Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Κούβα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει εκ νέου τον εγκληματικό αποκλεισμό της από τις ΗΠΑ – Κόστος: 52 χρόνια, 1,5 τρισ. $ – Κι όμως: 4.000 Κουβανοί του Κλάδου Υγείας, σε 32 αφρικανικές χώρες


ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Νέα καταδίκη του εγκληματικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Στις 28/10 για άλλη μια φορά (την 23η συνεχόμενη) η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε τον βάρβαρο πολύμορφο αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ.
Από τα συνολικά 193 κράτη - μέλη του Οργανισμού τα 188 υιοθέτησαν το ψήφισμα για τον τερματισμό του αποκλεισμού.
  • Όπως πάντα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταψήφισαν το αίτημα άρσης ενώ και 3 νησιωτικά κρατίδια (Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία και Παλάου) απείχαν από την ψηφοφορία.
Όπως σημείωσε στην εμπεριστατωμένη ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, το συνολικό κόστος αυτών των 52 χρόνων της εφαρμογής του εγκληματικού αποκλεισμού υπολογίζεται σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ οι επιπτώσεις του είναι μεγάλες στον τομέα Υγείας λόγω του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής συγκεκριμένων φαρμάκων και υλικών.
Η επιβολή του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας από τις ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια έχει δυναμώσει ακόμα περισσότερο, ξεκίνησε μετά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης (μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το Φλεβάρη του 1962, επί κυβέρνησης Κένεντι) και όλα αυτά τα χρόνια έχει συγκεκριμενοποιηθεί μέσω διαφόρων προεδρικών αποφάσεων και νόμων, όπως οι λεγόμενοι εξωεδαφικοί «Χελμς - Μπάρτον» και «Τοριτσέλι» (από τα ονόματα των γερουσιαστών που τους πρότειναν), που προβλέπουν κυρώσεις και σε τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με την Κούβα.
Η σοσιαλιστική Κούβα
  • παρά τους εμφανείς περιορισμούς που της επιβάλλονται,
  • παρά τον εμφανή αρνητικό διεθνή συσχετισμό (σε σχέση με την περίοδο που υπήρχαν η ΕΣΣΔ και οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες που την στήριζαν πολύμορφα),
κάνει τεράστια προσπάθεια να διατηρήσει τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις της Επανάστασης, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια.
Την ίδια στιγμή προσφέρει απλόχερα τη διεθνιστική της αλληλεγγύη σε δεκάδες χώρες στον κόσμο για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τελευταία χαρακτηριστική πράξη ενός ανώτερου ανθρωπισμού η αποστολή 256 γιατρών και νοσηλευτών της Κούβας, που προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Δυτική Αφρική για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού του «Έμπολα».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/10/2014

Βλέπε και από Μποτίλια: «Κούβα: Αληθινός φίλος της Αφρικής»  και Ετικέτες: Κούβα (38) και Έμπολα (8)

Επισημάνσεις, προσθήκη φωτό-λεζάντες, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο 
 

Άγρυπνος φρουρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.