Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες σε Μαριούπολη και Ντονέτσκ

Από τις μάχες στο Ντονέτσκ (φωτό ΑΡ)

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες σε Μαριούπολη και Ντονέτσκ
Δημοσίευση: Πέμ, 16/10/2014 - 18:35
Τρία μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε μάχες με τις ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας των κατοίκων στην Ανατολική Ουκρανία.
Οι πολιτοφυλακές, που έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι της περιοχής για να αμυνθούν στην επιχείρηση καταστολής της νέας αντιδραστικής ηγεσίας της Ουκρανίας, έβαλαν με εκτοξευτήρες ρουκετών και όλμους θέσεις του ουκρανικού στρατού στα βορειοανατολικά προάστια της Μαριούπολης, που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα.
Στο Ντονέτσκ, τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν χτες Τετάρτη, με τη δημαρχία της πόλης να αποδίδει την ευθύνη στις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου.
Παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας από τις 5 Σεπτέμβρη, οι μάχες, αν και μειώθηκαν σε ένταση, συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές, μεταξύ αυτών το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, πυκνά πυρά ρουκετών και όλμων ακούγονται στην περιοχή.
Εξάλλου στη γειτονική επαρχία Λουγκάνσκ, όπου περισσότεροι από 100 στρατιώτες του Κιέβου είναι περικυκλωμένοι από τους πολιτοφύλακες από χθες, η κατάσταση παραμένει και σήμερα «τεταμένη», όπως σημείωσε ο Λισένκο. «Οι Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να υπεραμύνονται των θέσεών τους», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.