Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Οι «βουλές» του Μιχαλολιάκου ‒ Γκαίμπελς: Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα δικά του όπλα ‒ ΚΚΕ: Τα ταξικά συμφέροντα της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη. Οι αιτίες παραμένουν άφαντες
(Τίτλος ανάρτησής μας άνευ άλλου σχολίου, 28 Σεπ. 2013)

Όλα καλά κι όλα ωραία. Η Οργάνωση της Χρυσής Αυγής εξαρθρώθηκε, αλλά το κόμμα της Χ.Α. παραμένει ένα κόμμα της αστικής μας δημοκρατίας· ο «εγκέφαλος» της Χ.Α. είναι στη φυλακή, αλλά ο ανεγκέφαλος κορμός της, έστω και μισός, κατοικοεδρεύει στον ναό της δημοκρατίας· ο φύρερ και πεντέξι ακόμα στο κάγκελο, και οι λοιπές φύρες στο έδρανο. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τώρα.
Μποτίλια Στον Άνεμο, 15 Ιαν. 2014 
Τώρα πια είναι κι φυρερίσκος στα έδρανα,
όπου θα βρίσκεται, δυστυχώς, για πολύ ακόμα.
Και με την άδεια της (αστικής μας) δημοκρατίας!
Εκτός κι αν αρχίσουμε να κοιμόμαστε ανήσυχα.
Ή αν δεν κοιμόμαστε όρθιοι. 


*

Εμετικό παραλήρημα από τον Ν. Μιχαλολιάκο

Σχόλιο του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Δευ, 02/11/2015 - 19:56
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 02/11/2015 - 20:04
Σε ένα εμετικό παραλήρημα κατά του ΚΚΕ, των μεταναστών και των προσφύγων επιδόθηκε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ναζιστικού, εγκληματικού μορφώματος.
Πέτρος Ζερβός
Καταφεύγοντας στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό της περιόδου του μετεμφυλιακού αστικού κράτους, κατηγόρησε το ΚΚΕ για... προδοσία, σε μια προσπάθεια να αποτινάξει την ιδιότητα των πολιτικών και ιδεολογικών απογόνων των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους.
Σχόλιο του ΚΚΕ
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο:
«Με το βήμα που του παρείχε η κρατική τηλεόραση, ο Μιχαλολιάκος προχώρησε σήμερα σε ένα νέο εμετικό παραλήρημα ναζιστικής, φασιστικής προπαγάνδας, πρωτόγονου αντικομμουνισμού και επικίνδυνου ρατσισμού.
Σε μια περίοδο που το ΚΚΕ βρίσκεται επικεφαλής στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στη συνολική χρεοκοπία του λαού μας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ειδικά η επίθεση στο ΚΚΕ δείχνει ποια ταξικά συμφέροντα υπηρετεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της».
Στο παραλήρημα κατά του ΚΚΕ χρησιμοποίησε φράσεις όπως «κόμμα του εγκλήματος», την ώρα που η Χρυσή Αυγή δικάζεται για την εγκληματική της δράση που πηγάζει από το ναζιστικό της χαρακτήρα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκδηλώσει το μίσος του για την ταξική πάλη και το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, χαρακτηρίζοντάς το «εγκληματικό καθεστώς».
Ο Ν. Μιχαλολιάκος, που μόλις πρόσφατα καμάρωνε ότι η Χρυσή Αυγή «είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945», αυτή τη φορά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι νεοναζί, ούτε φασίστες και ότι αν ζούσαν το '40 θα πολεμούσαν εναντίον των Ιταλών και Γερμανών ναζί, δηλαδή των πολιτικών προγόνων τους! Και όλα αυτά όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ποζάρουν με καμάρι στο φωτογραφικό φακό με τα ναζιστικά σύμβολα. Η Ιστορία βεβαίως έχει ήδη γράψει με ανεξίτηλο μελάνι την προσφορά του ΚΚΕ και των κομμουνιστών στον αγώνα κατά των χιτλερικών - φασιστικών ορδών, όπως έχει γράψει και τον αντιλαϊκό ρόλο των ιδεολογικών προγόνων της ΧΑ, όπως του δικτάτορα Ι. Μεταξά, που επιχείρησε να «ξεπλύνει» ο Μιχαλολιάκος. 
Ούτε κουβέντα για τα αφεντικά του
Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ήταν «λαλίστατος» κατά του ΚΚΕ, αλλά τήρησε εκκωφαντική σιωπή για τις αιτίες που προκαλούν τα βάσανα του λαού, για το σύστημα της εκμετάλλευσης, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό.
Με μένος επιτέθηκε κατά μεταναστών και προσφύγων. Έτσι, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο μίλησε για αφελληνισμό της χώρας και κάλεσε το λαό να στραφεί εναντίον όσων ο ιμπεριαλισμός ξεριζώνει με τους πολέμους και τις επεμβάσεις. «Εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες έρχονται στην πατρίδα μας και κανείς δεν λέει λέξη, η Χρυσή Αυγή λέει ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, δεν πρέπει να γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα (...) καταλύεται το σύμπαν (...) η πατρίδα χάνεται», ήταν μερικά μόνο από τα εμετικά που ξεστόμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.