Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Καπιταλισμός: Πολτοποιήθηκε 30χρονος εργάτης στη Μυτιλήνη – Δυο ακρωτηριασμοί εργαζομένων στη Θεσσαλία – Η εργατική τάξη θρηνεί καθημερινώς θύματα στο βωμό του μέγιστου κέρδους

Η εργατική τάξη θρηνεί καθημερινώς θύματα στο βωμό του μέγιστου κέρδους!

Πολτοποιήθηκε 30χρονος εργάτης στη Μυτιλήνη
Δυο ακρωτηριασμοί εργαζομένων στη Θεσσαλία
Ενας 30χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο ζωοτροφών, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, έχασε χτες τη ζωή του στο μεροκάματο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των συναδέλφων του, πολτοποιήθηκε σε μηχάνημα που αλέθει τις ζωοτροφές, όταν παρασύρθηκε από κοχλία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης των μηχανημάτων μέσα σε σιλό. Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 10 εργαζόμενοι.
Μέσα σε ένα σιλό, όπως αυτά της φωτογραφίας, βρήκε φριχτό θάνατο ο 30χρονος εργάτης
Είναι χαρακτηριστικό ότι το άψυχο κορμί του εργάτη ανασύρθηκε με δυσκολία από την Πυροσβεστική που έφτασε επιτόπου.
Κλιμάκιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο και συζήτησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν σοκαρισμένοι.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου.
Τονίζει ότι όσο οι επιχειρήσεις λειτουργούν με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ελλιπή και θα υπάρχουν και άλλα «ατυχήματα» στο μέλλον.
  • «Η διεκδίκηση για μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, που θα αποτρέψουν στο μέλλον θύματα και τραυματισμούς από εργατικά ατυχήματα, αφορά όλους τους εργαζόμενους», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.
Ο καπιταλισμός σφάζει χωρίς το μπαμπάκι

Στο μεταξύ, πέντε μόλις μέρες μετά το

Επισημάνεις, πρόσθετες φωτό, τίτλοι, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.