Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Σοφιανός: Το ΚΚΕ δεν έχει καμία θέση σε έναν διάλογο για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων κοινωνικής ασφάλισης (VIDEO)

Νίκος Σοφιανός (1965). Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 28.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Σήμερα στις 12 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ
Σάβ, 28/11/2015 - 08:23 - Ενημέρωση: Σάβ, 28/11/2015 - 08:24
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ορίστηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για Ασφαλιστικό, Προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων.
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Το ΚΚΕ δεν έχει καμία θέση σε έναν διάλογο για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων κοινωνικής ασφάλισης

Παρ, 27/11/2015 - 22:28 - Ενημέρωση: Παρ, 27/11/2015 - 22:36
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συζητήσει πάνω σε ειλημμένες αποφάσεις για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων κοινωνικής ασφάλισης τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», το βράδυ της Παρασκευής 27 Νοέμβρη 2015.
«Δεν έχουμε καμία θέση σε έναν τέτοιο διάλογο» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να κάνει τη βρώμικη δουλειά». 
Όπως είπε, «το κυριότερο αυτή τη στιγμή, πέρα από τις κινήσεις της κυβέρνησης και τους τακτικισμούς των άλλων κομμάτων, είναι ο λαός μας να εκφράσει την αντίθεσή του με τη μαζική του συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης, αλλά και με την κλιμάκωση του αγώνα».
Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι έχει συγκεντρωθεί πείρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Να καταλάβει ο κόσμος ότι καμία κυβέρνηση στα πλαίσια αυτών των τειχών δεν πρόκειται να του καλυτερεύσει τη ζωή, και ότι πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να αποτρέψει τα χειρότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σαφής είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης και ανοχής από κόμματα και το λαό στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και κουβαλούν μαζί τους σημαντικό πολιτικό κόστος. Ωστόσο, στην ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ' αρχάς είναι ο συντεταγμένος εθνικός διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό».
Για την ατζέντα προστέθηκε και η συνταγματική αναθεώρηση καθώς «ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το Προσφυγικό, ενόψει και της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση».
«Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως «είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα». 
Δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού μαζί του, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί αυτό θα αξιοποιηθεί για να καλλιεργηθεί κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχουν ήδη δρομολογηθεί με το μνημόνιο. Αλλά και στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Σημείωσε πως διάλογος γίνεται και μπορεί να γίνει στo πλαίσιο των σημερινών διαδικασιών της Βουλής.
Επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για το Ασφαλιστικό δεν υπάρχει καμιά βάση για συνεννόηση. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να κινητοποιηθεί και να οργανωθεί ο λαός, να αντιπαλέψει τη νέα σφαγή και στο Ασφαλιστικό και τελικά να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
 Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του την Πέμπτη ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. 
Προκαλεί ο Γ. Κατρούγκαλος
Το ασφαλιστικό είναι «εθνικό ζήτημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό. Για ακόμη μια φορά αναμάσησε τα περί «κόκκινων γραμμών», υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να μη μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις.
«Το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, τη στιγμή που το κυβερνητικό σχέδιο θα φέρει δραματικές μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές. Μάλιστα εμπαίζοντας κυριολεκτικά, δήλωσε πως δεν θέλει να πιστεύει ότι θα υπάρξουν κόμματα που δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για διάλογο, προκειμένου, όπως είπε, να τηρηθεί η «εθνική κόκκινη γραμμή». 
Θα παραβρεθεί η ΝΔ 
«Θα παραβρεθώ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή μου, όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».
Ανέφερε επίσης πως ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή «παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό».
Είναι προφανές ότι η ΝΔ ενώ συμφωνεί στρατηγικά με την ασκούμενη πολιτική, που είναι συνέχεια της πολιτικής που άσκησε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση, δεν θέλει ωστόσο να χρεωθεί μέρος του πολιτικού κόστους από την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων όπως στο Ασφαλιστικό. Μεταφέρει το κέντρο βάρους της κριτικής της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, προβάλλοντας ότι έχει εγκλωβιστεί στο λαϊκισμό των ψεύτικων υποσχέσεων.
ΠΑΣΟΚ: Ναι στο Συμβούλιο όχι στο Ασφαλιστικό
Και το ΠΑΣΟΚ θα πάει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αν και η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΤΟΕ. Ανέφερε πως «εμείς θέλουμε την Εθνική Συνεννόηση και το αποδείξαμε όταν έπρεπε να σωθεί η χώρα και να αποφευχθεί το Grexit. Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το κεκτημένο με τις εκλογές». Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις. Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα» και εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, αναζητά συνενόχους». Επιπλέον, από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται η πληροφορία ότι η Φώφη Γεννηματά διαφώνησε με την ατζέντα που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός και ειδικότερα για τη συμπερίληψη του Ασφαλιστικού και πως τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αφήνοντας ανοιχτό να αποχωρήσει από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Τις θέσεις αυτές τις εξέφρασε και στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Συμμετέχουν Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων 
«Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης. Θετικά απάντησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου Βασίλης Λεβέντης.  
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι στη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως θέλει να έχουν «κατ ιδίαν συνάντηση» για να συζητήσουν τα εννέα σημεία της Ένωσης Κεντρώων. Τα εννέα σημεία αποτελούν ένα συνονθύλευμα αντιλαϊκών προτάσεων όπως η περικοπή των υψηλότερων συντάξεων.
Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως εάν διαπιστώσει πως υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων σε αυτά τα εννέα σημεία, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να ζητήσει σε αντάλλαγμα κάποιο υπουργείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.