Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συρία - Ιράκ: Οι «αναποτελεσματικοί» βομβαρδισμοί στρώνουν το έδαφος για χερσαία επέμβαση – Συρία: Μακελειό από επίθεση σε Δημοτικό Σχολείο στη Χομς – Συμμετοχή στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ επιδιώκει η Αυστραλία

Από τους βομβαρδισμούς των «τζιχαντιστών» στην Κομπάνι (φωτό ΑΡ)

Συρία - Ιράκ: Οι «αναποτελεσματικοί» βομβαρδισμοί στρώνουν το έδαφος για χερσαία επέμβαση



Δημοσίευση: Πέμ, 02/10/2014 - 19:59
Οι μισθοφόροι του «Ισλαμικού Κράτους» συνεχίζουν την προέλασή τους σε Συρία και Ιράκ, παρά την εν εξελίξει ιμπεριαλιστική επέμβαση, που σε αυτή τη φάση παίρνει τη μορφή αεροπορικών βομβαρδισμών. 
Η αναποτελεσματικότητα των βομβαρδισμών αυτών αποτελεί αντικειμενικά το καλύτερο πρόσχημα για να περάσει η ιμπεριαλιστική επιχείρηση στην επόμενη φάση της: Στη χερσαία επέμβαση.
Η συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι είναι σήμερα σχεδόν άδεια καθώς οι κάτοικοί της την έχουν εγκαταλείψει εξαιτίας της προέλασης των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους», οι οποίοι βρίσκονται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την είσοδό της.
Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση, οι «τζιχαντιστές» είναι «μερικές εκατοντάδες μέτρα» μακριά από την Κομπάνι, την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Μάλιστα ένας Κούρδος κάτοικος της πόλης, ο Μουστέφα Έμπντι, κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα των αεροπορικών πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ΙΚ, λέγοντας ότι τα αεροπλάνα των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών κάνουν απλώς «μια επίδειξη στον ουρανό της Κομπάνι».
Στο Ιράκ, τουλάχιστον 17 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 40 «τζιχαντιστές» σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» εναντίον στρατιωτικών βάσεων και αστυνομικών τμημάτων στο Δυτικό Ιράκ, δήλωσαν σήμερα πηγές των Υπηρεσιών Ασφαλείας και ιατρικές πηγές.
Οι «τζιχαντιστές» επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Χιτ, την οποία έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους, σκοτώνοντας 11 αστυνομικούς, ενώ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον και μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στη Ραμάντι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 στρατιώτες.
Είκοσι «τζιχαντιστές» σκοτώθηκαν σε κάθε μία από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Συμμετοχή στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ επιδιώκει η Αυστραλία
Στρώνεται το έδαφος για χερσαία επέμβαση
Την ίδια ώρα, ένα μήνυμα του αρχηγού του τουρκικού στρατού προς τους στρατιώτες που φυλάσσουν το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ στη Συρία, τροφοδότησε τις εικασίες ότι οι επίκειται τουρκική χερσαία επέμβαση με αφορμή την απειλή των «τζιχαντιστών» στο μνημείο.
«Επιτελείτε με επιτυχία την αποστολή που σας ανατέθηκε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ προς τους περίπου τριάντα στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι γύρω από τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ.
Από την αρχή της εβδομάδας, πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει πως οι «τζιχαντιστές» της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» έχουν περικυκλώσει τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους, και πως μπορεί να συλλάβουν αιχμαλώτους τους Τούρκους στρατιώτες που εξασφαλίζουν την επίβλεψη του μνημείου.
Παράλληλα, το τουρκικό κοινοβούλιο συζητάει σήμερα ένα σχέδιο απόφασης το οποίο θα επιτρέψει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ενεργειών στη Συρία και το Ιράκ. 
Η Άγκυρα δεν έχει πάντως διευκρινίσει ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει η συμμετοχή της στο συνασπισμό.
Διαμόρφωση κειμένου, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.