Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συρία: Επικίνδυνη όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ‒ ΚΚΕ: Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ - Η κυβέρνηση συμπορεύεται και αναλαμβάνει βαριές ευθύνες

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Επικίνδυνη όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Τετ, 25/11/2015 - 12:55
Την επικίνδυνη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ήρθε να αναδείξει η κατάρριψη την Τρίτη 24 Νοέμβρη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, τύπου «Su-24», από τουρκικά «F-16» στα τουρκο-συριακά σύνορα, στο πρώτο θερμό επεισόδιο μεταξύ κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ και Ρωσίας στο συριακό μέτωπο και σε μια περίοδο που εντείνονται ολόπλευρα οι διπλωματικές, αλλά και στρατιωτικές διεργασίες για την κλιμάκωση της επέμβασης στη Συρία.
ΚΚΕ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος
Τετ, 25/11/2015 - 12:20 - Ενημέρωση: Τετ, 25/11/2015 - 12:51
Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κάλυψη που παρέχει στην επικίνδυνη ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η κάλυψη που παρέχει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ στην επικίνδυνη και τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, που επιχειρούσε στη Συρία στις 24 Νοέμβρη, δείχνει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου, που εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται στη Συρία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει βαριές ευθύνες για την εξέλιξη, αφού συμπορεύεται μαζί με τις άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην όξυνση της αντιπαράθεσης.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο δολοφονικός, επιθετικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ, η επικίνδυνη και υποκριτική στάση των ΗΠΑ, που ενώ καταδικάζουν την υποτιθέμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας, σιωπούν όταν καθημερινά γίνονται παραβιάσεις σε βάρος της Ελλάδας από την Τουρκία.

Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι εκτεθειμένες, όταν εδώ και χρόνια κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ότι το ΝΑΤΟ και η συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν τον οργανισμό είναι παράγοντες διασφάλισης της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σήμερα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο το σύνθημα "Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτό το μακελειό", στο οποίο ηγείται το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και άλλα καπιταλιστικά κράτη».
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Νοέμβρη ότι αντιαεροπορικά συστήματα «S-400» καθώς και ένα πολεμικό πλοίο θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.
Την Τρίτη το απόγευμα, οι «εταίροι» της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, και η Ελλάδα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της λυκοσυμμαχίας στις Βρυξέλλες, έπειτα από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης, παρείχαν την απόλυτη στήριξή τους στην τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας. Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμπορεύεται με τις άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην κλιμάκωση της όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή.
«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό», δήλωσε Βλαντιμίρ Πούτιν, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και κάνοντας λόγο για «μαχαιριά στην πλάτη μας από συνεργούς της τρομοκρατίας». Παράλληλα, έσπευσε να επισημάνει ότι «εδώ και καιρό παρουσιάσαμε την έντονη παράνομη διακίνηση πετρελαίου από περιοχές που έχει καταλάβει το "Ισλαμικό Κράτος"».
Εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ανακοινώνοντας πρώτα μέτρα, σημείωσε ότι σχεδιάζεται η ανάσχεση της ρωσο-τουρκικής στρατιωτικής συνεργασίας, η ενίσχυση της ρωσικής αεράμυνας στη Συρία με την αποστολή της ναυαρχίδας του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του καταδρομικού «Μόσκβα» έξω από τη Λαττάκεια και την ενίσχυση της ρωσικής βάσης στο Ταρτούς.
Ακόμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τους Ρώσους πολίτες «να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Τουρκία για τουρισμό ή άλλο λόγο».
Όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη Ομπάμα και Ερντογάν και συμφώνησαν «για τη σημασία να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε «το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας».
Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος, που κράτησε την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «πιστεύουν» πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό κατοικούν Τουρκμένοι, τουρκικά φύλα των οποίων την προστασία η Άγκυρα συχνά επικαλείται για να «σπρώξει» τους δικούς της σχεδιασμούς στη Συρία.
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, πρότειναν σε Ρωσία και Τουρκία να αποφύγουν την κλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης, γιατί θα ήταν «εξαιρετικά επιβλαβής». Ωστόσο, διαφάνηκε πως επί του παρόντος ο Γάλλος ηγέτης δεν κατάφερε να πείσει τον Αμερικανό ομόλογό του να «ενώσει» τις δυνάμεις του με εκείνες της Ρωσίας στις επιχειρήσεις κατά του «Ισλαμικού Κράτους», ώστε να συγκροτηθεί ένα «διεθνές μέτωπο». «Έχουμε ένα συνασπισμό 65 χωρών. Η Ρωσία τώρα έχει ένα συνασπισμό των δύο: Του Ιράν και της Ρωσίας που υποστηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ», είπε ο Ομπάμα, αφήνοντας όμως «ανοικτό» και ένα παραθυράκι συνεργασίας με τη Ρωσία, θέτοντας ως όρο «να επικεντρώσει η Μόσχα τη στρατιωτική της δράση στο "Ισλαμικό Κράτος"».
Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός, με την ισχυρή αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, συνέχισε και την Τρίτη τις ανακαταλήψεις εδαφών στα περίχωρα της Λαττάκειας και το χτύπημα θέσεων τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.