Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

SYRIZANEL-ZOURAS-MAT: Εγληματικές οργανώσεις οι εργαζόμενοι, σε κλούβες οι απεργοί ‒ ΠΑΜΕ: Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! (VIDEO)


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΖΟΥΡΑ»
Όργιο καταστολής και συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη
Επίδειξη αυταρχισμού για να καμφθεί ο αγώνας των εργαζομένων σε Εύβοια, Βοιωτία και Θεσσαλονίκη
Τα ΜΑΤ έστειλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενάντια στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Ζούρα» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο τα ξημερώματα, μετά από αίτημα της εργοδοσίας, που τους έχει μήνες απλήρωτους, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους με απεργία!

Ανακοίνωση - καταγγελία από το ΠΑΜΕ
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε το Σάββατο την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνηση, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων σε βάρος των απεργών εργατών. Ανάμεσα σε άλλα, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! Μισή ζωή, απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όταν οι εργαζόμενοι τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική Δικαιοσύνη.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα", να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζομένων, την κρατική καταστολή, την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας».
Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων «Ζούρα» σε Εύβοια - Βοιωτία έχουν αποφασίσει με Γενική Συνέλευση 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο 14/11, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών, ανάκληση των απολύσεων, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, μέτρα υγείας κι ασφάλειας, επιχειρησιακή ΣΣΕ κ.ά.
Η εργοδοσία έχει προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να σπάσει την απεργία, όπως δίνοντας μέρος των δεδουλευμένων σε ορισμένους, αλλά και βάζοντας άγνωστους άντρες να τρομοκρατήσουν τους απεργούς σε Εύβοια - Βοιωτία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου συνελήφθη την περασμένη βδομάδα.
Το χρονικό της επίθεσης
Την Παρασκευή το βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει η νυχτερινή βάρδια στις 10 μ.μ., απεργοί από τις εγκαταστάσεις του πτηνοτροφείου σε Εύβοια - Βοιωτία βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο ΧΑΡΜΑ, συμφερόντων «Ζούρα», στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Κάλεσαν τους συναδέλφους τους να μπουν κι αυτοί στον αγώνα, συζητώντας μαζί τους τα αιτήματα και την ανάγκη να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο.
Σύντομα στο εργοστάσιο έφτασαν διευθυντικά στελέχη και προϊστάμενοι. Από τη μία έταζαν στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης ότι θα δοθεί μέρος των οφειλόμενων δεδουλευμένων και όταν έβλεπαν πως αυτό δεν «πιάνει», τους πίεζαν να μπουν για δουλειά, συκοφαντούσαν τους απεργούς συναδέλφους τους.
Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΧΑΡΜΑ, παρά τις εργοδοτικές πιέσεις, προχώρησαν επί τόπου σε Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να συμμετέχουν στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και παρέμειναν έξω από την πύλη μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς. Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, από την Αθήνα όπου βρισκόταν, προχώρησε σε μηνύσεις και ορισμένοι διευθυντές και προϊστάμενοι από τη Θεσσαλονίκη πήγαν στο ΑΤ Ιωνίας, προκειμένου να δώσουν μαρτυρικές καταθέσεις και να στηρίξουν τις μηνύσεις.
Ετσι, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκδηλώθηκε μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση μονάδων της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΧΑΡΜΑ, όπου παρουσία πταισματοδίκη συνελήφθησαν 28 εργαζόμενοι, με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας» και «διατάραξης εργασιακής ειρήνης».
Ανάμεσά τους ο Λεωνίδας Στολτίδης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών, ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο, 4 μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις σε Εύβοια - Βοιωτία.
Με το «βούρδουλα» για δουλειά
Μέσα σε λίγη ώρα, ο «βούρδουλας» κυβέρνησης - εργοδοσίας οδήγησε δεκάδες εργάτες στη φυλακή και τους απεργούς μέσα στο εργοστάσιο να δουλέψουν τις ώρες που «χάθηκαν» από την απεργία! Συγκεκριμένα, μπήκαν με τη βία στις 5 το πρωί - μόλις έληγε η βάρδιά τους - για δουλειά και εξαναγκάστηκαν να εργαστούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι!
Οι συλληφθέντες αρχικά μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Ιωνίας κι έπειτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά τους και οι συλληφθέντες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη, διευθυντικών στελεχών και προϊσταμένων από το εργοστάσιο ΧΑΡΜΑ, για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής. Μετά απ' αυτό, συνελήφθη και ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, ο Γ. Ζούρας.
Στο μεταξύ, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΘ, από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, δηλαδή μέχρι να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες, βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση ταξικών σωματείων, με εκατοντάδες εργάτες όλων των κλάδων. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και την καταδίκη τους στην πολιτική καταστολής και διώξεων κυβέρνησης - εργοδοσίας, φωνάζοντας ανάμεσα σε άλλα: «Στον αυταρχισμό, στη βία δεν λυγάμε. Εμείς αντιστεκόμαστε με μέτωπο το ΠΑΜΕ».
Επίσης, νωρίς το πρωί, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΘ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, στο πλευρό των εργαζομένων βρισκόταν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν άμεσα δεκάδες σωματεία και φορείς απ' όλη τη χώρα. Να σημειωθεί πως μετά από αίτημα της εργοδοσίας, ανακλήθηκαν εκατέρωθεν οι μηνύσεις.
Συνεχίζεται η απεργία σε Εύβοια - Βοιωτία
Στο μεταξύ, η απεργία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις σε Εύβοια και Βοιωτία συνεχίζεται με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. Χτες, συμπλήρωσαν 10 μέρες απεργιακού αγώνα, ενώ το επιχειρησιακό σωματείο, μαζί με απεργούς και άλλες δυνάμεις του κλάδου έκαναν πλατιά εξόρμηση και συζήτησαν με όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «Ζούρα» στην περιοχή, ώστε να μη μείνει κανείς που να μη γνωρίζει για την αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης. Αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται σε Θεσσαλονίκη κι Αλεξανδρούπολη από το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.
Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, ενόψει και της τριμερούς συνάντησης με την εργοδοσία στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη στη 1.30 μ.μ. Την ίδια μέρα θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Ζούρα» σε Εύβοια - Βοιωτία.
Κατέρρευσε η προσπάθεια καταδίκης του Συνδικάτου Μετάλλου
Στο κενό οι στημένες κατηγορίες της εργοδοσίας περί «εγκληματικής οργάνωσης»
Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε χτες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η προσπάθεια της εργοδοσίας με έωλες και κατασκευασμένες κατηγορίες να αποσπάσει απόφαση από το δικαστήριο που θα χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση» το Συνδικάτο Μετάλλου, για τη δράση του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η μεθόδευση βγάζει μάτι:
  • Οι επιχειρηματίες που υπέβαλαν τη μήνυση, ενσωμάτωσαν σ' αυτή μια σειρά από καταγγελίες που περιέχονται στις εκατοντάδες άλλες μηνύσεις σε βάρος του Συνδικάτου από το 2008 και το 2009. Με βάση αυτά τα «τεκμήρια», ζητούσαν να κριθούν οι συνδικαλιστές ένοχοι για εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική εκβίαση, αυτοδικία και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Κι όλα αυτά επειδή υπερασπίζονταν τη Σύμβαση Εργασίας και απεργούσαν!
Ο εισαγγελέας, όμως, όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις κατάπτυστες κατηγορίες, αλλά και για τα επιμέρους «γεγονότα» που περιγράφονταν στη μήνυση, το δικαστήριο έκρινε χτες αθώους τους συνδικαλιστές. Αθώοι κρίθηκαν και για μια ακόμη υπόθεση που δικάστηκε χτες στον Πειραιά, ύστερα από μήνυση της εργοδοσίας, δείχνοντας ότι το κατηγορητήριο που στήθηκε σε βάρος τους και η «βιομηχανία» των διώξεων είναι διάτρητα και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι στη μήνυση των επιχειρηματιών αναφέρεται χαρακτηριστικά για το Συνδικάτο Μετάλλου ότι  
«...αναπτύσσει τη συνδικαλιστική του δράση κατευθυνόμενο απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, με αποτέλεσμα να μετέρχεται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και τη μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίονα πολιτικών επιδιώξεων εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας»!
Καταθέτοντας χτες ως μάρτυρας υπεράσπισης, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη αποδοχή που έχει το Συνδικάτο Μετάλλου από τα μέλη του, τις οικογένειές τους, εργάτες και τις γειτονιές των εργατών. «Δεν μπορεί να αποκαλείται "εγκληματική οργάνωση". Είναι προκλητικό να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση», είπε.
Μετά την πανηγυρική αθώωσή τους, τα στελέχη του Συνδικάτου, μαζί με τη βουλευτή του ΚΚΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρ. Τζίβα, στην οποία παρουσίασαν όλη τη «βιομηχανία» των δικών που έχει στηθεί σε βάρος του ταξικού σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.