Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΔΕΗ-ΕΕ: Μην στέκεις περιΔΕΗς ‒ Ύψωσε ΜΕΤΩΠΟ αγωνιστικό απέναντί τους ‒ ΠΑΜΕ απεργία στις 12 Νοέμβρη

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος σε 100.000 καταναλωτές, στο απυρόβλητο οι οφειλές υψηλής τάσης και Δημοσίου
Δημοσίευση: Δευ, 09/11/2015 - 10:02
Εντολή να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπου 100.000 καταναλωτές έδωσε η ΔΕΗ στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ είναι περίπου 2,2 δισ. ευρώ και με τις εντολές διακοπής προσδοκά να εισπράξει πάνω από 650 εκατ. ευρώ.
Σχόλιο του ΚΚΕ για τις εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά
Δημοσίευση: Τρί, 10/11/2015 - 16:14
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 10/11/2015 - 16:17
Σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά επισημαίνει τα εξής: 

«Με την εντολή της ΔΕΗ για άμεσες διακοπές ρεύματος ακόμα και σ’ όσους δεν έχουν να πληρώσουν, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά, με άμεσο τον κίνδυνο οικογένειες να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στον χειμώνα. Ενώ, έπονται οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών με την ανατροπή της όποιας προστατευτικής νομοθεσίας υπάρχει. 

  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια.  
  • Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, 
  • κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια, 
  • απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και
  • επανασύνδεσή της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν». 
Η ΔΕΗ αφήνει να εννοηθεί ότι με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος απειλούνται μόνο όσοι βεβαιωμένα έχουν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, όμως είναι ένα ερωτηματικό το πώς βεβαιώνεται ότι ένας καταναλωτής μπορεί να πληρώσει και δεν το κάνει.
Τη λογική της διακοπής ρεύματος υπερασπίσθηκε σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Μιλώντας σαν εκπρόσωπος του Ομίλου κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν ρύθμιση, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν εισπραχθούν οι οφειλές θα αυξηθεί το ηλεκτρικό για όλους τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ οφείλουν στη ΔΕΗ οι καταναλωτές στη Μέση και Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Εξ αυτών, τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ (τα ποσά αυτά η ΔΕΗ τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού), οι οποίοι έχουν μεταπηδήσει σε άλλους παρόχους ρεύματος.
Επίσης, 280 εκατ. ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής κατανάλωσης (Υψηλή Τάση), εκ των οποίων τα 250 εκατ. αφορούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, για τις οποίες μάλιστα υφίσταται η γνωστή διαδικασία προσφυγής στη διαιτητική διαδικασία.
Επίσης, το ποσό των 220 εκατ. ευρώ οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων τα 115 εκατ. αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυρίως Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.