Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης των αστικών κομμάτων ‒ Μόνος δρόμος για το λαό η συμπόρευση με το ΚΚΕ


Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Δεν συμμετείχε το ΚΚΕ
Σάβ, 28/11/2015 - 18:47 - Ενημέρωση: Σάβ, 28/11/2015 - 19:48
Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συνεδρίασε από τις 12.15 το μεσημέρι του Σαββάτου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, το Ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αναμένεται η έκδοση ανακοίνωσης από την Προεδρία.
Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Σάβ, 28/11/2015 - 19:33 - Ενημέρωση: Σάβ, 28/11/2015 - 19:54
Σε δήλωση του για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζει:
«Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα από στημένους διαλόγους και διακομματικές επιτροπές, εκτός βουλής, ν' αποσπάσει την ανοχή του λαού στα βάρβαρα μέτρα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τμημάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που συμμετέχει η Ελλάδα. Δεν έχουν καμία σχέση με την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού και της χώρας.

Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ κράτησε τη μόνη συνεπή στάση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενο να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη – παρωδία.

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τ’ άλλα αστικά κόμματα, με τη στάση τους. Ο μόνος επωφελής για το λαό δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Γιάννης Πλακιωτάκης
«Ήρθαμε για να ακούσουμε» δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα πάρει μέρος σε «επικοινωνιακά τεχνάσματα», ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο σωτηρίας». Ο μεταβατικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέπεμψε στη Βουλή για τη συζήτηση των θεμάτων του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης. Για το προσφυγικό επέρριψε ευθύνη στην κυβέρνηση για την αύξηση των προσφυγικών ροών και για τον εκλογικό νόμο σημείωσε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Φώφη Γεννηματά
«Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι απορρίφθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού για τη σύσταση δυο επιτροπών με εμπειρογνώμονες για το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. Τάχθηκε υπέρ της συζήτησης στη Βουλή τόσο για τη συνταγματική αναθεώρηση όσο και για το Ασφαλιστικό και ζήτησε την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Για το προσφυγικό το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την κυβερνητική πολιτική.
Σταύρος Θεοδωράκης
Δεν έγινε δεκτή η πρόταση να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Βουλή δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ανέφερε πως συμφώνησε σε ένα κείμενο για το Προσφυγικό, ενώ πρότεινε της δημιουργία μιας «κυβέρνησης Εθνικής Ελλάδας» αποκλείοντας τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Βασίλης Λεβέντης
«Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση» αλλά ο πρωθυπουργός «μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν το σκέπτεται» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Πρόσθεσε ότι αντιλήφθηκε πως ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει παραχωρήσεις στο Προσφυγικό προκειμένου να πάρει παραχωρήσεις στο Ασφαλιστικό από τους δανειστές. Υποστήριξε ότι αυτό «το πονηρό σχέδιο θα αποτύχει». 
Πάνος Καμμένος
«Δυστυχώς η συμμαχία Σαμαρά - Βενιζέλου οδήγησε πάλι στη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων πρώην εταίρων» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι «προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο». Δήλωσε ότι πλέον πρέπει «να προχωρήσει η διενέργεια έρευνας, εξεταστικής επιτροπής, για τα αποτελέσματα του PSI.
Τι προηγήθηκε της συνεδρίασης 
Σαφής είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης και ανοχής από κόμματα και το λαό στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και κουβαλούν μαζί τους σημαντικό πολιτικό κόστος. Ωστόσο, στην ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ' αρχάς είναι ο συντεταγμένος εθνικός διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό».
Για την ατζέντα προστέθηκε και η συνταγματική αναθεώρηση καθώς «ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το Προσφυγικό, ενόψει και της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση».
«Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως «είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα». 
Δεν συμμετέχει το ΚΚΕ 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού μαζί του, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί αυτό θα αξιοποιηθεί για να καλλιεργηθεί κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχουν ήδη δρομολογηθεί με το μνημόνιο. Αλλά και στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Σημείωσε πως διάλογος γίνεται και μπορεί να γίνει στo πλαίσιο των σημερινών διαδικασιών της Βουλής.
Επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για το Ασφαλιστικό δεν υπάρχει καμιά βάση για συνεννόηση. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να κινητοποιηθεί και να οργανωθεί ο λαός, να αντιπαλέψει τη νέα σφαγή και στο Ασφαλιστικό και τελικά να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
 Το  ΚΚΕ με ανακοίνωσή του την Πέμπτη ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. 
Προκαλεί ο Γ. Κατρούγκαλος
Το ασφαλιστικό είναι «εθνικό ζήτημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό. Για ακόμη μια φορά αναμάσησε τα περί «κόκκινων γραμμών», υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να μη μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις.
«Το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, τη στιγμή που το κυβερνητικό σχέδιο θα φέρει δραματικές μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές. Μάλιστα εμπαίζοντας κυριολεκτικά, δήλωσε πως δεν θέλει να πιστεύει ότι θα υπάρξουν κόμματα που δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για διάλογο, προκειμένου, όπως είπε, να τηρηθεί η «εθνική κόκκινη γραμμή». 
Θα παραβρεθεί η ΝΔ 
«Θα παραβρεθώ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή μου, όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».
Ανέφερε επίσης πως ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή «παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό».
Είναι προφανές ότι η ΝΔ ενώ συμφωνεί στρατηγικά με την ασκούμενη πολιτική, που είναι συνέχεια της πολιτικής που άσκησε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση, δεν θέλει ωστόσο να χρεωθεί μέρος του πολιτικού κόστους από την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων όπως στο Ασφαλιστικό. Μεταφέρει το κέντρο βάρους της κριτικής της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, προβάλλοντας ότι έχει εγκλωβιστεί στο λαϊκισμό των ψεύτικων υποσχέσεων.
ΠΑΣΟΚ: Ναι στο Συμβούλιο όχι στο Ασφαλιστικό
Και το ΠΑΣΟΚ θα πάει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αν και η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΤΟΕ. Ανέφερε πως «εμείς θέλουμε την Εθνική Συνεννόηση και το αποδείξαμε όταν έπρεπε να σωθεί η χώρα και να αποφευχθεί το Grexit. Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το κεκτημένο με τις εκλογές». Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις. Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα» και εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, αναζητά συνενόχους». Επιπλέον, από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται η πληροφορία ότι η Φώφη Γεννηματά διαφώνησε με την ατζέντα που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός και ειδικότερα για τη συμπερίληψη του Ασφαλιστικού και πως τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αφήνοντας ανοιχτό να αποχωρήσει από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Τις θέσεις αυτές τις εξέφρασε και στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Συμμετέχουν Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων 
«Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης. Θετικά απάντησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου Βασίλης Λεβέντης.  
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι στη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως θέλει να έχουν «κατ ιδίαν συνάντηση» για να συζητήσουν τα εννέα σημεία της Ένωσης Κεντρώων. Τα εννέα σημεία αποτελούν ένα συνονθύλευμα αντιλαϊκών προτάσεων όπως η περικοπή των υψηλότερων συντάξεων.
Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως εάν διαπιστώσει πως υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων σε αυτά τα εννέα σημεία, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να ζητήσει σε αντάλλαγμα κάποιο υπουργείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.