Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αεροπλανοφόρο Κύπρος: Επικίνδυνη εμπλοκή

Οι βάσεις...
 
Επικίνδυνη εμπλοκή της Κύπρου
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι το Κυπριακό, δηλαδή το διεθνές ζήτημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στο ένα τρίτο του Νησιού, σε συνδυασμό με το «ψητό» που έχουν μυριστεί οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν το σημαντικό ενεργειακό πλούτο της περιοχής, εμπλέκεται όλο και περισσότερο με το θανάσιμο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που ξεκινάει από τη Βόρεια Αφρική και καταλήγει στη Μέση Ανατολή.
Οι πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, που στηρίζει το ψευδοκράτος, να δεσμεύσει περιοχές μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου για έρευνες για υδρογονάνθρακες έρχονται να προστεθούν στις πιέσεις για το παζάρι που έχει εγκαινιαστεί στα χνάρια του νέου διχοτομικού «σχεδίου Ανάν».
Τα ενεργειακά κοιτάσματα...
Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αστικές τάξεις, η παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αποσκοπούν στο να κλείσει το ζήτημα της εισβολής και κατοχής για να διευκολυνθούν οι μπίζνες των καπιταλιστών.
Φυσικά, αυτή η μοιρασιά δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι' αυτό και οι εξάρσεις και οι υφέσεις.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη καταγγέλλει την προκλητικότητα της Τουρκίας, καλεί ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, που έχουν ευθύνη για την κατοχή της Κύπρου και τη γενικότερη αναμπουμπούλα στην περιοχή, να δώσουν λύση στο Κυπριακό.
Οι ΑΟΖ...
Για λογαριασμό των συμφερόντων της κυπριακής αστικής τάξης και των ευρωατλαντικών της συμμαχιών πλασάρεται η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου ως εφαλτήριο για το προχώρημα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
Από το νησί και τις βάσεις που διαθέτουν εκεί εφορμούν τα βρετανικά αεροπλάνα που βομβαρδίζουν στη Συρία και το Ιράκ, αξιοποιώντας το πρόσχημα της αντιμετώπισης του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ χτες η κυπριακή κυβέρνηση παραχώρησε και τη στρατιωτική βάση στην Πάφο στα γαλλικά αεροσκάφη για τον ίδιο σκοπό.
Τα οικόπεδα και τα κοιτάσματα των βάσεων...
Επίσης χτες ολοκληρώθηκαν αεροναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Κύπρου στα νότια παράλια.
Αν κανείς πάρει υπόψη του ότι με κύριο ζήτημα το Ενεργειακό, αλλά όχι μόνο, διαμορφώνεται και ο άξονας Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου, που παρουσιάζεται ως στοιχείο σταθερότητας στην περιοχή, μπορεί να κατανοηθεί η προοπτική ενός πιο σφοδρού ανταγωνισμού με την Τουρκία, που η αστική της τάξη διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.
Ο Αναστασιάδης...
Οι απόψεις που λένε ότι στο όνομα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος (αν και είναι ερώτημα τι εννοείται ως επίλυση) πρέπει να αξιοποιηθεί η συμμετοχή στην ΕΕ και η συμμαχία με τις ΗΠΑ, που επιδιώκουν να εμπλακούν ακόμα περισσότερο στο Κυπριακό, δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.
Είναι σαν να βάζουν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.
Ο λύκος...
Η δίκαιη απαίτηση του κυπριακού λαού (ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής), για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, περνάει υποχρεωτικά
  • από τη λαϊκή πάλη για να χαλάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή,
  • από τη λαϊκή χειραφέτηση από τους «εθνικούς στόχους» των αστών,
  • συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Και στο βάθος μπίζνες
Σε αυτόν τον κοινό αγώνα το ΚΚΕ θα εκφράζει πάντα την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Κύπρου.

Διαμόρφωση κειμένου, προσθετες φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.