Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Κεφάλαιο: Ισοδύναμη αριστερή επίθεση ‒ Πολυδύναμη ταξική απάντηση απ' το λαό

Εικόνα από polispost

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ» …η νέα «σαπουνόφουσκα» της συγκυβέρνησης


Της Κάλι Καρά

Μετά την ψήφιση του 3ου «αριστερού» μνημονίου, η «δεύτερη φορά» αριστερή κυβέρνηση εφηύρε μια φρέσκια καραμέλα, «τα ισοδύναμα».

Δεν υπάρχει μέρα που να μην ξεφουρνίζει κι ένα «ισοδύναμο» για τα μέτρα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και προκαλούν την αντίδραση του λαού.
Πρόκειται για ωμή κοροϊδία, που έχει ως στόχο
  • να ανανεώσει τις προσδοκίες του λαού από την κυβέρνηση,
  • να τον καθηλώσει σε στάση αναμονής.
Πολύ περισσότερο που η όλη επιχείρηση αποπροσανατολισμού συνοδεύεται και από «φανφάρες» περί δικαιοσύνης των μέτρων που αποφασίζει η κυβέρνηση, ξέροντας καλά ότι αντιλαϊκά μέτρα θα είναι και τα όποια «ισοδύναμα» και τα «παράλληλα προγράμματα», γιατί θα τσακίζουν τα απομεινάρια των λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
  • Το «ισοδύναμο» της κατάργησης του 5ευρου στα νοσοκομεία βρέθηκε με την αύξηση από 4% σε 6% για τις κύριες συντάξεις και 6% για πρώτη φορά στις επικουρικές συντάξεις υπέρ του κλάδου Υγείας.
  • Για να μην επιβάλει ΦΠΑ 23% στις δομές τις ιδιωτικής εκπαίδευσης, ένα μέρος των οποίων αφορά άμεσα χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, η κυβέρνηση λέει ότι θα αυξήσει τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων! Δηλαδή, αυτά που θα γλιτώσει ένα νοικοκυριό από την αύξηση των τιμών στα φροντιστήρια και στα άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (που ακμάζουν εξαιτίας των κενών στο κρατικό σύστημα της Εκπαίδευσης), θα τα πληρώσει στο πολλαπλάσιο μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας!
  • Η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να συμμαζευτούν τα οικονομικά των Ταμείων και ειδικά των επικουρικών. Γι' αυτό το σκοπό οι προηγούμενοι θέσπισαν τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που προβλέπει αυτόματες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ανάλογα με τα ελλείμματα των Ταμείων. Τώρα, το υπουργείο Εργασίας προτείνει ως «ισοδύναμο» για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα τη συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης, που θα σημάνει την κατάργηση της δεύτερης. Έτσι, θα εκλείψει κάθε λόγος να εφαρμοστεί η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», αφού πλέον δεν θα υπάρχουν επικουρικές συντάξεις! Τέτοιο είναι το μέγεθος της κοροϊδίας σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
  • Στους αγρότες η κυβέρνηση προτείνει ως «ισοδύναμα» για τη βαριά φορολογία μια σειρά από φοροαπαλλαγές και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες όμως απευθύνονται μόνο σε μεγαλοαγρότες.
Έτσι τα «ισοδύναμα» πάνε και έρχονται, υπηρετώντας ακριβώς τον ίδιο στόχο με τα μέτρα που υποτίθεται ότι αντικαθιστούν. 
  • Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να φορτώσουν στο λαό την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, από την οποία έχει να κερδίσει μόνο το κεφάλαιο.
Η ψευτιά των «ισοδύναμων» πρέπει να κοπεί μαχαίρι από το λαό.
  • Να καταλάβει η κυβέρνηση ότι χάνει την ικ
    ανότητα να τον κοροϊδεύει και να τον κρατάει παροπλισμένο στην αναμονή.
Το μοναδικό ισοδύναμο των εργαζομένων που έχει πιθανότητες να αντιπαλέψει αυτήν τη βαρβαρότητα είναι η οργάνωση και η ταξική απάντηση.
  • Η συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων θα αποτελέσει ξεκάθαρο μήνυμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

902, 3/11/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.