Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Ναυτεργάτες Καβάλας: Σέρνονται σε δυο νέες δίκες

Δικάζονται ξανά σήμερα ναυτεργάτες για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις
Σε δύο δίκες σέρνονται εκ νέου οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες της Καβάλας. Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 23 Νοέμβρη στα δικαστήρια οδηγούνται σε τρεις δίκες 21 ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2 Απρίλη 2014, 19 Μάρτη 2012 και 11 Απρίλη 2012.
Επίσης, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η έφεση των ναυτεργατών, που πρωτόδικα (23 Ιούνη 2014), 20 εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 Μάρτη 2010.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 10.00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες απευθύνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Ιδιαίτερα επικίνδυνο ήταν το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού, όπου πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση, είχε "επιθετικό χαρακτήρα" και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις».
Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματά του.
Επισημαίνει ότι «η βιομηχανία διώξεων που έχει εξαπολύσει ο εφοπλιστής Μητσόπουλος κατά του σωματείου των ναυτεργατών στόχο έχει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική πάλη, να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες.
Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιρειών, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με νέο συνδικαλιστικό νόμο. Η όξυνση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδότες θα φέρει νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων, νέα επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν τώρα με μαζικούς, ταξικούς αγώνες! Με δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης, της οργάνωσης στα συνδικάτα, της συλλογικής δράσης κόντρα σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, για να σπάσει η τρομοκρατία!
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η απεργία είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τις βγάλει παράνομες στη συνείδηση των εργαζομένων.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Νομού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συμμετοχή τους».  
Τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους εργαζόμενους εκφράζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας.
902

Συνημμενα Αρχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.