Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑτος Τσίπρας: Σύγκληση Πολιτικών Αρχηγών για συναίνεση στο σφαγιασμό του λαού ‒ ΚΚΕ: Δεν παίρνει μέρος σε διάλογο-παρωδία που θέλει το λαό συνένοχο

Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
Πέμ, 26/11/2015 - 11:26 - Ενημέρωση: Πέμ, 26/11/2015 - 16:28
Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, «σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Τον ενημέρωσε για τις επαφές, στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, και του ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη».
Το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Πέμ, 26/11/2015 - 14:08 - Ενημέρωση: Πέμ, 26/11/2015 - 14:16
Σε ανακοίνωση για την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γίνεται για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίσει ένα και μοναδικό στόχο: Να καλλιεργήσει κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχει ήδη δρομολογήσει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, την ψήφιση, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες, προαπαιτούμενων και την προετοιμασία νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Επίσης, η σύγκληση του Συμβουλίου συνδέεται και με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των οποίων η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, απαιτώντας απ’ αυτόν επίσης ανοχή και συναίνεση στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο - παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, κάλλιστα μπορεί να γίνει στα πλαίσια των διαδικασιών της βουλής.

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή. Ο λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη του, για να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να ανατρέψει τελικά το ίδιο το σύστημα, που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους».
Σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως 
«η σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας από τον Π. Παυλόπουλο, έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση. Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσκλησης του Αλ. Τσίπρα, την περασμένη Κυριακή, για «εθνικό διάλογο» και «συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», στα θέματα του Ασφαλιστικού, της Παιδείας και της συνταγματικής αναθεώρησης. Προφανώς, τώρα προστίθενται και τα «θέματα εξωτερικής πολιτικής», μετά τις εξελίξεις με την τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό και τη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στο κουβάρι των ανταγωνισμών στην περιοχή με τις επιδιώξεις αναβάθμισής της.
Αντικειμενική βάση, για «συνεννόηση» των αστικών κομμάτων, είναι η σύμπλευσή τους στην υπηρέτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου. Ήδη, έσπευσαν να δηλώσουν ότι στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.