Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Συρία: Πάνω από 662 οι νεκροί στις μάχες που μαίνονται εδώ και ένα μήνα στην Κομπανί


Συρία: Πάνω από 662 οι νεκροί στις μάχες που μαίνονται εδώ και ένα μήνα στην Κομπανί
Δημοσίευση: Πέμ, 16/10/2014 - 18:45
Οι κουρδικές δυνάμεις στην Κομπανί συνεχίζουν τη σθεναρή τους αντίσταση στην πολιορκία των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» και μάλιστα εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι «τζιχαντιστές» έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από ορισμένα τμήματα της πόλης στα οποία είχαν προελάσει.
Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι αεροπορικές δυνάμεις των χωρών που συμμετέχουν στη «συμμαχία προθύμων» υπό τις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε 40 πλήγματα, ρυθμός που έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με προηγουμένως.
Συνολικά 662 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη συριακή πόλη Κομπανί από την έναρξη της πολιορκίας της από το ΙΚ πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με απολογισμό Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται τα θύματα των αεροπορικών επιδρομών.
Από τις 16 Σεπτέμβρη, 374 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν στις μάχες που προκάλεσαν επίσης το θάνατο 258 μελών των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της κουρδικής πολιτοφυλακής που υπερασπίζεται την πόλη, εννέα ακόμη Κούρδων και ενός Κούρδου εθελοντή που πολεμούσαν στις τάξεις της.
Ο απολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει τα θύματα των δεκάδων αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγουν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Το Πεντάγωνο έκανε λόγο χθες για το θάνατο «εκατοντάδων» μαχητών του ΙΚ στην Κομπανί και γύρω από αυτή.
Εμποδίζει την ενίσχυση των Κούρδων η Τουρκία
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε σήμερα ότι μόνο στους Σύρους επιτρέπεται να διασχίσουν τη μεθόριο της χώρας τους προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στην Κομπανί, απορρίπτοντας την έκκληση της Γαλλίας να επιτρέψουν τη διέλευση από τα σύνορα.
«Αυτοί που προέρχονται από τη Συρία μπορούν να φύγουν για να συμμετάσχουν στη μάχη» για την Κομπανί, δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο Νταβούτογλου, ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν επιτρέπει τη διέλευση πολιτών άλλων εθνικοτήτων, κυρίως Τούρκων.
Ενδεχόμενο η Γερμανία να εξοπλίσει το ΡΚΚ
Την ίδια ώρα πάντως στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU Φόλκερ Κάουντερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξοπλισμού του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των «τζιχαντιστών».
«Γνωρίζω τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με το PKK, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί λύση το να καθόμαστε αμέτοχοι και να παρακολουθούμε το ΙΚ να καταλαμβάνει σημαντικές μεθοριακές πόλεις, εξελισσόμενο ραγδαία σε απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Κάουντερ ενώπιον του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Spiegel».
902

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό από THETOC και NOOZ: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.