Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΑΙΘ - Τιμή - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ο υπουργός ζητά εξηγήσεις για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής – ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας, θα πέσει στο κενό

Ψηλά η γροθιά για τον Παύλο!

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Δε θα επιβληθεί σιγή ιχθύος στα σχολεία
Διαμαρτυρία για τη στάση του υπουργείου, που ζητά εξηγήσεις για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής

Την απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έβαλε τους εκπαιδευτικούς να δώσουν εξηγήσεις για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας, ικανοποιώντας τις αξιώσεις της Χρυσής Αυγής, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς να δικαιολογήσουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής για το δολοφονημένο από χρυσαυγίτικο χέρι Παύλο Φύσσα.
Η βουλευτής του μορφώματος Ε. Ζαρούλια, κλιμακώνοντας τις χυδαίες προκλήσεις που ξεκίνησαν από τον πυρήνα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της Χ.Α. που ενοχλήθηκε για τη μαζική καταδίκη της Χ.Α. στα σχολεία, έφερε στη Βουλή το θέμα, καλώντας τον υπουργό Παιδείας –ούτε λίγο, ούτε πολύ– να μαζέψει τους εκπαιδευτικούς.
Το υπουργείο από την πλευρά του, αντί να δώσει την απάντηση που αρμόζει στους Χρυσαυγίτες, έστειλε μέσω του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του έγγραφο προς τα σχολεία της Κεφαλονιάς, καλώντας τους καθηγητές να δηλώσουν σε ποιο νόμο και ΠΔ βασίστηκαν για να τιμήσουν τον Π. Φύσσα!
Από την παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Χτες, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που από την πρώτη στιγμή έφερε προ των ευθυνών τους κυβέρνηση - υπουργείο Παιδείας, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία εκτός από εκπαιδευτικούς συμμετείχαν και άλλοι εργαζόμενοι.
Έστειλαν μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας και στους Χρυσαυγίτες ότι κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας, κάθε επιχείρηση που στόχο έχει να επιβάλει σιγή ιχθύος στα σχολεία στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, θα πέσει στο κενό.
Θα συναντήσει την αγωνιστική απάντηση.
Η ΕΛΜΕ δίνει ραντεβού στους δρόμους, με επόμενο σταθμό την κινητοποίηση όλου του νησιού για την Παιδεία στις 16 Οκτώβρη.

Όπως τονίζει:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την περήφανη απάντηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου των εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη απέναντι στην κυβερνητική πρόκληση να μετατραπεί η Χρυσή Αυγή σε επιθεωρητή των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί, με τη συμμετοχή στην δίωρη στάση εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, αλλά και με άλλες εκδηλώσεις, κατήγγειλαν ότι ο Υπουργός Παιδείας και ο διοικητικός μηχανισμός, προεξάρχοντος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης δε στηρίζουν το αναγκαίο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.

Αντίθετα, ποινικοποιούν τις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά, καλώντας τα σχολεία να απολογηθούν γιατί οι μαθητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτικο χέρι Παύλου Φύσσα.

Οι δικαιολογίες περί «απλής διοικητικής διεκπεραίωσης των διαδικασιών που πάγια ακολουθούνται στην απάντηση των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων» που προβάλλουν τα στελέχη της διοίκησης αποτελούν «φύλλο συκής» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει εκείνους τους Διευθυντές των σχολείων που αρνήθηκαν να απολογηθούν και όλους τους συναδέλφους που εκτελούν το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.

Το μήνυμα της κινητοποίησης ήταν ένα και ήταν ηχηρό:
  • από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουμε την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα.
  • Κανείς δε μπορεί να διακινεί το φασιστικό δηλητήριο ανεμπόδιστος.
  • Να τσακίσουμε το «αυγό του φιδιού» και το σύστημα που το εκκολάπτει και το αξιοποιεί.
  • Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά».
Διαμόρφωση κειμένου, προσθήκη φωτό, σύνδεσμος, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να απονέμονται συγχαρητήρια για το αυτονόητο, αλλά δεν μπορείς να μην απευθύνεις ένα ειλικρινές μπράβο στους καθηγητές της Κεφαλονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτονόητα για εμάς
      Αλλά η κοινωνία διαμορφώνεται από τα ανόητα

      Ωστόσο θα επιμείνουμε.
      Πάλι και πάλη

      Μπράβο στους συμπατριώτες μου!
      Μπράβο και σ' εσένα.
      Για την επιμονή σου στα απλά και καθημερινά

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.