Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βαλκάνια: Οι αστικές τάξεις αναμοχλεύουν τον εθνικισμό – Σε ξένο ή και στο δικό μας γήπεδο;


ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Οι αστικές τάξεις αναμοχλεύουν τον εθνικισμό
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΙΡΑΝΑ.-- Πρόσφορο έδαφος για την αναμόχλευση και όξυνση εθνικιστικών «παθών» που καλλιεργούν οι αστικές τάξεις στα Βαλκάνια, τα οποία διαμελίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές, βρήκε η προβοκάτσια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας που σημειώθηκε το βράδυ της 14ης του Οκτώβρη.
Χτες, για δεύτερο 24ωρο, συνεχίστηκε ο απόηχος του επεισοδίου με «πρωταγωνιστή» τη σημαία, που μετέφερε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με το χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» να καλύπτει περιοχές της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας, προκαλώντας τριγμούς στις σερβο-αλβανικές σχέσεις και μπαράζ βίαιων επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή.
Η παραστρατιωτική εθνικιστική και φιλοβασιλική οργάνωση των Τσέτνικ. Στην Κατοχή της Γιουγκοσλαβίας, 1941-1945, συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις του Άξονα. Τώρα θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσσων
Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς, κάλεσε τον Αλβανό πρέσβη και έκανε διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας και Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία στην περιοχή».
Επιπλέον, σημείωσε ότι «η Σερβία είναι προσηλωμένη στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με τους γείτονές της, αναμένει την ίδια προσέγγιση και απ' αυτούς, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιου είδους προκλήσεις» και ζήτησε να καταδικαστούν τα επεισόδια με «σαφή τρόπο» από την αλβανική κυβέρνηση, θεωρώντας μία τέτοια ενέργεια ως «το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
Παράλληλα, ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς υποστήριξε ότι μετά και από το συμβάν της Τρίτης, η Αλβανία δεν είναι «αρκετά ώριμη», ώστε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) τονίζοντας: «Οι δηλώσεις στελεχών της αλβανικής κυβέρνησης καταδεικνύουν ότι γνώριζαν πως προετοιμαζόταν μια τέτοια πρόκληση».
Σε ξένο ή και στο δικό μας γήπεδο;
Πέρα από τις δηλώσεις Σέρβων κυβερνητικών αξιωματούχων, μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε μπαράζ επιθέσεων κατά αλβανικών επιχειρήσεων σε διάφορες σερβικές πόλεις (Σόμπορ, Στάρα Πάζοβα, Νόβι Σαντ), κάψιμο σερβικών σημαιών και σερβικών συμβόλων σε πόλεις του Κοσσυφοπεδίου όπως η Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα και το Σβέτσαν, μικρές υλικές ζημιές από ρίψη πέτρας στην αλβανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, ακόμη και τραυματισμός τεσσάρων μαθητών σε Γυμνάσιο της μαυροβουνιακής πόλης Τούτζι μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μαθητών, συγγενών και γονιών!
Αυτό το κλίμα κάνει μάλλον δύσκολη την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, η πρώτη Αλβανού πρωθυπουργού στη σερβική πρωτεύουσα ύστερα από 70 χρόνια εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί.

2 σχόλια:

  1. Οι κυρίαρχες τάξεις θα επιχειρήσουν να χαράξουν νέα σύνορα (ζώνες επιρροής) με το αίμα των λαών. Το νου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κι εδώ Μπαλκάνια
      Μα οι κομμουνιστές δεν είναι παίξε - γέλασε

      Να είσαι καλά σαν τα ψηλά βουνά σου: http://eyrytixn.blogspot.gr/2014/10/blog-post_16.html

      Με δύναμη και πάλη

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.