Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Μπόκο Χαράμ: Μια χαράμ και δυο τρομάρες – Προς αποχαρακτηρισμό της (πάλι);


ΑΜΠΟΥΤΖΑ, ΝΙΓΗΡΙΑ

 
Συμφωνία εκεχειρίας με την ισλαμική εγκληματική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ» ανακοίνωσε πως έκλεισε προχτές η νιγηριανή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων ενδέχεται να απελευθερωθούν και οι περίπου 200 μαθήτριες Λυκείου που απήχθησαν από τους τρομοκράτες και κρατούνται όμηροι από τον περασμένο Απρίλη.

Η Δυτική Εκπαίδευση Είναι Αμαρτία.

Ο Ιμπεριαλισμός;

Ένα βίντεο που φέρεται να κυκλοφόρησε από την ένοπλη σέχτα Boko Haram, η οποία έχει το προπύργιό της στη βορειοανατολική Νιγηρία, έδειξε τι θα μπορούσε να γίνει με τις μαθήτριες που έχουν απαχθεί από την οργάνωση εδώ και ένα μήνα: Ο ηγέτης της Boko Haram δήλωσε ότι τα κορίτσια θα απελευθερώνονταν με ανταλλαγή των μελών της οργάνωσης που κρατούνται στη φυλακή από την κυβέρνηση της Νιγηρίας.

[...] 

Τα προβλήματα με την εξέγερση της Boko Haram χρονολογούνται από το 2009, όταν η κυβέρνηση, με αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, επιτέθηκε στο επιτελείο και στις εγκαταστάσεις της ομάδας, η οποία λειτουργούσε για πολλά χρόνια νόμιμα, με τη φανερή στήριξη ορισμένων επιφανών πολιτικών.


[...]

Μερικοί ενημερωμένοι Νιγηριανοί ισχυρίζονται ότι η ομάδα εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη μεταξύ των τμημάτων της βόρειας πολιτικής και οικονομικής ελίτ.
 
[...]

Το ενδιαφέρον είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τρομοκρατική ομάδα τη Boko Haram, ακόμη και μετά τη βομβιστική επίθεση κατά του ΟΗΕ, τον Αυγ. του 2011.
[...]
Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ μόλις τον Νοέμβριο του 2013.


Περισσότερα για τις ιμπεριαλιστικές τρομάρες, από Μποτίλια:

Μπόκο Χαράμ: Η αθέατη πλευρά της – Τρομοκρατία και Ιμπεριαλισμός στην Αφρική

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.