Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Βενεζουέλα: Φασιστική επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα γραφεία του ΚΚ και της ΚΝ – ΚΚΕ: Δεν μπορούν να βάλουν φραγμό στη δράση των κομμουνιστών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα γραφεία του ΚΚ και της ΚΝ


Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντικομμουνιστική εγκληματική ενέργεια και εκφράζει την αλληλεγγύη του
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Αντικομμουνιστική επίθεση με στόχο γραφεία του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) στο Καράκας, όπου είναι και η έδρα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝ Βενεζουέλας (JCV) σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.
Η επίθεση σημειώθηκε στις 2.30 π.μ. όταν εμπρηστικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην πρόσοψη και το εσωτερικό του κτιρίου, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και απείλησε στελέχη και μέλη της JCV, των οποίων –ευτυχώς– η ζωή βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Πηγή φωτό: fuckyeahmarxismleninism
Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του PCV σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η επίθεση
  • «επιβεβαιώνει επανειλημμένες παραστάσεις που έχει κάνει η ηγεσία σχετικά με την ανάπτυξη σχεδίου από αντιδραστικούς κύκλους της δεξιάς για να εκφοβίσει, να αποθαρρύνει και να χτυπήσει τις δυνάμεις του λαϊκού επαναστατικού κινήματος».
Το ΠΓ της ΚΕ του PCV
  • «απευθύνει κάλεσμα επαγρύπνησης στις οργανώσεις του PCV και της JCV όπως και σε όλους τους επαναστάτες αγωνιστές που παλεύουμε αποφασιστικά για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση της διαδικασίας αλλαγών, για να ενδυναμώσουμε την επαναστατική μας ετοιμότητα».
Το ΚΚΕ
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την καταδίκη της εγκληματικής επίθεσης σε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντικομμουνιστική εγκληματική επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς που εκδηλώθηκε τα χαράματα της 21ης Οκτώβρη σε κτίριο που στεγάζει γραφεία του ΚΚ Βενεζουέλας και την έδρα της ΚΝ Βενεζουέλας στην περιοχή Αρτίγκας του Καράκας. Η επίθεση θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες, καθώς εκείνη τη στιγμή μέλη της ΚΝ βρίσκονταν εντός του κτιρίου.
Είναι γελασμένοι οι αντιδραστικοί κύκλοι που πιστεύουν ότι με παρόμοιες άνανδρες επιθέσεις μπορούν να φοβίσουν και να βάλουν φραγμό στη δράση των κομμουνιστών.
Το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του προς το Κομμουνιστικό Κόμμα και την ΚΝ της Βενεζουέλας, προς τους αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για τα δικαιώματά τους, για την απόκρουση υπονομευτικών ενεργειών και αντιδραστικών σχεδίων που στρέφονται ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας.
Απαιτεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη και τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.