Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

40 χρόνια ΝΔ: Πολιτικές που αποσκοπούν μόνο στην αναζωογόνηση του κεφαλαίου


Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή
Δημοσίευση: Δευ, 06/10/2014 - 15:26

Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για τη σκληρή πολιτική που θα συνεχίσει η κυβέρνηση κοροϊδεύοντας το λαό ότι οι θυσίες που έκανε καρποφόρησαν και ότι τώρα θα έρθει ανάπτυξη.
Οι «προσπάθειες» που έκανε η συγκυβέρνηση και συνεχίζει να κάνει, για την υποτιθέμενη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολιτικές που αποσκοπούν μόνο στην αναζωογόνηση του κεφαλαίου.
Οι δηλώσεις που έγιναν, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, περί
  • ρύθμισης των «κόκκινων δανείων»,
  • τη λήψη μέτρων για φορολογική ελάφρυνση,
  • την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και
  • την «προστασία» των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών που έχουν δεχθεί μεγάλα πλήγματα,
δεν πρέπει να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν ως στόχο την πραγματική ελάφρυνση του λαού.
Τα αντιλαϊκά μέτρα παραμένουν και συνεχίζονται και είναι δεδομένο ότι θα χτυπήσουν βασικές ανάγκες του λαού, επωμίζοντάς τον με νέα βάρη.
Η σταθερότητα που επικαλείται για να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη είναι μια σταθερότητα που θέλει το λαό με το κεφάλι σκυμμένο, για να νομιμοποιεί τις επιλογές του κεφαλαίου και να βγάζει λάδι την κυβέρνηση, βάζοντας αυτόν να πληρώνει την κρίση.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να περιμένει ότι αυτά τα μέτρα και αυτές οι πολιτικές θα φέρουν πραγματική ανακούφιση στα βάρη που έχει επωμιστεί από τα μνημόνια της ΕΕ και τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία δεν θα πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για ανάκαμψη που θα αγγίζει όλη την ελληνική κοινωνία.
Δεν πρέπει να έχουν καμία προσδοκία από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη τους, για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα την κρίση και την έξοδο από αυτή, ούτε και από τα διάφορα σενάρια προεδρολογίας.
Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για να μπορέσει αυτός να καρπωθεί τον πλούτο που παράγει με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του.
Διαμόρφωση κειμένου, επίλογή φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.