Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ζωή - Βουλή - Χρυσή Αυγή: Παιγνίδια με τη φωτιά ‒ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτούλι


Για τις θέσεις της πρόεδρου της Βουλής σχετικά με τη Χρυσή Αυγή
Παραμονές της δίκης της Χρυσής Αυγής και η πρόεδρος της Βουλής έθεσε και πάλι, αυτήν τη φορά πιο «ανοιχτά και καθαρά», θέμα νομιμότητας της λειτουργίας της Βουλής χωρίς την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Είναι φανερό ότι το θέμα ξεφεύγει από τυχόν παρατηρήσεις σε μια απλή διάταξη του εισαγγελέα, που είναι ο μόνος αρμόδιος σύμφωνα με το Σωφρονιστικό Κώδικα, να δώσει άδεια απουσίας σε προφυλακισμένο για να βγει από τη φυλακή.
Το θέμα είναι καθαρά σε σχέση με τη στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι θέμα διαδικαστικό.
Η τοποθέτηση αυτή καλλιεργεί στάση ανοχής απέναντι στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση.
Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ένα οποιοδήποτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται στην καίρια αυτή θέση με επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις της συγκυβέρνησης αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας και καλύπτονται πίσω από τον ανεξάρτητο «θεσμικό ρόλο» και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πού το πάει.
Παίζει κυριολεκτικά παιγνίδια με τη φωτιά και αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις θέσεις της προέδρου της Βουλής

Σε σχόλιό του για τις θέσεις της προέδρου της Βουλής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι θέσεις που διατύπωσε η πρόεδρος της Βουλής, για το ζήτημα που αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τις ψηφοφορίες στη Βουλή, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και καλλιεργούν ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Οι θέσεις αυτές ευνοούν γενικότερα επικίνδυνους σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτούλι πίσω από τους αποκαλούμενους "ανεξάρτητους θεσμικούς ρόλους" και να τοποθετηθεί καθαρά».
Παρόντες στη Βουλή θέλει τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές η Ζ. Κωνσταντοπούλου

«Προγραμματικές δηλώσεις» για τη λειτουργία της Βουλής παρουσίασε σε σημερινή (4/3/2015) συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Στη συνέντευξη,  η  οποία μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της Βουλής, δήλωσε πως η Βουλή
«θα αξιώνει να λειτουργεί με όλους τους βουλευτές» και θεώρησε ότι κακώς δεν δόθηκε άδεια στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές κατά την τελευταία συζήτηση στην Ολομέλεια, καθώς όπως ανέφερε, ο αρμόδιος εισαγγελέας «για πρώτη φορά αρνήθηκε χορήγηση άδειας».  Επίσης έθεσε «ζήτημα εγκυρότητας για νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία και έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους και δεν υπήρχαν όλοι οι βουλευτές στην Ολομέλεια».  
Σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τη συζήτηση Ερωτήσεων από τους βουλευτές προς τους υπουργούς στην Ολομέλεια,
η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «θα ξεκινήσει άμεσα» και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από την ΓΓ της κυβέρνησης να ενημερωθεί «ποιες μέρες κάθε υπουργός θα δεσμεύεται ότι θα προσέρχεται στη Βουλή» προκειμένου να απαντά σε Ερωτήσεις που τον αφορούν.
Είπε ακόμη ότι θα ανασυγκροτηθεί η Επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές, ότι θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής σε ότι αφορά την αδικαιολόγητη απουσία βουλευτών (μετά από πάνω από πέντε αδικαιολόγητες απουσίες από τις συνεδριάσεις θα γίνεται περικοπή 1/5 της αποζημίωσης του βουλευτή). 

Μίλησε επίσης για ανάγκη ενίσχυσης της διαφάνειας στη διαχείριση των πόρων της Βουλής. Για την εξοικονόμηση χώρων που θα διατεθούν στους βουλευτές, ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους πρώην πρωθυπουργούς που δεν είναι πλέον βουλευτές να παραδώσουν τα γραφεία τους.  
902 
Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.