Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ σε αγωνιστική ταξική σύγκρουση ‒ Μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές (5 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σύνταγμα: Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Πέμ, 12/11/2015 - 12:40
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 12/11/2015 - 13:17
Θεσσαλονίκη: Πολύ μεγάλη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)
Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα με δυναμική και μαχητική πορεία από την πλατεία Ομονοίας.
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 12/11/2015 - 10:55
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 12/11/2015 - 14:02
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Από σήμερα μπορεί να γίνει ένα νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα, με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης. Ο κάθε τόπος δουλειάς, η κάθε γειτονιά, ο κάθε κλάδος πρέπει να γίνει κάστρο αντίστασης, διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης.
Οι εστίες αντίστασης, όλες αυτές που θα δημιουργούνται καθημερινά, μπορούν να συνενώνονται με ενιαίους στόχους σε κλαδικό, τοπικό, πανελλαδικό επίπεδο, μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Με λαϊκή συμμαχία, με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας».
Συντεταγμένα και οργανωμένα περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, οι χιλιάδες απεργοί κατευθύνθηκαν με πορεία προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός όπου και ολοκληρώθηκε η απεργιακή διαδήλωση. 
Ενδεικτικό του όγκου και του παλμού της πορείας είναι ότι ενώ η κεφαλή έφτανε στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, η τελευταία προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης δεν είχε ακόμα ξεκινήσει και από τη συνεχή ροή του κόσμου η συγκέντρωση επεκτάθηκε μέχρι τον Εθνικό Κήπο.  
Από τα μεγάφωνα ακούγονταν τα δεκάδες μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης που έχουν φθάσει στα γραφεία του ΠΑΜΕ. Καταγγέλθηκε επίσης η τρομοκρατική επίθεση κυβέρνησης - ΜΑΤ στους απεργούς της «Γενικής Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα, ενώ τον αγωνιστικό τόνο έδωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που με όργανα έπαιζε το τραγούδι «Πάλης ξεκίνημα». 
Τα συνθήματα «Τον πλούτο τον παράγουν οι εργάτες, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», «Κοινωνική Ασφάλιση οι εργάτες απαιτούν, οι ιδιωτικές να καταργηθούν» δονούσαν την ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και έστελναν το μήνυμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν μοιρολατρικά τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που είναι προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. 
Ιδιαίτερα μαζική η παρουσία της νεολαίας όλων των ηλικιών. Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας, παιδιά των λαϊκών οικογενειών από Περιστέρι, Πετρούπολη, το κέντρο της Αθήνας, συντεταγμένα με τα πανό τους, διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, καθηγητές και κτίρια, προβλήματα για τα οποία αγωνίζονται το τελευταίο διάστημα.
Οι φοιτητές κάτω από τις σημαίες του ΜΑΣ διεκδικούν σπουδές χωρίς ένα σωρό εμπόδια, μόρφωση ολοκληρωμένη, επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Τα πανό ευρηματικά, ξεκάθαρα: «Δεν στριμώχνουμε τη ζωή και τις σπουδές μας στα μέτρα σας». Τα συνθήματα πέφτουν βροχή, αποτυπώνοντας τις σύγχρονες ανάγκες και λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος «Δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Έξω οι εταιρείες από τις σχολές», «Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου τη μόρφωση που θέλεις να έχει το παιδί σου». 
Οι ομιλίες στην απεργιακή συγκέντρωση 
Την κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση έκανε η Όλγα Σιάντου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.


Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α.
εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ),


Ο Στέλιος Σπαντιδάκης πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών,


Ο Βαγγέλης Τάτσιος, από την Επιτροπή Εργαζομένων στα 5μηνα, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 19 Νοέμβρη έξω από το υπουργείο Εργασίας. 
Δυναμική και μαχητική πορεία 
Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές πίσω από τα πανό των συνδικάτων και των σωματείων, πειθαρχημένα και περιφρουρημένα όπως αυτοί ξέρουν, φωνάζουν συνθήματα δυναμικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ -  μονοπωλιακών ομίλων. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους  στην Ομόνοια, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι η απεργία σήμερα είναι πετυχημένη, δεκάδες χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα είναι στους δρόμους, θα συνεχίσουμε κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς. 
Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι». Ακολουθούν συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες.
Τα συνθήματα «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις» δονούν την ατμόσφαιρα στην οδό Πανεπιστημίου από όπου ανέβηκε η μαζική και μαχητική απεργιακή πορεία. 
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι απεργοί στέλνουν το μήνυμα ότι δεν δίνουν καμία ανοχή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στέλνουν το μήνυμα ότι αρνούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν την κρίση και την ανάκαμψη για λογαριασμό των κερδών του κεφαλαίου. Απεργούν και απαιτούν να μη συνεχίσουν τα μεροκάματα πείνας, να μην κοπούν οι συντάξεις, όχι στις απολύσεις, στην ανεργία, στην επίθεση στα εισοδήματα των μικρών ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών. 
Στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία που καλλιεργούν εργοδοσία, κυβέρνηση, αστικά μέσα ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.