Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 17ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε. Και θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 17ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
Δημοσίευση: Κυρ, 01/11/2015 - 12:33
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 01/11/2015 - 12:59

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες της 17ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξένησε το ΚΚ στην Τουρκία.
Νωρίτερα, το Σάββατο, με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους αντιπροσώπους των ΚΚ η είδηση πως μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρτησαν στην Ακρόπολη πανό αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και καταδίκης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών κι επί 3 ημέρες οι εκπρόσωποι 60 κομμουνιστικών κομμάτων από κάθε γωνιά του πλανήτη συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις, τα καθήκοντα των κομμουνιστών για την ενίσχυση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στον φασισμό. Στο επίκεντρο βρέθηκε η παρουσίαση των εμπειριών από τη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, όπως και της στρατηγικής του κάθε κόμματος για το σοσιαλισμό.
Βεβαίως, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, σε αυτές τις συναντήσεις διεξάγεται σφοδρή ιδεολογικοπολιτική διαπάλη, για μια σειρά ζητημάτων, όπου υπάρχουν σοβαρές διαφορές στις προσεγγίσεις των κομμάτων κι οι οποίες, σαφώς, και δεν μπορούν να επιλυθούν μέσα στις συναντήσεις.
Όπως κι οι προηγούμενες συναντήσεις, η 17η Διεθνής Συνάντηση κατέληξε σε μια σειρά από κοινές δράσεις, που μπορούν το επόμενο διάστημα να αναπτύξουν τα ΚΚ. Το κείμενο των Κοινών Δράσεων έχει ως εξής:
Για την προώθηση της κοινής δράσης και αλληλεγγύης
Η 17η ΔΣΚΕΚ καλεί τα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα να αναπτύξουν κοινές και συγκλίνουσες δράσεις στους παρακάτω βασικούς άξονες:
  • Διεθνής αλληλεγγύη και στήριξη των εργατικών αγώνων για τα εργασιακά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Δράση ενάντια στον αντικομμουνισμό, τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις, απαγορεύσεις και διώξεις, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Αλληλεγγύη με διωκόμενους κομμουνιστές και κόμματα.
  • Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Ενάντια στο φασισμό, το νεοναζισμό, το ρατσισμό, μιλιταρισμό.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δικαιώματα των μεταναστών, των θυμάτων διακρίσεων, των μειονοτήτων. Ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις.
  • Δράση ενάντια στο ΝΑΤΟ, στα πυρηνικά και στα όπλα μαζικής καταστροφής, στις ξένες στρατιωτικές βάσεις. Πρωτοβουλίες ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ 8-9 Ιούλη του 2016 στην Πολωνία.
  • Παλεύουμε ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
  • Αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό, τον συριακό λαό και όλους τους λαούς που αντιμετωπίζουν ιμπεριαλιστικές απειλές, επεμβάσεις και κατοχή, την ισραηλινή επιθετικότητα, με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  • Για την άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ στην Κούβα, την κατάργηση της κοινής θέσης της ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στην καταπίεση και στην αδικία.
  • Αλληλεγγύη με τις δυνάμεις ολόκληρου του κόσμου που παίρνουν προοδευτική και αντιιμπεριαλιστική θέση προς όφελος της θέλησης των καταπιεσμένων και του εργαζόμενου λαού.
Τέλος, αποφασίστηκε από την επόμενη Διεθνή Συνάντηση να προσκαλείται σ' αυτήν και το Κόμμα Εργασίας της Αυστρίας, που είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα.
 Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα στη διεθνιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Παρ, 30/10/2015 - 18:44
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/10/2015 - 20:03
Δείτε εδώ απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα
Χαιρετισμό στη διεθνιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Είπε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας:
«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Χαιρετίζουμε αυτή τη σημαντική διεθνιστική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρουμε το θερμό συντροφικό χαιρετισμό της ΚΕ του ΚΚΕ στην ηγεσία, στα μέλη και τους φίλους του ΚΚ Τουρκίας, στην τουρκική εργατική τάξη.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο τούρκικο λαό, τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων της δολοφονικής προβοκάτσιας που οδήγησε στο θάνατο και σε σοβαρούς τραυματισμούς εκατοντάδες συνανθρώπους μας στην Άγκυρα, την ώρα που διαδήλωναν για το δίκαιο και την ειρήνη.
Χαιρετίζουμε τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παίρνουν μέρος στη 17η Διεθνή Συνάντηση και στη σημερινή εκδήλωση που οργανώνουν οι Τούρκοι σύντροφοί μας.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Τα αστικά κόμματα, φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά, έχουν τη δική τους βάση, υπερασπίζονται τον καπιταλισμό, το εκμεταλλευτικό σύστημα που η εξουσία και τα μέσα παραγωγής είναι στα χέρια της αστικής τάξης, εφαρμόζουν πολιτική προς όφελος των μονοπωλίων κατά της εργατικής τάξης, κατά του λαού.


Υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Έχουμε κι εμείς τη δική μας βάση, τα κόμματά μας εκφράζουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, παλεύουν καθημερινά για τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τη συγκέντρωση και την προετοιμασία εργατικών - λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή του καπιταλισμού, το κτίσιμο της σοσιαλιστικής, κομμουνιστικής κοινωνίας.
Στο δρόμο αυτό συναντιόμαστε και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την κοινή μας πάλη.
Ο προλεταριακός διεθνισμός είναι όπλο ανεκτίμητης αξίας.
Το ΚΚΕ και το ΚΚ Τουρκίας συνδέονται με γερούς, πολύχρονους, διεθνιστικούς δεσμούς και έχουν αναπτύξει διμερείς σχέσεις υψηλού επιπέδου, δοκιμασμένες στις δυσκολίες της ταξικής πάλης.
Η ενίσχυση των δύο κομμάτων και το δυνάμωμα των σχέσεων του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας έχει μεγάλη σημασία.
Παλεύουμε σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις, με έντονους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς τους.
Παλεύουμε σε μια περιοχή στρατηγικό κόμβο, πέρασμα για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια.
Οι αστικές τάξεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και γενικότερα των χωρών της περιοχής συνεργάζονται για να προωθήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα ανταγωνίζονται για να κατακτήσουν νέες αγορές, να διαμορφώσουν νέους όρους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Δεν μιλάμε πλέον για κίνδυνο ιμπεριαλιστικού πολέμου, ο πόλεμος είναι στην περιοχή μας, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στην Ουκρανία που εκδηλώθηκαν και είναι σε εξέλιξη οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αυτά τα χρόνια.
Σήμερα, οι εξελίξεις αναδεικνύουν τον κίνδυνο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής πολεμικής αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας ότι ο καπιταλισμός που διανύει το μονοπωλιακό, ιμπεριαλιστικό του στάδιο γίνεται συνεχώς πιο απειλητικός και επικίνδυνος για τους λαούς.
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ σέρνουν το χορό των επικίνδυνων επεμβάσεων στην περιοχή, ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται.
Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και έχουν μεγάλες ευθύνες.
Σήμερα, αποκτά μεγάλη σημασία το σύνθημα “ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία να μη χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών”.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, προσφυγιά, μετανάστευση και πολέμους.
Το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν γιατρεύεται, έχει ξεπεραστεί ιστορικά.
Η κάθε διαχειριστική εκδοχή, φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, ακόμα κι όταν συνοδεύεται από "αριστερή" συνθηματολογία, ξεκινά από την ίδια αφετηρία και έχει το ίδιο τέλος. Όσο δεν αμφισβητείται η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, η όποια επιλογή οδηγεί μόνο στη διατήρηση της εξουσίας των μονοπωλίων, στη διαιώνιση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η κατάργηση της εκμετάλλευσης, η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η πραγματική λαϊκή κυριαρχία και η κατάκτηση νέων διεθνών σχέσεων υπέρ των λαών, προϋποθέτει την αλλαγή τάξης στην εξουσία, την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και το λαϊκό έλεγχο, την αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Αυτός ο στόχος εκφράζει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Αυτός είναι ο φάρος που φωτίζει το δρόμο μας.
Σ' αυτή την κατεύθυνση δυναμώνουμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης στις χώρες μας, συντονίζουμε τον κοινό μας αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη νέα σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία.
Κι όπως έγραφε κι ο Ναζίμ Χικμέτ: "Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…". Αυτόν το σάπιο κόσμο, "αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε. Θα το βουλιάξουμε που να σκάσει ο διάβολος/ και θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα".
Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.