Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Παρέμβαση για την Ερώτηση της Χρυσής Αυγής και τη στάση του υπουργείου – «Εξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Από την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για την Ερώτηση της Χρυσής Αυγής και τη στάση του υπουργείου
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα έκανε χτες η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, για τη στάση του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε διευκρινίσεις από τα σχολεία της Κεφαλονιάς, για να απαντήσει το υπουργείο Παιδείας σε Ερώτηση της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που κράτησαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Κεφαλονιάς στις 18 Σεπτέμβρη (κάτι που έγινε και σε άλλες περιοχές και σχετικό κάλεσμα είχαν απευθύνει στα σχολεία σωματεία εκπαιδευτικών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή περί δήθεν πολιτικής προπαγάνδας στα σχολεία.
23/3/2013. Από εκδήλωση στα Γιάννενα
Το υπουργείο Παιδείας, αντί να της απαντήσει όπως αρμόζει στη Χρυσαυγήτισα, έστειλε στα σχολεία έγγραφο μέσω του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με το οποίο καλούσε τους εκπαιδευτικούς να εξηγηθούν γι' αυτή τους την κίνηση.
Επισύναπτε δε το κατάπτυστο κείμενο της Ερώτησης της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια.
Καταγγέλλοντας τη στάση του υπουργείου, η αντιπροσωπεία της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ απαίτησε χτες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία τόσο από το υπουργείο όσο και από τη Διεύθυνση.
Το έγγραφο... Ζαρούλια του Υπ. Παιδείας
Όπως σημειώνει,
«πέρα από την υπηρεσιακή και δημοσιοϋπαλληλική ευθύνη, υπάρχει και η πολιτική αλλά και ατομική ευθύνη. Είναι απαράδεκτο να δίνουμε χώρο στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να παρεμβαίνει στα σχολεία. Ίσα ίσα που ακόμα περισσότερα θα έπρεπε να γίνουν στα σχολεία, ώστε να απομονωθεί η ιδεολογία του φασισμού. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αντιπαλεύουν τους νεοναζί.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, για να αναδείξουμε τις αιτίες του φασισμού, αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετεί.
Στόχος μας πρέπει να είναι να απομονωθεί η φασιστική ιδεολογία, που καλλιεργεί το μίσος και το ρατσισμό, από τη συνείδηση των παιδιών μας.
Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να εντείνουν τη δράση τους σε αυτήν την κατεύθυνση», δηλώνει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ που καταλήγει: «Εξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που, από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου (βλ. και από Μποτίλια: ΥΠΑΙΘ - Τιμή - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) και προχτές έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χαιρετίζει εκείνους τους διευθυντές των σχολείων που αρνήθηκαν να απολογηθούν και όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 10/10/2014

Διαμόρφωση κειμένου, προσθήκη φωτό, σύνδεσμος, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.