Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

SYRIZANEL-PROKOPIS: Ο Πρόεδρος που μένει Παυλόπουλος και το... ιδανικό του με τα 6 δισ. ‒ ΚΚΕ: Τα πανηγύρια της ανακεφαλαιοποίησης και τα ξέφωτα της απάτης

Είμαι το ιδανικό μου
Νέα μέτρα 5,7 δισ. ευρώ φέρνει ο προϋπολογισμός του 2016
Δημοσίευση: Παρ, 20/11/2015 - 12:39
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 20/11/2015 - 14:54
Νέα μέτρα που θα αποδώσουν 5,7 δισ. ευρώ φέρνει ο προϋπολογισμός του 2016 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο.
Τα 3,2 δισ. ευρώ θα είναι πρόσθετοι φόροι, γεγονός που οφείλεται μεταξύ άλλων
  • στην αύξηση της φορολόγησης των αγροτών και
  • στις αλλαγές στην φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα
Δημοσίευση: Παρ, 20/11/2015 - 15:26
Σε σχόλιο που εξέδωσε για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα  (βλέπε πιο κάτω) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους βελτιωμένους -σε σχέση με τις προβλέψεις- δείκτες της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν καμία απολύτως αξία για τον εργαζόμενο λαό, που θα συνεχίσει να ματώνει με νέα μέτρα φοροεπιδρομής, μειώσεις μισθών και συντάξεων,
όπως άλλωστε προβλέπεται στον ορυμαγδό των προαπαιτουμένων και στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας ζητάει συναίνεση για τα επόμενα μέτρα, έτσι ώστε αυτά να περάσουν με τις λιγότερες δυνατόν λαϊκές αντιδράσεις, ενώ εξαπατά με τα χιλιοειπωμένα για "ξέφωτα" και "τελευταίους κάβους", που ο λαός έχει πληρώσει πολλές φορές στο παρελθόν».
  • Τα κονδύλια που αφορούν την εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών θα είναι μειωμένα κατά 2,5 δισ. ευρώ, αποτυπώνοντας το νέο «μαχαίρι» που θα έρθει στο ασφαλιστικό και στα κοινωνικά επιδόματα.
  • Η ετήσια απόδοση των μέτρων μειώθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ήταν 6,2 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ και όχι στην άμβλυνση των μέτρων.
Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει χαμηλότερη ύφεση σε σχέση με το προσχέδιο. 
  • Για το 2015 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο (0%) έναντι εκτιμήσεων για μείωση της τάξης του 2,3% στο προσχέδιο.
  • Για το 2016 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,7% έναντι μείωσης 1,3% στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Το χρονοδιάγραμμα στη Βουλή
Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την προσεχή Τετάρτη και θα γίνουν τέσσερις συνεδριάσεις.
Στην Ολομέλεια η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τρίτη 1η Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5 Δεκέμβρη με την ονομαστική ψηφοφορία.

Αλ. Τσίπρας: Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συναίνεση η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής
Δημοσίευση: Παρ, 20/11/2015 - 13:07
Την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας ουσιαστικά τη συναίνεση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έτσι όπως απορρέει από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνησή του.
Ο Αλ. Τσίπρας, μάλιστα, ζήτησε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτόν το στόχο, ενώ δεν παρέλειψε να κατακρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα κάνουν κριτική, ενώ ήταν «αυτοί που έριξαν το κάρο από την κορυφή στους πρόποδες».
Προϊδεάζοντας για τα χειρότερα που έρχονται για τη ζωή της εργατικής τάξης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι
«πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», και κατέληξε πως «θα μπορέσουμε να περάσουμε τη δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο», θέλοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες για καλύτερες μέρες, την ώρα που ο στόχος της μετάβασης στην καπιταλιστική ανάκαμψη προϋποθέτει την ισοπέδωση κάθε εργατικού λαϊκού δικαιώματος.
Επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο όσον αφορά το νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια, ισχυριζόμενος ότι η συγκυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει το 60% αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο, την ώρα που άμεσα θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία με τις τράπεζες να καθορίζουν τους όρους προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής συνεννόησης στα κρίσιμα θέματα, όπως το Προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.