Μποτίλια)
902,VIDEO από naftemporiki.gr
Διαμόρφωση κειμένου, πρόσθετες φωτό, βίντεο, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.