Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Συρία: Κυρώσεις από ΕΕ - «Συμβολική» βοήθεια ΗΠΑ σε Κομπάνι (2 VIDEO)


Συρία: Οι ΗΠΑ έστειλαν «συμβολική» βοήθεια στο Κομπάνι, ενώ η ΕΕ επέβαλλε νέες κυρώσεις στη χώρα
Δημοσίευση: Δευ, 20/10/2014 - 20:49
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 20/10/2014 - 20:53

«Συμβολική» ήταν ουσιαστικά η βοήθεια που έριξαν την Κυριακή αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. 

Ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κουρδικής οργάνωσης YPG, δήλωσε πως τα όπλα που ερίφθησαν στη διάρκεια της νύχτας θα έχουν «θετικό αντίκτυπο» στη μάχη και στο ηθικό των κούρδων μαχητών, αλλά «δεν είναι αρκετά για να κρίνουν τη μάχη».


Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε νέες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας.

Βοήθεια για το «θεαθήναι»
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων «παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι».

Τουρκία: Πράσινο φως για τους Κούρδους Πεσμεργκά

Ωστόσο, αυτή η βοήθεια, είναι περισσότερο για το «θεαθήναι», παρά για την πραγματική καταπολέμηση των τζιχαντιστών, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι ίδιοι οι Κούρδοι.
Όπως ανέφερε η κυριότερη ένοπλη οργάνωση Κούρδων της Συρίας, τα όπλα που ερίφθησαν από αέρος από τις ΗΠΑ δεν είναι αρκετά για να κερδίσουν οι Κούρδοι τη μάχη.

Κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Συρίας
Ακόμη πιο αποκαλυπτική ήταν η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει νέες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, που ορκίστηκε στις 31 Αυγούστου και στην οποία περιλαμβάνονται έντεκα νέοι υπουργοί.
Οι κυρώσεις αφορούν κυρίως πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στο ευρωπαϊκό έδαφος και αφορούν 16 φυσικά πρόσωπα και δύο νομικά πρόσωπα.

Κομπάνι: Τα όπλα που έριξαν οι Αμερικανοί δεν αρκούν

Οι κυρώσεις αυτές αναμένεται να δυσκολέψουν το έργο της κυβέρνησης Άσαντ, που μάχεται εναντίον των «αντικαθεστωτικών», από τις τάξεις των οποίων προέρχονται οι μισθοφόροι του ΙΚ.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Ιούνιο του 2013 η ΕΕ εχει επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Συρίας, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εμπάργκο στις παραδόσεις όπλων και τις εξαγωγές πετρελαίου καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της συριακής κεντρικής τράπεζας στην Ευρώπη.

Τον Ιούλιο απαγορευόταν η είσοδος στην ΕΕ σε σχεδόν 200 φυσικά πρόσωπα, ενώ είχαν παγώσει και τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως και αυτά 60 νομικών προσώπων.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό-βίντεο από THETOC και NOOZ, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.