Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

SYRIZANNEL-BANK: Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια μας ‒ Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ‒ ΠΑΜΕ: Ούτε βήμα πίσω! ‒ ΚΚΕ: Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή στη φορολεηλασία της συγκυβέρνησης (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας», βροντοφώναξαν εργαζόμενοι και ΕΒΕ σε ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 19/11/2015 - 11:18
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 19/11/2015 - 13:03


H δήλωση του Αλ. Περράκη, μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ
Ενάντια στους πλειστηριασμούς διαδήλωσαν το πρωί της Πέμπτης σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών, σε δύο σημεία της Αθήνας, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική και το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, από όπου και το βίντεο που ακολουθεί, με την τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τους πλειστηριασμούς
Δημοσίευση: Τετ, 18/11/2015 - 17:27
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/11/2015 - 17:39
Σε ανακοίνωση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τους πλειστηριασμούς το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το νέο πολυνομοσχέδιο προαπαιτουμένων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την κατεπείγουσα διαδικασία, ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στις λαϊκές οικογένειες.
Όσο και αν προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να θολώσει τα νερά με την προπαγάνδα της, η συμφωνία με το κουαρτέτο και το νομοσχέδιο που κατέθεσε δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την πολιτική της σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και τα "κόκκινα" δάνεια.

Απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία. Υποχρεώνει τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν με πολύ αυστηρούς όρους τις οφειλές, κάνοντάς τους ομήρους των τραπεζών, στους οποίους η κυβέρνηση εξασφαλίζει και κρατικό κονδύλι για να μη χάσουν τα κέρδη τους.
Ουσιαστικά, η κυβερνητική ρύθμιση υπηρετεί τους τραπεζικούς ομίλους, αφού τους εξασφαλίζει καλύτερους όρους ώστε να απαλλαγούν από το βραχνά των "κόκκινων" δανείων και να μπορούν να επιδοθούν σε νέο γύρο κερδοφόρων δανειοδοτήσεων. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται με κρατικό χρήμα, το οποίο θα φορτωθούν πάλι οι εργαζόμενοι.
Ανοίγει, επίσης, το δρόμο για τη συγκέντρωση ακινήτων σε περιοχές-φιλέτα, στα νησιά και στην ύπαιθρο, ώστε να αξιοποιηθούν επενδυτικά από μονοπωλιακούς ομίλους.
Την ίδια στιγμή εντείνεται η φορολεηλασία μέσω της αύξησης των τελών κυκλοφορίας και την επιβολή φόρων σε άλλα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
Δεν χωρά καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.
Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα, μέσα απ’ τα συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς, να μην επιτρέψουν κανένα λαϊκό σπίτι να βγει στο σφυρί. Είναι όσο ποτέ επίκαιρη η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, για διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή δανείων που αναγκάστηκαν να πάρουν οι λαϊκές οικογένειες για τις ανάγκες τους».
902

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εργαζόμενοι, ΕΒΕ, γυναίκες και νέοι κατήγγειλαν την πολιτική που ξεσπιτώνει τις λαϊκές οικογένειες. «Όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι», ανέγραφαν το κεντρικό πανό και δύο μεγάλα ταμπλό. Με τις σημαίες στα χέρια και τα πανό των σωματείων τους οι εργαζόμενοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Σταδίου, όπου εργαζόμενοι άπλωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Εκπρόσωποι σωματείων έπαιρναν το λόγο χαιρετίζοντας την κινητοποίηση. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ απηύθυνε η Κάλι Πατούνα, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας. «Όλοι στο δρόμο του αγώνα» ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιώργος Σαρρής, μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
«Μας κλείνουν τα μαγαζιά, μας παίρνουν και τα σπίτια», τόνισε ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών, που μίλησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. «Είμαστε σήμερα εδώ για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην κατοικία», τόνισε ο Λεωνίδας Γραμματικός, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας, και πρόσθεσε πως τα σωματεία θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. 





Το «παρών» των συνταξιούχων, που ετοιμάζονται για συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη, μετέφερε ο Νίκος Αβρηλιώνης, γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών. Μεταξύ των δεκάδων σωματείων στην παράσταση διαμαρτυρίας παίρνουν μέρος ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή. «Οι πολιτικές που τσακίζουν τις σπουδές και τη μόρφωση, είναι οι ίδιες που απειλούν και το κεραμίδι κάτω από το οποίο ζουν οι οικογένειές μας», σημείωσε ο Παναγιώτης Στραβοπόδης από τη Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ.
Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοινώσεις στους περαστικούς, καλώντας τους να μην αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.