Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

SYRIZANELEE: Ο εμπαιγμός της «επιτυχίας» και τα «καλά νέα» για το κεφάλαιο ‒ ΚΚΕ: Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης ‒ ΠΑΜΕ για νέα πανελλαδική απεργία

ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα να αποφασίσουν νέα πανελλαδική απεργία
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Και τσακίζει το λαό και τον εμπαίζει μιλώντας... για «επιτυχίες»
Βαφτίζουν «επιτυχία» τα χαράτσια, τη φοροληστεία, το τσάκισμα λαϊκών δικαιωμάτων

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων με αιχμή το Ασφαλιστικό, την ώρα που έχει κατατεθεί ένας αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να εμφανίσει ως «επιτυχία» το κλείσιμο του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης. Η προσπάθεια αυτή πάει χέρι - χέρι με τα σενάρια της συναίνεσης που σχεδιάζουν η κυβέρνηση και άλλα επιτελεία.
ΚΚΕ: «Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης και κοροϊδίας προς το λαό, καθώς οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, η φοροληστεία, η νέα σφαγή στο Ασφαλιστικό, ακόμη και στα επιδόματα του ΕΚΑΣ, τα νέα χαράτσια και οι περικοπές του προϋπολογισμού για το 2016, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, βαφτίζονται "επιτυχία" και "προστασία των αδυνάμων"».
Επιχείρηση ταύτισης των «καλών νέων» για το κεφάλαιο με «τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας»...
Κραδαίνοντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ και του ESM για την εκταμίευση 12 δισ. ευρώ από τα δάνεια της Ευρωζώνης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, αναλώθηκε σε... θριαμβολογίες και προκλητικές αναφορές περί... «προστασίας των ασθενέστερων» (!), όταν ακριβώς για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, καρατομήθηκαν μια σειρά από δικαιώματα του λαού, ενώ άλλα βρίσκονται στη σειρά για την «καρμανιόλα».
«Μετά τη χτεσινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 10+2 δισ. ευρώ, έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει τους βασικούς στόχους της. Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αρχικές ισχυρές αντιδράσεις των δανειστών και διατηρήσαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς επί της ουσίας αλλαγές στο ισχύον καθεστώς» υποστήριξε η Ο. Γεροβασίλη, κοροϊδεύοντας φάτσα φόρα το λαό.

ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα να αποφασίσουν νέα πανελλαδική απεργία
Πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για να αποφασίσουν νέα πανελλαδική απεργία απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία σε συνεδρίασή της συζήτησε για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί στις 5 Δεκέμβρη.
Ήδη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ αποφάσισε ναδιοργανώσει πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση απεργιακή απάντηση των συνδικάτων, που θα γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, από τα κάτω, μέσα στους χώρους δουλειάς και θα βγάλει την εργατική τάξη στο προσκήνιο, με αγώνες που δε θα δώσουν περιθώριο στην κυβέρνηση να διαλύσει την Κοινωνική Ασφάλιση.
Τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό και με όλες τις δυνάμεις, με κέντρο μάχης το συνδικάτο, να σημάνει συναγερμός στους χώρους δουλειάς. Με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συζητήσεις στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, να «σηκωθεί κόσμος στο πόδι», να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας, εμπιστοσύνης και πίστης στη δύναμη της εργατικής τάξης, στη δυναμική των αγώνων.
Να μην περάσει το προσκλητήριο της κυβέρνησης για «κοινωνική συναίνεση», γύρω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους», με την οποία επιχειρεί να πνίξει τις λαϊκές αντιστάσεις και να περάσει την πολιτική της. Αντίθετα, μέσα από την οργάνωση και την προετοιμασία της νέας απεργίας, να δυναμώσει η σύγκρουση με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, να ενισχυθούν οι αγώνες που γίνονται αυτό το διάστημα και η αλληλεγγύη από σωματεία και μαζικούς φορείς.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας έγινε, επίσης, συζήτηση για τα αποτελέσματα και την πείρα από την απεργία στις 12 Νοέμβρη, με στόχο να αξιοποιηθεί άμεσα μπροστά στη νέα κινητοποίηση, με βασική επιδίωξη να μπούνε νέες δυνάμεις στον αγώνα, να αναλάβουν ευθύνη στην οργάνωσή του.
 
Τα λέει όλα αυτά ενώ ο νόμος της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς ακολουθεί κατά γράμμα τα συμφέροντα των τραπεζών, ανοίγοντας το δρόμο για ξεσπίτωμα των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, με πλειστηριασμούς αλλά και άλλα... «τραπεζικά προϊόντα», συμβάλλοντας παράλληλα στην ένταση των εκβιασμών προς το λαό, για να κόψει και από τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του, προκειμένου να διασφαλίζει τη «μέγιστη δυνατότητα αποπληρωμής» προς τις τράπεζες! Οσο για τα περί «διατήρησης της ρύθμισης των 100 δόσεων», εκτός του ότι αυτή καθαυτή η ρύθμιση έχει στόχο να στραγγίξει όσο περισσότερο μπορεί τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις «οφειλές» τους στην Εφορία για τα κάθε είδους χαράτσια, η νέα κυβερνητική ρύθμιση αυστηροποιεί ακόμα περισσότερο τους όρους της, εντείνοντας και εδώ τους εκβιασμούς απέναντι στις λαϊκές οικογένειες.
«Καλά νέα» για το κεφάλαιο, βάθεμα της χρεοκοπίας για το λαό
Στην πραγματικότητα, οι κυβερνητικές θριαμβολογίες απευθύνονται στο κεφάλαιο, απ' όπου αναμένει να εισπράξει τα εύσημα για την καλή της δουλειά για τα συμφέροντά του.
«Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης έρχεται να προστεθεί στα καλά νέα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που ήρθαν από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ο. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δύο συστημικές τράπεζες κατάφεραν να καλύψουν όλες τις κεφαλαιακές τους ανάγκες από ιδιώτες επενδυτές. Οι άλλες δύο έχουν υπερκαλύψει τις ανάγκες που προβλέπει το βασικό σενάριο και θα χρειαστούν περίπου 5,7 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επεσαν, λοιπόν, απολύτως έξω οι αρχικές προβλέψεις της συμφωνίας του Ιουλίου που έκαναν λόγο για ανάγκες χρηματοδότησης από το ελληνικό Δημόσιο και άρα αύξησης του δημόσιου χρέους ύψους 25 δισ. ευρώ».
Σε κάθε περίπτωση, όπως ο λαός πλήρωσε τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, έτσι πληρώνει και την τωρινή. 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -είτε με τα ποσά της νέας ανακεφαλαιοποίησης, είτε με τη χασούρα που φορτώνεται στο κρατικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- ο λαός φορτώνεται με ένα χρέος που δεν είναι δικό του, προκειμένου οι τράπεζες να παίξουν το ρόλο τους στην προσπάθεια αναθέρμανσης της καπιταλιστικής οικονομίας. Κάτι που παραδέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, λέγοντας ότι η ανακεφαλαιοποίηση
«επισφραγίζει την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών, αλλά και των καταθετών στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε, τέλος, την αστική τάξη ότι
«η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση σταθεροποίησης και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας», στόχο που σκόπιμα συνέδεσε με «την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων», όταν η επίτευξή του προϋποθέτει το τσάκισμα των συμφερόντων του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.