Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Η «Διεθνής Αμνηστία» και το Μακρύ χέρι του Ιμπεριαλισμού – Εξισώνει θύτες και θύματα...

Στρατιώτης του Κιέβου παρακολουθεί κατοίκους του Ντονέτσκ (φωτό αρχείου ΑΡ)

Ουκρανία: Η «Διεθνής Αμνηστία» εξισώνει θύτες και θύματα...
Δημοσίευση: Δευ, 20/10/2014 - 22:10
Στη λογική της εξίσωσης του θύτη με το θύμα, «ξεπλένοντας» έτσι την αντιδραστική κυβέρνηση των φασιστών και εθνικιστών του Κιέβου, κινήθηκε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Αμνηστία» σε σημερινή της συνέντευξη στο Κίεβο για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Η «Διεθνής Αμνηστία» είχε κληθεί να ερευνήσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για τον εντοπισμό ομαδικών τάφων στα τέλη Σεπτέμβρη σε ένα ορυχείο κοντά στο χωριό Νίζνια Κρίνκα, στους οποίους βρέθηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, 400 πτώματα.
Η ΜΚΟ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ομαδικού τάφου και την εμπλοκή των δυνάμεων του Κίεβου, ωστόσο έσπευσε να «κουκουλώσει» το έγκλημα, ισχυριζόμενη ότι τα θύματα δεν ήταν όσα «μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης και οι ρωσικές αρχές».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνοπτικές εκτελέσεις και ωμότητες διαπράττονται και από τις δύο πλευρές, τους φιλορώσους αυτονομιστές και τις δυνάμεις που είναι πιστές στο Κίεβο, όμως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η κλίμακα των παραβιάσεων αυτών», υποστήριξε η εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού
Η Διεθνής Αμνηστία ιδρύθηκε το 1961 από το Βρετανό δικηγόρο Πίτερ Μπένενσον, με στόχο «να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελεύθερη έκφραση». Ωστόσο, πολύ γρήγορα, η συγκεκριμένη ΜΚΟ φαίνεται πως «αλώθηκε» από τις μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών.
Μάλιστα, την καταγγελία αυτή έκανε ο ίδιος ο ιδρυτής της!

Συγκεκριμένα το 1966 ο Μπένενσον κατήγγειλε ότι στην οργάνωση είχαν διεισδύσει Βρετανοί πράκτορες και ζήτησε τη μεταφορά της έδρας της από τη Βρετανία και το Λονδίνο σε άλλη χώρα.
Οι καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την «ανεξάρτητη» έρευνα που διεξήχθη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από την οργάνωση.  

Ωστόσο, ανάλογες καταγγελίες εκφράστηκαν στη συνέχεια και στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για εμπλοκή της CIA στην εν λόγω οργάνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.