Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Εκτέλεση» σε δόσεις – Και η Ανακοίνωση του ΚΚΕ


«Εκτέλεση» σε δόσεις

Η κυβερνητική τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι εξόφθαλμες ομοιότητές της με την αντίστοιχη πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν ότι τους απασχολεί μόνο ένα ζήτημα: Πώς θα καταφέρουν να εισπράξουν με κάθε τρόπο τις «οφειλές» των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.
Τόσο η τροπολογία της κυβέρνησης, όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δε «χαρίζουν» ούτε 1 σεντ από τα δυσβάσταχτα χαράτσια που φορτώθηκαν με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους στις πλάτες του λαού, ως κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Οι επιπλέον δόσεις που «προσφέρουν» και οι μεν και οι δε δεν ανακουφίζουν το λαό, που δεν έχει να πληρώσει. Δεν είναι αυτή άλλωστε η στόχευσή τους: Το μόνο που τους απασχολεί είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων του αστικού κράτους, το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «απογειώνονται» με ρυθμό 1 δισ. το μήνα.
Η έγνοια τους είναι πώς θα εισρεύσει περισσότερο χρήμα στα κρατικά ταμεία για την παραπέρα στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου και για άλλες κρατικές λειτουργίες, όπως η στήριξη του κρατικού μηχανισμού, η διαχείριση της ακραίας φτώχειας κλπ.
Όπως άλλωστε με περισσότερη... ειλικρίνεια έλεγε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, η έναρξη καταβολής δόσεων από νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει και τα όποια ψίχουλα τάζουν για την ακραία φτώχεια...
Η κυβερνητική τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο και η αντίστοιχη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι και στην επόμενη φάση, οι περιβόητες «φοροελαφρύνσεις» θα αφορούν τα μονοπώλια, ενώ ο λαός θα καλείται να πληρώσει στο ακέραιο τα «χρέη» και τις «οφειλές» για τη στήριξη του κεφαλαίου.
Ο πυρήνας των αντιλαϊκών φόρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια θα παραμείνει σε ισχύ, οι όποιες αλλαγές στο μείγμα τους θα αφορούν σε κινήσεις για αύξηση της «αποδοτικότητάς» τους, των χρημάτων που θα εισρέουν στα κρατικά ταμεία.
Η συνέχιση του ξεζουμίσματος του λαού είναι προϋπόθεση για τις φοροελαφρύνσεις του κεφαλαίου, για την προωθούμενη π.χ. παραπέρα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων στο 15%, που διατυμπανίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο πρωθυπουργός (ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά τη διατύπωση του... «ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος»).
Η συνέχιση της αντιλαϊκής φοροεπιδρομής είναι προϋπόθεση για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, στα οποία «ορκίζονται» τόσο η συγκυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κριτικάρει την κυβερνητική τροπολογία:
  • γιατί... κατατέθηκε «έπειτα από πάμπολλες καθυστερήσεις» (αυτό είναι το πρόβλημα για το λαό!),
  • γιατί «συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής» (το ότι το ίδιο το ποσό της οφειλής παραμένει στο ακέραιο δεν τους ενοχλεί...), αλλά και
  • γιατί «δε συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την ταρίφα των δόσεων στο 20%-30% του εισοδήματος του οφειλέτη, ώστε να του μένουν, όπως λέει, όσα χρειάζεται για «να συντηρηθεί στα απολύτως αναγκαία επίπεδα»!
Η λύση όμως για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η «εκτέλεση σε δόσεις», οι «ρυθμίσεις» τύπου... οικογενειακού μνημονίου για κάθε νοικοκυριό, που προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.
Μοναδική λύση για το λαό είναι να οργανώσει την πάλη του
  • για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του,
  • για πλήρη κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων,
  • «κούρεμα» χρεών για τα λαϊκά στρώματα,
  • απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και
  • άλλα μέτρα πραγματικής ανακούφισης που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ.
Να πληρώσει η πλουτοκρατία με φορολόγηση 45% στα κέρδη της και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών της.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Η Άποψή μας, 24/10/2014        

 Βλέπε ενδεικτικά από τις σελίδες της Μποτίλιας: Προτάσεις ΚΚΕ

Επισημάνσεις, τίτλος, επιλογή φωτό, τίτλοι: Μποτίλια στον Άνεμο
 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Η Μόνη Κόκκινη Γραμμή

Σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας.
Για τους εργαζόμενους, ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, όλα τα χαράτσια, που είναι αντιλαϊκά και άδικα και γι' αυτό πρέπει να καταργηθούν. Πολύ περισσότερο που αυτά τα χαράτσια έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και θα ξεζουμίζουν το λαό και για τα επόμενα χρόνια.
Παρόμοια πρόταση με αυτή της κυβέρνησης έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι και αυτός αναγνωρίζει τα "μνημονιακά" χαράτσια και τα άλλα χρέη και καλεί το λαό να τα πληρώσει.

Αποδεικνύεται τελικά ότι όσοι ορκίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και αποδέχονται τα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και την ενίσχυση του κεφαλαίου, το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι ορισμένα ψίχουλα, "ελαφρύνσεις" για την πιο ακραία φτώχεια, τη στιγμή που καλούν το λαό να συνεχίσει να "σφίγγει το ζωνάρι" και να μάθει να ζει με ακόμη λιγότερα.
Η λύση για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η "εκτέλεση σε δόσεις" που μας προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.
Μοναδική λύση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, το σύνολο των λαϊκών οικογενειών είναι να οργανώσουν τους αγώνες τους για να βάλουν στην ημερήσια διάταξη την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ξεκινώντας απ' την άμεση ανάκτηση απωλειών λόγω της κρίσης.
Να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το κούρεμα χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και άλλα μέτρα που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ.

Να πληρώσει η πλουτοκρατία με φορολόγηση 45% στα διανεμόμενα και μη κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.