Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Συρία: Το «Ισλαμικό Κράτος» στέλνει νέες ενισχύσεις στο Κομπάνι


Συρία: Το «Ισλαμικό Κράτος» στέλνει νέες ενισχύσεις στο Κομπάνι
Δημοσίευση: Σάβ, 18/10/2014 - 14:20
Η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» έστειλε νέες ενισχύσεις σε οπλισμό και άνδρες στη συριακή πόλη Κομπάνι, προσπαθώντας να καταλάβει ολόκληρη την πόλη, της οποίας μέχρι τώρα ελέγχει το 50%, ανακοίνωσαν σήμερα Μέσα Ενημέρωσης.
Οι «ενισχύσεις σε άνδρες, πυρομαχικά και εξοπλισμό» καταφθάνουν από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκα, προπύργιων της οργάνωσης στη Συρία.
Στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί απο τα συρο - τουρκικά σύνορα, διακρίνονται Κούρδοι μαχητές στην πόλη Κομπανί (πηγή: ΑΡ)
Στην Κομπάνι μαίνεται εδώ και ένα μήνα μεγάλη επιχείρηση του ΙΚ που επιδιώκει να θέσει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό του ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας ολόκληρης λωρίδας εδάφους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Οι «τζιχαντιστές» προέλασαν στην πόλη στις 6 Σεπτέμβρη, αλλά μέχρι τώρα ελέγχουν το 50% αυτής.
Το ΙΚ εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση ενάντια  στον τομέα του συνοριακού φυλακίου βόρεια του Κομπάνι, εκτοξεύοντας 28 βλήματα όλμων, ενώ σημειώθηκαν σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Κούρδων ανταρτών και του ΙΚ.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τοπικό Κούρδο αξιωματούχο, τον Ιντρίς Νάσεν, που τώρα βρίσκεται στην Τουρκία. «Χθες σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στο συνοριακό φυλάκιο της Κομπάνι. Το ΙΚ είχε στόχο το συνοριακό φυλάκιο και τα γύρω κτίρια». Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «τη νύχτα, το ΙΚ πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση από την ανατολική Κομπάνι για να φθάσει στο συνοριακό φυλάκιο, αλλά οι δυνάμείς μας απάντησαν δυναμικά» και απώθησαν τους τζιχαντιστές. Μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν, διευκρίνισε.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στα τουρκικά σύνορα ανέφερε ότι η κατάσταση ήταν ήρεμη σήμερα το πρωί, αν και πυροβολισμοί ακούγονταν στην ανατολική Κομπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.