Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Λεβεντιά Γεροβασίλη: Ο ανάδρομος Βασίλης δείχνει το μέλλον μας ‒ ΚΚΕ: Σενάρια αναμόρφωσης για χειραγώγηση του λαού


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία «είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον»
Δευ, 30/11/2015 - 19:46 - Ενημέρωση: Δευ, 30/11/2015 - 20:06
Ως πολύ πιθανό να διευρυνθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης θεωρεί το ενδεχόμενο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της δίνοντας τροφή στα σχετικά σενάρια που διακινούνται πριν και μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

KKE
Στη χειραγώγηση του λαού στοχεύουν τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Δευ, 30/11/2015 - 18:02
Σε σχόλιο για τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τόσο η συζήτηση περί συναίνεσης όσο και τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν στόχο τη χειραγώγηση του λαού και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο τσακωμός ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο δεν σχετίζεται με την προστασία των λαϊκών συμφερόντων, αλλά με το ποιοι και πώς θ’ αναλάβουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων που όλοι μαζί από κοινού έχουν ψηφίσει».


«Εκτιμώ ότι όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στο «Real.gr» και έκανε λόγο για «153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Έκανε λόγο για «φαντασίωση περί “αριστερής παρένθεσης”, στην οποία επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν» και ανέφερε ότι υπάρχει «συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media».

Προτίμηση στο ΠΑΣΟΚ για κυβερνητική συνεργασία εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε ανάρτησή του στο twitter γράφει: «Στην Πορτογαλία οι Σοσιαλιστές συνεργάζονται με την Αριστερά σε κυβερνητικό επίπεδο. Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ παραμένει δυστυχώς "ουρά" της ΝΔ».

Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και με φόντο δημοσιεύματα και δηλώσεις πως υπάρχουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που δεν θέλουν να ψηφίσουν τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Για 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα δεχτούν μειώσεις συντάξεων έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «τους ξέρει και ο κ. Τσίπρας», ενώ για τυχόν κυβερνητική συνεργασία απάντησε ότι έχει προτείνει οικουμενική κυβέρνηση και επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός τού ζήτησε να συναντηθούν.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, δήλωσε στο «Real Fm 97,8» ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος γιατί όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τη συμφωνία και είχαν εικόνα πώς θα πορευτεί η χώρα» και πως «κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να κάνει άλλες επιλογές. Θα τιμήσουν την προσπάθεια που γίνεται και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.