Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία - Μαριούπολη: Σε 6 υπολογίζονται οι νεκροί ελληνικής καταγωγής από την επίθεση με οβίβες


Ουκρανία: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος πολιτών ελληνικής καταγωγής από οβίδες στη Μαριούπολη
Δημοσίευση: Τετ, 15/10/2014 - 18:50
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 15/10/2014 - 19:21
Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι από ρίψη οβίδων στις 14 Οκτώβρη το μεσημέρι, στην περιοχή της Μαριούπολης στην ανατολική επαρχία της Ουκρανίας Ντονέτσκ και το χωριό Σαρτανά σκοτώθηκαν 7 άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 16, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ελληνικού προξενείου υπάρχουν και ελληνικής καταγωγής πολίτες ανάμεσα στα θύματα.
Σε έξι υπολογίζονται οι νεκροί έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη
Για το περιστατικό η αντιδραστική κυβέρνηση κατηγορεί τους πολιτοφύλακες, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τί ακριβώς συνέβη ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες στην περιοχή διεξάγονταν γυμνάσια του ουκρανικού στρατού. Οι οβίδες έπεσαν στο συγκεκριμένο χωριό ενώ οι άνθρωποι συμμετείχαν σε μια κηδεία.
Σε δήλωσή του για το θάνατο ατόμων ελληνικής καταγωγής στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η στήριξη μας θα είναι άμεση (...) ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του καθώς και τον τραυματιών».
Ταυτόχρονα δεν έχασε ευκαιρία να ταχθεί υπέρ μιας λύσης στο ουκρανικό ζήτημα που να προωθεί τις στοχεύσεις και τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού άξονα: «Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».
Πηγή φωτό: THETOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.