Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Το ταξικό κράτος σκοτώνει – Διαδηλώσεις για τη νέα δολοφονία και 17 συλλήψεις στο Σεντ Λούις

Από τις νέες διαδηλώσεις στο Σεντ Λούις (φωτό ΑΡ)
ΗΠΑ: Δεκαεπτά συλλήψεις στο Σεντ Λούις σε νέες διαδηλώσεις για την αστυνομική βία
Δημοσίευση: Δευ, 13/10/2014 - 13:20
Δεκαεπτά άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο Σεντ Λούις του Μιζούρι γιατί αρνήθηκαν να διαλυθούν στο τέλος των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν από την Παρασκευή σε διαδηλώσεις, υπό το σύνθημα «Σαββατοκύριακο αντίστασης», στους δρόμους του Σεντ Λούις, μετά τη δολοφονία του νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν που σκοτώθηκε από πυρά λευκού αστυνομικού στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ Λούις, τον περασμένο Αύγουστο.
Οι διαδηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι σήμερα.
Ο διοικητής της αστυνομίας Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι οι συλληφθέντες «είχαν πετάξει πέτρες εναντίον της αστυνομίας», ωστόσο οι διαδηλωτές το αρνήθηκαν και κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι συμπεριφέρονταν σαν «χούλιγκανς».
Τόνισαν επίσης ότι οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον των ανθρώπων που μαγνητοσκοπούσαν την καθιστική διαμαρτυρία.
Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον πυροδότησε δύο εβδομάδες βίαιων επεισοδίων στο Φέργκιουσον.
Την περασμένη Τετάρτη η ένταση αυξήθηκε εκ νέου μετά το θάνατο, επίσης από τα πυρά λευκού αστυνομικού, ενός ακόμη μαύρου, κοντά στο σημείο όπου είχε σκοτωθεί ο Μπράουν.

Από Μποτίλια: 

ΗΠΑ: Ακραία μορφή ταξικής εκμετάλλευσης η νέα δολοφονία στο Μιζούρι – Η υποκρισία του αστικού κράτους – «Διαδηλώσεις αντίστασης» το Σαββατοκύριακο

  

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή λοιπων φωτό (THETOC), σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

 

ΗΠΑ: Μπαράζ συλλήψεων σε κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας

Ανανέωση

Δημοσίευση: Τρί, 14/10/2014 - 08:58

Συνεχίστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι κινητοποιήσεις εκατοντάδων διαδηλωτών έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, κατά των κρουσμάτων αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να συλλάβουν τουλάχιστον 50 άτομα από τα εκατοντάδες που συμμετείχαν στην ειρηνική κινητοποίηση, ανάμεσά τους και τον ακαδημαϊκό θεολόγο Κόρνελ Γουέστ από τη Ν. Υόρκη, με την κατηγορία της «διατάραξης της ησυχίας».

Παρά την καταρρακτώδη βροχή και τους θυελλώδεις ανέμους, οι διαδηλωτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση στο Φέργκιουσον για τέσσερις ώρες, όσες και οι ώρες που έμεινε στο δρόμο το πτώμα του 18χρονου Αφροαμερικανού Βόντεριτ Μάιερς που σκοτώθηκε πριν ακριβώς μία βδομάδα στο Σεντ Λούις από λευκό αστυνομικό.

Νωρίτερα διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φθάνοντας μέχρι το δημαρχείο και κλείνοντας, κατά διαστήματα, την είσοδο σε οδικούς άξονες και εμπορικά κέντρα.

902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.